80% emelkedtek az atlagberek 2010 óta le a fidesszel?
Az átlagbér nagyon csalóka... Inkább a mediánt/móduszt kellene nézni, abból lehetne igazán látni mi is a helyzet.
Továbbá azt kellene látni még, hogy az alap szükségletekhez: kaja/lakás/üzemanyag hogyan is viszonyulnak ezek a számok.
Nagy valószínűséggel így nem találnál nagy különbséget.
Igen, le a fidesszel!
Először tegyünk különbséget nominális bér és reálbér között.
Ha nem érted a különbséget, akkor duplázzuk meg a béred! Örülsz neki? Mellette legyen minden háromszor olyan drága. Gazdagabb vagy szegényebb vagy? Azok a számok, amiket te említesz, akkor működnének, ha egy stagnáló adatokkal működő világban élnénk. 10 év alatt mennyi minden változott? Euró árfolyam változott? Infláció változott? Ha igen, a te adataid önmagukban semmit sem érnek, mert nincs kontextusba helyezve.
A megélhetés mennyivel is nőtt?Én 2-3 szorosára tippelnék.
Szóval igen,le a fidesszel.
Nem emlékszem, hogy rosszabbul kerestünk volna Gyurcsány idején. Viszont azóta a megélhetés és az árak vagy 3 szorosára növekedtek.
Le a Fidesszel, a korrupcióval, a folyamatosan csökkenő életszínvonallal!
2002-2010 között 65%-kal nőtt (KSH).
Tehát ha 2010-2021 között 80% az emelkedés - úgy, hogy soha nem látott világpiaci konjunktúra volt - akkor talán vissza kellene hozni Gyurcsányt, nem?
Én még pontosan emlékszem, hogy Gyurcsány úr alatt 240 Ft alá kúszott az Euró. Tudom, fideszesek nem értik ezt, de ez önmagában 50 százalékos leértékelés.
Ez a fidesz nevű bűnbanda TUDATOS NEMZETRONTÁSA. A forint tudatos leértékelése jó a munkáltatóknak és a tulajdonosoknak, és nagyon rossz a munkavállalóknak.
Na most nekifuthatsz még egyszer a kérdésednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!