Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogyan tud egy melós házát...

Hogyan tud egy melós házát venni hitelre egy Budapest melletti agglomerációban?

Figyelt kérdés

Én jelenleg albérletben élek, itt egy felújított 20-30 éves panel lakás ára 35 millió.

Nem tartom reálisnak egy panelért, amit ki tudja mikor nyilvánítanak életveszélyesnek.

Egy kertes ház ami csak az enyém az sokkal közelebb ál a szívemhez.

Kiszámoltam az OTP hitel xy kalkulátorát.

30 évre egy 45 milliós kertes ház havi 255.000Ft törlesztőrészletre jönne ki.

Ami horror, konkrétan ha nincs cafatéria akkor nem keresek ennyit.

Viccnek tartom, hogy egy egydülálló vagy egy fiatal pár aki még nem szeretne gyereket a csókhoz lett láncolva.

Pár éve ugyanezen ingatlanok 21 millióba kerültek!

2021. jún. 16. 17:20
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

6# bocsássa meg a világ, hogy volt egy büdös melós lenézett ács aki tetőt rakott föléd, meg egy Kőműves aki a falatt rakta.

Ja és a kenyér se magától terem

2021. jún. 16. 17:37
 12/28 anonim ***** válasza:
61%

11: ezt nekem akartad írni? Éppen azt mondom, hogy szervezzétek meg magatokat a többi munkással együtt facebookon vagy valahogy, mert másként nem lesz változás.

Nyilván sok ember van hasonló helyzetben, mint te, sokan csatlakoznának egy tüntetéshez.

2021. jún. 16. 17:40
 13/28 anonim ***** válasza:
69%
Tök UFÓ ez nekem is. Max. mindenféle hitelt felvesz, örököl, feketézik, nem szingliként él, törtető, minden kiskaput, lehetőséget megragad, a pulyáira felveszi a szép állami támogatásokat, szerencsejátékozik, stb.
2021. jún. 16. 17:58
 14/28 anonim ***** válasza:
83%

Kissé ellentmondásos a kérdés tekintettel arra, hogy azért ennyi az ára az ingatlanoknak, mert ennyit is kifizetnek érte az emberek (hitelre). Persze nem azt mondom hogy ez rendben van, nyilván nem ér egy panel odú 30-40 milliókat. Csak a magyaroknak nagyon durva saját ingatlan, új autó fétise volt/van.

Igazából ez úgy mehetne lejjebb, ha drasztikusan kevesebben vennének lakásokat.

De amíg emberek 40 évekre adósítják egy magukat egy hetedik emeleti panel lakásért valalmi 6 sávos főút mellett, addig kényes téma ez.

2021. jún. 16. 18:31
 15/28 anonim ***** válasza:
88%
nincs mit szépíteni a helyzeten, esélyed sincs. Zéró, nulla. Labdába sem rúghatsz a befektető cégek mellett. Vidéken tudsz venni házat ha akarsz, de ott meg a munkával lesznek gondjaid.
2021. jún. 16. 20:08
 16/28 anonim ***** válasza:
37%

Pedig a szakmunkások igen jól keresnek. Ismerek kőművest, aki megkeres nettó 800-at egy hónapban…

Én meg diplomával kapok 200-at. Azt bánom nem tanultam szakmát, ha én lettem volna ács, már milliomos lennék..

2021. jún. 16. 21:09
 17/28 A kérdező kommentje:

16# szerintem simán belefér az íróasztal mögött egy kis okj, ha akarsz dolgozni.

Én dolgoztam segédmunkásként majd Ácsként egyébként, szerettem csinálni és építeni, olyan jó érzéssel töltött el az alkotás.

Csak ha esett az eső és -11 fok volt kint hóban, sárban, mocsokban már annyira nem élvezetes kötegével hordani a cserepet.

Most 3 műszakban tolom, de simán visszamennék az előző munkahelyemre ha fizetnének és normálisan beszélnének az emberek.

2021. jún. 17. 06:49
 18/28 anonim ***** válasza:
76%
#17 és mi a helyzet a fent említett megszerveződéssel? Miért nem csinálsz egy facebook csoportot erre, ami az elérhető lakhatásért küzdene, és amihez csatlakozhatnának az emberek, és aztán közösen kitalálhatnátok ott valamilyen tiltakozási formát?
2021. jún. 17. 06:55
 19/28 anonim ***** válasza:
76%
#18 én is támogatnám, ha közösségi házépítésről lenne szó akkor kőműves munkával is
2021. jún. 17. 07:38
 20/28 anonim ***** válasza:
82%
19: sok embert érint, hogy a megugró árak miatt nem tud saját lakást/házat venni, egy ilyen tiltakozásban rengetegen részt vennének, ezért érthetetlen, hogy ha politikai pártok nem foglalkoznak érdemben ezzel a problémával, akkor az emberek miért nem szerveződnek meg a neten, miért nem indítja be valaki a folyamatot, nem mindig másra kellene várni, hogy lépjen valamit
2021. jún. 17. 07:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!