Budapestre tippelek, ott már most is van olyasmi hogy a mentőre pl. órákat kell várni, ami már nagyon az összeomlás felé megy, mert az EÜ lényege pont az hogy időben kap ellátást a rászoruló, haldokló.
9: Anyám 20+ éve óvónő, 220 nettót keres. Nyilván tök felesleges munkát is végez, tudjuk.
De pl. tavaly nekem a nagy Pesten, 170 nettót ajánlottak egy mekiben. Teljes munkaidőre.
Úgyhogy mondogathatod itt hogy senki se keres 300 alatt ott, nem igaz.
2021. jún. 15. 09:44
12/26 anonim válasza:
#11. A meki az nem közszféra, mi most arról beszélünk. Anyád meg most Pesten dolgozik vagy BAZ megyében? Miért kalamolsz össze-vissza?
2021. jún. 15. 09:46
13/26 A kérdező kommentje:
Közszférában mindenhol hasonló bér van nem? A pesti óvónő se keres jobban.
De a meki is jó példa arra hogy nincs igazad.
Ha igazad lenne és mindenki úgy keresne, lakhatási válság se lenne ott.
2021. jún. 15. 09:47
14/26 anonim válasza:
#13. Egy szóval sem írtam, hogy mindenki jól keres (szerintem azt hiszed, hogy csak egy emberrel vitatkozol), a közszférás infódat finomítottam, mert ott a 300 nettó alatti fizetés már egyáltalán nem átlag, hanem a kisebbség. Az óvónő szomorú, de ebben a tekintetben lefelé lóg ki a sorból. A lokációt csak azért kérdeztem, mert olyanok azért vannak, hogy az önkormányzat megtoldja az óvónő fizetését, ha már nagyon nincs ember. De mondjuk Pesten meg lehet olyat csinálni, hogy pl. önkormányzati bérlakást biztosítanak a vidékről érkező óvónőnek, így ő mindjárt nem lesz lakhatási válságban az átlagnál alacsonyabb fizetése ellenére sem.
2021. jún. 15. 09:52
15/26 anonim válasza:
1) 'Jóval több orvos és ápoló dolgozik most mint 2010-ben'-azért nem lehet már éjszaka szülni ugye?
2021. jún. 15. 09:57
16/26 anonim válasza:
Múltkor olvastam itt egy kérdést ha megtalálom akkor belinkelem ide. Csávó arról érdeklődött, hogy a multik mennyit fizetnek egy CNC-s embernek (Siemens, Knorr Bremse, Fémalk ) és az jött ki, hogy hiába Pest ahol nagyok a fizuk olyan 200-280 között vannak a fizuk ezeken a helyeken.
2021. jún. 15. 09:57
17/26 A kérdező kommentje:
14: van jogász haverom, aki 200 nettó körül keres közszférában. Igaz 1 éve kezdte, de azért a jogász diploma nem piskóta. S ő is Pesten él.
Valószínűleg a budai kis álomvilágodban élsz, ahonnan úgy látszik senki se keres rosszul.
2021. jún. 15. 10:00
18/26 anonim válasza:
Ha a Covid alatt nem reccsent meg, akkor már nemigen fog.
2021. jún. 15. 10:01
19/26 anonim válasza:
#17. Felesleges a személyeskedés, én is ismerek jogászokat, pályakezdőként nehéz nagyokat szakítani. Aztán 3 év gyakorlat után leteheti a szakvizsgát és onnantól a saját szerencséjének a kovácsa. De ha nem alapít ügyvédi irodát mondjuk, akkor is sokkal jobb feltételekkel fog tudni dolgozni, mint ma, és még mindig 30 alatt lesz. Sok ember kínlódik biztosan a fővárosban is, nem akarok hitetlenkedni, de szerintem azért nem lehetetlen boldogulni, és ha 300 nettót keresnék, akkor azt én egy jelnek venném, hogy valamit még tennem kellene a saját jólétemért (pl. valamilyen tanulmánnyal).
2021. jún. 15. 10:07
20/26 anonim válasza:
Itt valami zavar lehet, mert 2019-ben és 2020-ban is kijött egy ilyen cikk, hogy 1-2 hét és leáll az ellátás.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!