Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem teszi nyilvánossá a...

Miért nem teszi nyilvánossá a magyar kormány a koronavírus adatokat( napi új fertőzött, halálozások)?

Figyelt kérdés

#FIDESZ #védettség #járvány #COVID #koronavírus adatok
2021. jún. 12. 18:29
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
#10! Nézd már meg az oldalt! Nincs kint a mai és nem is lesz. Mától csak hétköznapokon lesz fent. (Gondolom, pár hét múlva meg már semmikor.)
2021. jún. 12. 18:50
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Titkolják az adatokat hogy ne tudjuk meg milyen rossz a helyzet, mert nem akarnak újabb zárást Lőrinc szállodái miatt.
2021. jún. 12. 18:57
 13/23 anonim ***** válasza:

Hamis a baba.

Igéző tekintete pusztulást sugároz.

De elvesznék benne.

Ha vége ha nem.

Mindegy már.

Csak a farkam legyen benne.

Kéj kell és semmi más.

2021. jún. 12. 18:58
 14/23 anonim ***** válasza:
75%
Azért, mert kiderülne, hogy a propaganda és a valóság két, borzasztóan különböző dolog.
2021. jún. 12. 19:12
 15/23 anonim ***** válasza:

11

Hasonlísd össze a két link adatait. Egyenlőek.

2021. jún. 12. 19:16
 16/23 A kérdező kommentje:
#15! Nem érted a problémám. Eddig a koronavírus.gov minden nap közzétette az előző napi adatokat. A délelőtti órákban. Amit most ott látsz (199,8) azt tegnap tették ki, csütörtöki adatok. MÁTÓL nem rakják ki hétvégén, tehát a tegnapi már nincs fent. MA nem került ki semmi és holnap se fog. Legközelebb hétfőn.
2021. jún. 12. 19:30
 17/23 anonim ***** válasza:

Mindig az egy nappal korábbi adatokat teszik ki.

Lásd:

"Latest News

June 11 (GMT)

Updates

199 new cases and 8 new deaths in Hungary [source]"

Ugyanitt megtalálod a korábbi adatokat is. Holnap meglátjuk, hogy kiteszik-e a mai adatokat.

2021. jún. 12. 20:30
 18/23 A kérdező kommentje:
Ja, nem. A kérdés nem azért született, mert nem tudom, hogy kirakják-e. Nem az a lényeg, hogy mikorit, hanem, hogy MINDEN nap frissítették. Minden nap megnézem, és ma láttam, hogy nincs kint. Azóta volt a Híradóban, hogy mától nem rakják ki hétvégén. Ezt nem én találtam ki, hanem tény. Így döntöttek.
2021. jún. 12. 20:41
 19/23 anonim ***** válasza:

A kisszámú eset nem indokolja, hogy hétvégi napokon is működtessenek egy országos adatszolgáltató, adatösszesítő, -feldolgozó személyi hálózatot.

Ésszerű döntésnek tartom.

Nem tudható meg hétvégi napokon, hogy koronavírushoz köthetően például 8-an, vagy 12-en hunytak el az előtte lévő napon. Kibírható.

Eszerint nem vetted észre, hogy hétvégeken eddig is hiányos volt az adatközlés; rendszeresen alacsonyabb volt az esetszám, aztán hétfőn jócskán, nemegyszer kedden is észrevehetően, megemelkedett. Ebből nem következett, hogy hét elején meglódult az esetszám, csak bepótolták a hétvégi elmaradásokat.

Évtizedeken át nem volt hiányérzeted, hogy sohasem közölték naponta az előtte napon elhunytak számát sem, nem hogy egyenként a nemét, életkorát, alapbetegségeit?

Pedig, évtizedek óta napi átlagban 300-500 a magyarországi elhunytak száma (tavasszal kiemelkedően magas szokott lenni.)

A KSH legkisebb léptékű adatközlése heti összesítésű darabszám, azt is folyamatos jókora késéssel közlik. Például ma, 2021. június 13-án, a legfrissebb a 2021. május 10.–2020. május 16. időtartamú 19. heti adat. És az új és új heti adatok megjelenítésekor jócskán visszamenőleg is módosítanak, nemegyszer nem kis mértékben, adatokat. Pl. ma, a jelölés szerint, a 2019. december 30-ától közölt adatok mindegyike „Előzetes adat”.

Az évszázadok óta naponta elhunyó napi legalább 300 ember adatainak nyilvánossága nem érdekel, közülük csak néhány tíz hétvégén nem közölt adata hiányzik?

2021. jún. 13. 13:11
 20/23 A kérdező kommentje:

Félreérted, tudom, hogy torlódott eddig is. Az 1.bekezdésedben válaszoltál a kérdésemre, az is egy vélemény. Én elfogadom, attól még én hagy gondolkodjak mást.

Nincs hiányérzetem, baromira nem érdekelne, ha soha nem közölnének egy adatot se, de az igencsak zavar, hogy diszkriminálnak a semmiért. Ha már így felhoztad a KSH-t, igen, megnéztem. Mivel ahhoz nem vagyok elég türelmes, hogy évekre visszamenőleg összevessem az adatokat, random kiválasztottam 4 hetet az év azonos időszakából. Történetesen 2019, 2020 és 2021 első 4 hetét. Tudod, mit láttam? Hogy 2020 elején kevesebben haltak meg, mint 2021 elején. Jöhet, az ugye, megmondtuk, a nagy veszélyes Covid!!!Csak egy bökkenő van, ez igaz 2019-re is. Pontosítok, 2019-ben még több elhunyt is volt, mint idén.(Kb.400-zal, ami nem jelentős, de mindenesetre, nem nőtt, sőt, kevesebb).Na, ez az, amitől még jobban zavar. Hol van az a pusztító járvány, ami miatt egészséges emberként egy csomó helyről ki vagyok zárva?

2021. jún. 13. 14:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!