Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az egyszerű emberek megértik...

Az egyszerű emberek megértik ezt valaha?

Figyelt kérdés

Nem egy egyszerű embertől hallottam már hogy mennyire jó hogy emelkednek a béreik, évről évre akár 4%-al.

Oda-vissza vannak ezért Orbán Viktorért.

Persze, de sosem értik meg hogy infláció is létezik?

Hogy igazából nem nől a bérük, csak szinten marad (jobb esetben!)?

2021. jún. 17. 14:06
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

20

Nem a pénzváltó dönti ezt el :D Tőzsdén shortolod mondjuk az EUR\HUF-ot, akkor csökken az EUR-HUF viszonya. De közben veszel EUR-USD-t, és HUF-USD-t, így emelkedik az EUR\USD és HUF-USD. Persze nem attól, hogy 20ezer forinttal csinálod ezt, de lehet külön rángatni ezeket, persze egymásra is hatnak, de nem pontosan.

Mondjuk én nem a fidesz kormányzásának pontját néztem kiindulási pontnak, a dollár és eurohoz képest is legerősebb pontunkat.

2021. jún. 18. 08:28
 22/24 anonim ***** válasza:

[ma 08:28]: A shortolásnak ehhez semmi köze. Persze hogy nem a pénzváltó dönti ezt el, de ezt nem is írtam. Azt mondtam, hogy makroszinten (ami a releváns nagyságrend, ha életszínvonalat akarsz mérni) ezek együtt mozognak a korábbi hozzászólásomban megadott (középiskolás szintű) formula szerint. Ha külön-külön árazná be ezeket a piac (ahogyan makroszinten nem teszi), akkor bárki bármikor nyerhetne rajta tetszőleges mennyiségű pénzt, nem kellene bonyolult trükkökkel tőzsdézni (például shortolni). A formula makroszinten igaz. A tőzsdén pici ingadozások lehetnek, ezen keresnek azok, akik tőzsdéznek. De ennek a GDP-hez vagy az életszínvonalhoz annyi köze van, mint a pénzváltónak.

Nem, nem lehet olyan, mint amit [ma 07:44]-ben írsz, hogy az euróhoz képest többet gyengül a forint, mint a dollárhoz képest, miközben a dollár az euróhoz képest erősödik (még egyszer, nem 1-2 forintról vagy centről beszélek, az a pénzváltók szintje).

De nézzük másképp! Írod:

"Mondjuk én nem a fidesz kormányzásának pontját néztem kiindulási pontnak, a dollár és eurohoz képest is legerősebb pontunkat."

- Mi volt a te kiindulási pontod? És mi volt a te végpontod? Nekem mindegy, bármelyikre kiszámolhatjuk, aztán meglátjuk, hogy az a [ma 07:44]-ben leírt jelenség fennállt-e, miközben a dollár erősödött az euróhoz képest.

2021. jún. 18. 08:49
 23/24 anonim ***** válasza:

Nem kell védeni Viktort sem!

Gondoljatok már bele!!! El mész vásárolni és sokkal drágább minden mint pár éve! Jaaa hogy emelt egy picikét a béreken és már egyből Viktor segít meg hasonló szar dumát lökitek! Hiába emelt a béren ha az árak is feljebb mentek!

Továbbá!!! Ha annyira oda van Németországért a kedves miniszterelnök úr, akkor adjon uniós béreket! Ja azt nem mert zsebbe mi marad?

Ezért tartunk itt mert nagyon sokan szeretik Viktort mert ő hű de jót tett az emberekkel! Na és az államkassza kifosztása??? Jaa olyan nincs ugye?

Útálatos az egész politika!

2021. júl. 2. 08:18
 24/24 A kérdező kommentje:

Nem csak Viktor tehet róla sajnos.

Az ellenzék nettó ugyanez, nincs benne senkinek sem a tervében az Euró bevezetése, addig úgy lehet játszani az árfolyammal ahogy akarnak.

2021. júl. 2. 13:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!