Az egyszerű emberek megértik ezt valaha?
Nem egy egyszerű embertől hallottam már hogy mennyire jó hogy emelkednek a béreik, évről évre akár 4%-al.
Oda-vissza vannak ezért Orbán Viktorért.
Persze, de sosem értik meg hogy infláció is létezik?
Hogy igazából nem nől a bérük, csak szinten marad (jobb esetben!)?
20
Nem a pénzváltó dönti ezt el :D Tőzsdén shortolod mondjuk az EUR\HUF-ot, akkor csökken az EUR-HUF viszonya. De közben veszel EUR-USD-t, és HUF-USD-t, így emelkedik az EUR\USD és HUF-USD. Persze nem attól, hogy 20ezer forinttal csinálod ezt, de lehet külön rángatni ezeket, persze egymásra is hatnak, de nem pontosan.
Mondjuk én nem a fidesz kormányzásának pontját néztem kiindulási pontnak, a dollár és eurohoz képest is legerősebb pontunkat.
[ma 08:28]: A shortolásnak ehhez semmi köze. Persze hogy nem a pénzváltó dönti ezt el, de ezt nem is írtam. Azt mondtam, hogy makroszinten (ami a releváns nagyságrend, ha életszínvonalat akarsz mérni) ezek együtt mozognak a korábbi hozzászólásomban megadott (középiskolás szintű) formula szerint. Ha külön-külön árazná be ezeket a piac (ahogyan makroszinten nem teszi), akkor bárki bármikor nyerhetne rajta tetszőleges mennyiségű pénzt, nem kellene bonyolult trükkökkel tőzsdézni (például shortolni). A formula makroszinten igaz. A tőzsdén pici ingadozások lehetnek, ezen keresnek azok, akik tőzsdéznek. De ennek a GDP-hez vagy az életszínvonalhoz annyi köze van, mint a pénzváltónak.
Nem, nem lehet olyan, mint amit [ma 07:44]-ben írsz, hogy az euróhoz képest többet gyengül a forint, mint a dollárhoz képest, miközben a dollár az euróhoz képest erősödik (még egyszer, nem 1-2 forintról vagy centről beszélek, az a pénzváltók szintje).
De nézzük másképp! Írod:
"Mondjuk én nem a fidesz kormányzásának pontját néztem kiindulási pontnak, a dollár és eurohoz képest is legerősebb pontunkat."
- Mi volt a te kiindulási pontod? És mi volt a te végpontod? Nekem mindegy, bármelyikre kiszámolhatjuk, aztán meglátjuk, hogy az a [ma 07:44]-ben leírt jelenség fennállt-e, miközben a dollár erősödött az euróhoz képest.
Nem kell védeni Viktort sem!
Gondoljatok már bele!!! El mész vásárolni és sokkal drágább minden mint pár éve! Jaaa hogy emelt egy picikét a béreken és már egyből Viktor segít meg hasonló szar dumát lökitek! Hiába emelt a béren ha az árak is feljebb mentek!
Továbbá!!! Ha annyira oda van Németországért a kedves miniszterelnök úr, akkor adjon uniós béreket! Ja azt nem mert zsebbe mi marad?
Ezért tartunk itt mert nagyon sokan szeretik Viktort mert ő hű de jót tett az emberekkel! Na és az államkassza kifosztása??? Jaa olyan nincs ugye?
Útálatos az egész politika!
Nem csak Viktor tehet róla sajnos.
Az ellenzék nettó ugyanez, nincs benne senkinek sem a tervében az Euró bevezetése, addig úgy lehet játszani az árfolyammal ahogy akarnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!