Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi az igazság a Fudanról?

Mi az igazság a Fudanról?

Figyelt kérdés

Ki finanszírozza az építését?

Ki fogja bezsebelni a tandíjakat, ki fogja üzemeltetni?

Kik fognak ott tanítani?

Kik fognak ott tanulni?

Mi a haszna az országnak belőle?

Csak a valóság érdekel, nem a politikai nézeteken átszűrt csöpögős fröcsögés, legyen az bal- vagy jobboldali.

2021. jún. 15. 22:42
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
31%

Ez a magyarkozgazdászok csoport olyan, mint a CEU.

Az egyikről azt hinné az ember, hogy a teljes magyar közgazdasági szakembereket reprezentálja, a másikról pedig azt, hogy ez EU-s intézmény.

Persze egyik sem igaz.

2021. jún. 15. 23:37
 12/14 anonim ***** válasza:
58%

#8: A finanszirozasi es egyeb aggalyokba nem kivanok beleszolni, de a magyar egyetemeken (tobbet is kiprobaltam, hatha van minosegbeli kulonbseg) eltoltott evek tapasztalatai alapjan a 7es pontot verlazitonak talalom. Az egyetemeken evek ota tarto oktatast es kutatast egyarant erinto szinvonalcsokkenes mar a felsobb szinteken is erezheto. A szerzo(k) altal feltett legjobbak eloty regota harom lehetoseg all: kulfoldi egyetem vagy ceges munka, ja ragaszkodnak a minoseghez, vagy a beletorodes, a meghasonulas es a kornyezettel valo eggyevalas. Ez alol nagyon keves kivetel van.

Az orszagot vagy az egyetemi palyat elhagyok egy reszenek egy ilyen egyetem alternativat jelentene. Es talan a tobbi egyetem szamara is kihivast jelenthetne, ami emelhetne a minoseget.

Szamos jobb sorsa erdemes kutato ragadt bele a magyar egyetemek kinalta posvanyba. Nekik egy ilyen egyetem maga lett volna a kanaan - kutatoi minosegben ertve. Verlazito azzal szembesulni, hogy vannak olyan velemenyek, amik szerint az ilyen tehetseges kutatokat inkabb hagyni kene elsorvadni (vagy elhagyni az orszagot, vagy a palyat), mint a hazajukban jobb lehetoseget lehetove tenni szamukra, pusztan azert, mert ez sertene az egyetemi szfera biztositotta langyos posvanyban dagonyazok erdekeit.

2021. jún. 16. 00:45
 13/14 anonim ***** válasza:
73%

"Hatalmas lehetőség"

Hatalmas lehetőség a ferencvárosi lakásállományt a kölkeik nevére negyedik lakásnak állami támogatásból felvásárolgató, állami felújítási támogatásokból szétverő, évente kétszer újracsempézgető, majd milliós tandíjakat fizetni tudó külföldieknek albérletbe kiadogató svábhegyi Fideszes bandának, miközben a magyar fiatalságnak esélye sincs lassan a harmadik faluig kifizetni a vonatjegyet, nemhogy egyetemre járjon. Ja igen, és az ő pénzükből fizetik majd, ahogy a félévenkénti lakásújracsempézgetést is.

2021. jún. 16. 00:52
 14/14 anonim ***** válasza:
55%

“ Az orszagot vagy az egyetemi palyat elhagyok egy reszenek egy ilyen egyetem alternativat jelentene. Es talan a tobbi egyetem szamara is kihivast jelenthetne, ami emelhetne a minoseget.”

Ezt amúgy komolyan gondolod 12-es? Tudod mi a béka feneke alatti színvonal legfőbb oka? A forráshiány. Még szép hogy minden tehetséges tanár kimegy külföldre, ki a fene akarna itt maradni brutto 250ért doktorandusznak ha a kétszeresét megkeresi a versenyszférában, vagy az 5-6szorosát külföldön ugyanazért. A kinai egyetem építése minimum 500 milliárd lesz, a fenntartása pedig további évi minimum 50 milliárd. Perspektívaként, a BME évi 30 milliárdból ketyeg el.. Sokkal sokkal többet emelhetnének a magyar felsőoktatás színvonalán, ha ezt az egyszeri 500 milliárdot plusz évi 50et magyar egyetemekre költenék. És nem a kínaiaknak építenének belőle egy egyetemet, aminek az évi 4 milliós tandíját magyar diák nem fogja megfizetni.

2021. jún. 16. 23:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!