Hogyan tud egy melós házát venni hitelre egy Budapest melletti agglomerációban?
Én jelenleg albérletben élek, itt egy felújított 20-30 éves panel lakás ára 35 millió.
Nem tartom reálisnak egy panelért, amit ki tudja mikor nyilvánítanak életveszélyesnek.
Egy kertes ház ami csak az enyém az sokkal közelebb ál a szívemhez.
Kiszámoltam az OTP hitel xy kalkulátorát.
30 évre egy 45 milliós kertes ház havi 255.000Ft törlesztőrészletre jönne ki.
Ami horror, konkrétan ha nincs cafatéria akkor nem keresek ennyit.
Viccnek tartom, hogy egy egydülálló vagy egy fiatal pár aki még nem szeretne gyereket a csókhoz lett láncolva.
Pár éve ugyanezen ingatlanok 21 millióba kerültek!
6# bocsássa meg a világ, hogy volt egy büdös melós lenézett ács aki tetőt rakott föléd, meg egy Kőműves aki a falatt rakta.
Ja és a kenyér se magától terem
11: ezt nekem akartad írni? Éppen azt mondom, hogy szervezzétek meg magatokat a többi munkással együtt facebookon vagy valahogy, mert másként nem lesz változás.
Nyilván sok ember van hasonló helyzetben, mint te, sokan csatlakoznának egy tüntetéshez.
Kissé ellentmondásos a kérdés tekintettel arra, hogy azért ennyi az ára az ingatlanoknak, mert ennyit is kifizetnek érte az emberek (hitelre). Persze nem azt mondom hogy ez rendben van, nyilván nem ér egy panel odú 30-40 milliókat. Csak a magyaroknak nagyon durva saját ingatlan, új autó fétise volt/van.
Igazából ez úgy mehetne lejjebb, ha drasztikusan kevesebben vennének lakásokat.
De amíg emberek 40 évekre adósítják egy magukat egy hetedik emeleti panel lakásért valalmi 6 sávos főút mellett, addig kényes téma ez.
Pedig a szakmunkások igen jól keresnek. Ismerek kőművest, aki megkeres nettó 800-at egy hónapban…
Én meg diplomával kapok 200-at. Azt bánom nem tanultam szakmát, ha én lettem volna ács, már milliomos lennék..
16# szerintem simán belefér az íróasztal mögött egy kis okj, ha akarsz dolgozni.
Én dolgoztam segédmunkásként majd Ácsként egyébként, szerettem csinálni és építeni, olyan jó érzéssel töltött el az alkotás.
Csak ha esett az eső és -11 fok volt kint hóban, sárban, mocsokban már annyira nem élvezetes kötegével hordani a cserepet.
Most 3 műszakban tolom, de simán visszamennék az előző munkahelyemre ha fizetnének és normálisan beszélnének az emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!