A lakások/garzonok a csok miatt drágultak nagyobb részben vagy az EUs külföldi befektetők miatt?
Németországban kb. 8 éve 10 kilométeres körzetben kerestem lakást 40.000 volt a legolcsóbb. Nem vettem meg mivel 4 emelteses lift nélküli ház tetőterében volt és 250 euró lett volna a Hausgeld ( közös költség )
Most újra lakást keresek, mivel eladják amiben élek. Mist 10 km körzetben 140 ezer a legolcsóbb. A különbség, hogy 8 -éve volt 40.000 euróm, most nincs 140.000, pedig közben erősen spóroltam. Marad a bérlés.
Itt nincs CSOK. Nincs reálkamat. A bankok itt kb 0%-ot adnak. A jegybanki alapkamat negatív. Akinek van pénze és nem akarja, hogy felfalja az infláció tulipánhagymába, lakásba, csoda tudja mibe fekteti. Szerintem Magyarországon is ez hajtja fel az árakat. Nézd meg a stastisztikát. Születik sok gyerek? Ha nem, sokan tudják felvenni a csokot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!