Van olyan ellenzéki szavazó akinél betelt a pohár az elvtelen összefogás és jelöltek miatt?
#10: Nem ertek egyet veled. Emlekszem, hogy mar 2014ben, de 2018ban meg foleg azon vitatkoztunk a tobbiekkel (Fidesz szavazok), hogy hogyan kellene szavazni, hogy a Fidesz nyerjen, de 2/3 ne legyen. Aztan mind leszavaztunk a Fideszre, listan es egyeniben is, biztos, ami biztos alapon, utana meg csak sajnalkoztunk, hogy mi nem is ezt akartuk es nyugtatgattuk magunkat meg egymast, hogy meg igy is jobb, mint ha az ellenzek nyert volna. Arra is emlekszem, hogy meg itt a gyakorin is beszelgettem bizonytalan Fidesz szavazoval es meg en gyozkodtem, hogy menjunk biztosra. Tessek, 14es az en valaszom, hogy lasd hogy gondolkodtam akkor:
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__92..
Ezt a hibat tobbet nem kovetem el.
Nem tudom feltünt e de 2022-ben együtt indul az ellenzéki bohózat, így már esélytelen a Fidesz 2/3
Minden egyes válaszoddal egyre egyértelműbb, hogy nem vagy Fidesz szavazó..
"a Fidesz elvesziti a valasztast. Viszont nalam eljott az a pont, hogy mar ezt is kisebb rossznak tartom annal, ami most van"
Mar mondtam, hogy nem zavar, hogy mit hiszel. A legtobb ember keptelen a semakon tuli gondolkodasra. Stilusosan erre azt tudnam valaszolni, hogy ezzel a gondolkodassal eppen azt reprezentalod, ami miatt ugy gondolom, hogy a Fidesznek kijar egy pofon, hogy eszhez terjen. De tudod mit, valahol igazad van:bar eddig 5x szavaztam a Fideszre, abban a keretrendszerben, ami a te gondolkodasod hatarait jelenti, szerencsere nem vagyok Fidesz szavazo, nekem ugyanis vannak elvarasaim es nem lehet barmit lenyomni a torkomon.
Ha megengedsz meg egy megjegyzest, nem sertesnek szanom: Mindket taborra jellemzo, hogy a masik tabor tagjait agyatlan szavazogepeknek tekinti (es bar biztosan vannak ilyenek mindket oldalon, azt hiszem minden part szavazoi kozott vannak olyanok is, akiknek vannak elvarasai es nem szavaznanak mindenkepp az adott partra, tegyen az barmit). Azzal, amit itt velem kapcsolatban eloadsz, eppen azt tamasztod ala, hogy te egy vagy a szavazogepek kozul. Ugyanis: ha szerinted en azert nem vagyok Fidesz szavazo, mert le merem irni a velemenyemet es azt, hogy csalodtam a Fideszben (amihez a szavazojukkent minden jogom megvan), mert ezek szerint a te elkepzelesed szerint ilyet egy Fidesz szavazo nem tesz, akkor ez azt jelenti, hogy csak az lehet Fidesz szavazo, aki minden korulmenyek kozott huseges - a te vilagodban. Igy felmerul bennem a kerdes, hogy az ilyen Fidesz szavazot mi kulonbezteti meg a masik oldali elvakult szavazotol, azon kivul, hogy mast preferal vezetokent? Es az igy gondolkodo szavazok (barmelyik oldalon) miert is erzik magukat verig sertve, ha a masik oldal lebirkazza oket? Te jobban hasonlitasz az elvakult ellenzeki szavazokhoz, mint hozzam es egyertelmuen tobb kozos van bennetek, mint gondolnatok.
Egy Fidesz szavazó nem mond olyat, hogy kisebb rossz lenne ha a moslékkoalició kerülne kormányra..
Ezt nem lehet kimagyarázni.
De miért próbálod beállítani magad ennyire dacosan Fidesz szavazónak?
Aki Fideszre szavaz az nem fog olyat mondani, hogy kisebbik rossz ha nyer az ellenzék. Ne viccelj már, kit akarsz hülyének nézni?
Ez nem arról szól, hogy valaki fanatikus e vagy sem, de az egér se fogja azt mondani, hogy "inkább egyen meg a macska"
Ha azt írtad volna, hogy mondjuk 10 éve Fideszre szavaztál de kiábrándultál és inkább a hazaáruló ellenzékre szavazol mert 1 bites vagy, azt még elfogadtam volna, de ezzel erőlködni, hogy te bizony Fidesz szavazó vagy de azért nyerjen az ellenzék..
Én nem 1 bites ellenzéki birka vagyok, hogy ilyennel megvezess.
Az, hogy nem vagy kepes ertelmezni a leirtakat nem az en hibam. Megprobalom ujra, egyszerubben, hatha felfogod, ha mar nem vagy 1 bites (😆 btw ezt a "kifejezest" eppen ok hasznaljak).
Szoval: Nem probalom beallitani magam semminek, pusztan csak leirtam, hogy eddig hogy szavaztam es hogy ezutan hogy fogok es milyen megfontolasbol. Aki itt megprobal barmit beallitani az te vagy (megpedig, hogy az nem lehetseges, hogy egy Fidesz szavazo igy gondolkodik). Megegyszer es utoljara: nem erdekel, hogy mit hiszel, ha neked ugy komfortos, akkor hidd azt, hogy hazudok. Ez ram semmilyen hatast nem gyakorol. (Megjegyzem, ha nem veszel tudomast a tarsadalombam lezajlo valtozasokrol, amik lassuak ugyan, ugy jarsz mint azok az ellenzeki szavazok, akik neznek bamban es nem ertik miert nem nyer az ellenzek, majd megnyugtato hazugsagokat talalnak ki a maguk szamara.)
A szavazasrol megegyszer es utoljara: Azt tartanam a legoptimalisabbnak, ha a Fidesz egyszeru tobbseget szerezne, 2/3ot semmikeppen nem akarok nekik. Eddig sem akartam ahogy sok mas Fidesz szavazo sem, de beleestunk a "menjunk biztosra" csapdajaba. Ezt nem teszem meg ujra, es mivel a minositett tobbseget az egyeni korzeteknek koszonhetik, ugy latom ezt biztositva, ha egyeniben az ellenzek jeloltjet tamogatom. Es ennek kapcsan jegyeztem meg, hogy nem, nem vagyok hulye, pontosan latom, hogy ez azt a veszelyt rejtheti magaban, hogy a Fidesz elvesziti a valasztast, bar nem hiszem, hogy ez megtortenik. Ez volt a mondandom lenyege. Ha ezt nem vagy kepes felfogni, azzal en nem tudok mit kezdeni.
19-es
Értem én mit akarsz mondani,hogy te tovàbbra is Fideszes vagy és azt akarod hogy ök nyerjenek,csak nem 2/3 többségben.De ez sajnos úgy se következik be,mert sok idióta az ellenzékre szavaz.Örüljünk ha Fidesz egyàltalàn nyer.
Nem akarok tanàcsot oszrogatni,de ha csak taktikàból màsra akarsz szavazni mint a Fidesz,akkor màr legalàbb a Mi Hazànkra szavazz!Én soha sem szavaznék az ellenzékre.annyira utàlom öket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!