Boldogok vagytok, hogy végre kordába rakták az Lmbtq propagandát?
AZ egésznek semmi, de semmi értelme sincs, csak feszültségkeltésre illetve a társasalom megosztására irányuló akció.
Ha az ilyen törvényt bevezetni akarók, meg a velük egyetértök csak egész picit is tudnának logikusan gondolkodni és nem a gyülölet/gyülöletkeltés lenne a céljuk, akkor észrevehették volna, hogy legalább 2000 égi a homoszexualitás tiltott dolog volt, komoly büntetés (sok esetben kínzások, kivégzés) járt érte, sehol nem volt nemhogy pozitív, de még csak elfogadott sem.
Azaz ha csak példakövetés/reklámozás/nevelés alapján lennének/kelektkeznének homoszexuális emberek, akkor már réges-régen megszünt volna a probléma.
Az, hogy MA IS VANNAK, CSAK AZT mutatja, hogy ez annyira erös belsö késztetés/örökölt, genetikai irányultság, hogy a sok évezredes szankciók ELLENÉRE is megvan, nem elnyomható sok emberben!
Ha ezt a késztetést, irányulást neveléssel/tiltással meg lehetne szüntetni, akkor ez más minimum 1500-200 éve nem lenne létezö jelenség!
"ahol megjelenik a ferdehajlam, automatikusan 18+-os besorolást kapnak."
A jogszabályterv nem csak propagandában tiltaná? Tehát akkor is 18-as a film, ha épp üldözik a melegeket és törekednek a "szerzett, tanult hajlamuk" átnevelésére, megváltoztatására, meg akkor is, ha épp két srác csókolózva keresi a boldogságot? Szerintem fontos tisztázni, hogy mi a 18-as karika, és mi mehet a 19 órás híradóban.
Illetve pl. a Star Wars egyes részei PG-ből NC-17-be fognak kerülni? Csak, hogy egy hirtelen példát mondjak és 22-05 között lesznek vetíthetők?
A Mátrix film esetében milyen besorolást kell alkalmazni? Szerintem volt egy pár "tini fiú" aki pont Keanu Reeves miatt nézte meg, és ha megkérdezném, pont nem tudna egy részt sem visszaidézni vagy elmondani a történetét :D.
Vagy a történet számít, ha a színész VALÓJÁBAN meleg, de a karaktere nem, az propaganda vagy sem?
De most komolyan... Az általad felsorolt médiumok, ahova bárki írhat bármilyen témában cikket, még a portálok sem vállalnak érte felelősséget, mióta számítanak mérvadónak?
Ennyi erővel a Wikipedia-t is belinkelhetnéd...
Különben nekem megvan a Meseország mindenkié (Köszi Dúró Dóra! Aki egyébként olyan ingyen reklámot adott a könyvnek, hogy sokan már csak azért is megvettük), sőt el is olvastam. Azóta kölcsön is adtam. Ja, és nem lettem leszbikus. Most vagy bennem van a hiba, vagy a könyv önmagában nem ér semmit.
Én jelenleg harmadéves pszichológus halható vagyok.(ezt csak azért írom ide, hogy tudjatok, van egy kis közöm ahhoz, hogyan működik az emberi lélek, az identitás, az önmegvalósítás a konfort érzés és a jó mentális állapot elérése)
Úgy vélem azzal, hogy ilyen törvényeket iktatnak be, nem segitík ezek elérését.
Az, hogy valaki az LMBTQ+ (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű stb) közösség tagja lesz, nincs köze ahhoz, hogy milyen tartalmakat lát, olvas.
Te aki ezt olvassa és tudja magától, hogy heteroszexuális beállítottságú, attól még mert elolvas egy olyan könyvet, megnézz egy filmet ahol vannak ilyen szereplők nem válsz azzá.
És ez fordítva is igaz.
Ez egy belső késztetés, amit jó ha a gyermekek tisztáznak magukban. Akár 15-16 évesen. Ebben a korban ugyanis megkezdődik az identitás és önmegvalósítás felé vezető hosszú út.
Ha a gyermek aki érzi, hogy valami nem oke, valami más benne mint a többiekben, és nem kap rá választ vagy pozitív megerősítést, akkor könnyen depresszióba eshet ami elvezethet az önsértő magatartásokhoz ami később átfordulhat öngyilkossági kísérletbe is.
Szerintem a legfontosabb a lelki egyensúly, amit úgy lehet elérni, hogy edukaljuk az embereket.
A gyermek aki halott az ilyen típusú emberekről, ha tálán az osztálytársai közzül valaki hasonló dolgokon megy keresztül , nem bántalmazva, sértegetve és abuzálva áll hozzá, hanem segítő szándékkal.
Sok ilyen gyermeket a társadalom is kiközösít, az osztálytársai bántalmazzák verbálisan és tettlegesen is. Ami még tovább rombolja önmagáról éppen csak kialakuló énképét és szociális fóbiák kialakulásához is vezethet.
Senki sem mondja azt, hogy ezt ünnepelni kell, vagy mindenhol hirdetni, de egy normálisan működő társadalom elfogadáson alapszik. Fontos a tájékoztatás, attól félünk és viszolygunk amit nem ismerünk.
Amiről nincs elegendő információnk, én támogatom a hasznos tájékoztatást minden témában amely elősegíti a társadalmi fejlődést.
Élni és élni hagyni.
Aki szeretne kicsit utánna olvasni a témának ajánlom
Dr. Ranschburg Jenő:Pszichológiai rendellenességek gyermekkorban könyvet. Igazán jó nyelvezettel lett megírva, teljesen laikusok számára is érthetően. Több temát is boncolgat az egyik fejezet a nemi szerep és identitás zavaraival foglalkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!