Ha a vakcina nem kötelező, miért diszkriminálják az embereket?
Amikor elindult ez a vakcina program, arról volt szó hogy az oltás önkéntes, nem kötelező, egyéni döntés.
Ellenben most mégis az emberek rákényszerülnek, mert sok helyre nem engednek be ha nincs.
De akkor ezt miért nem mondják ki? Tegyék kötelezővé, vállalják be, nem sunyi módon hátulról rákényszeríteni kell az embereket.
#18! Ez nem "magyar felfogás", hanem én például nem tudtam róla. De ezzel együtt sokkal korrektebbnek, nem mellesleg hatékonyabbnak is tartom. Nincs 100%-os védettség! Környezetemben is van nem egy ember, aki a 2. oltás után jóval ugyanúgy megfertőződött. Aki pedig fertőzött, az fertőzni is tud. Az esélyeken lehet vitatkozni, de nincs olyan oltás, ami mellett nulla. Innentől meg nincs miről beszélni. Engem pl.gyakran tesztelnek munka miatt. Hiába van negatív PCR és gyorstesztem is, egészségesként nem mehetek szinte sehova. Szerinted normális dolog egészséges embereket úgy kezelni, mint egy leprást?
Ami meg a közös TB-t illeti, gondolom, ha te mondjuk 5 évig nem voltál orvosnál, akkor se mész oda például egy rákoshoz, hogy mostmár ugyan fizesd magadnak a kezeléseket, ne én szívjak miattad.
11) Ne izgasd magad, a teszteket jól kitalálták a nyugati politikusok. Ök is pontosan tudják, hogy a tesztek nem pontosak, kb 1/3-ban teljesen egészséges embereket is hibásan fertözöttnek vélnek. A nyugati politikusok is tudják, hogy amig lesznek tömeges tesztek, addig leszenek pozitív tesztek, amiket fertözöztként adnak elö, így fenntudják tartani a járvány látszatát.
Egyébként a holland ismeröseim között is azt látom, meg a magyar ismeröseim között is, hogy aki a rendszeres tesztelésbe belemegy, mindehogy hogy munkáltatóz nyomásra, vagy azért, hogy elhemehessne étteremben vagy bármely okból, az elöbb-utóbb belemegy az oltásba is. Niderlandisztikából csinálok doktoritr, így sok hollandot ismerek, mindegyik úgy kezdte, hogy nem oltatja be magát, akik elkedzték magukat tesztelgetni, minden milyen okból, már mindegyik regisztrált az oltásra vagy már megis kapta, akik az elejétöl kezdve kitartottak melette, hogy nem tesztelgetnek,ha kell még a munkadóval is vitába szállva, meg inkább fektén elmnentek fodrászhoz, nem hagyták magukat zsarolni, közülök egyse regisztrált még az oltásra. Szóval akik a tesztelésbe belemennek, csak idö ke´rdése, hogy mikor oltakoznak
21: 18 vagyok. Végig olvastad a kommentem?
“ Szerinted normális dolog egészséges embereket úgy kezelni, mint egy leprást?”
Csak mert a végén írtam, hogy pofátlanság, hogy nem fogadják el a tesztet.
Ettől függetlenül nem értek egyet, hogy közösből fizetik és mindenki korlátlanul mehet, csak mert úri kedve úgy tartja.
“ Ez nem "magyar felfogás", hanem én például nem tudtam róla”
Azt azért csak sejtetted, hogy a gyártó nem ingyen gyártotta, de ha nonprofit lenne, akkor is lenne anyagköltség.
És nem merkelmama meg söderpapa fizeti, hanem mi, tb vagy adófizetők.
“ Ami meg a közös TB-t illeti, gondolom, ha te mondjuk 5 évig nem voltál orvosnál, akkor se mész oda például egy rákoshoz, ”
Ne hasonlítsunk egy halálos betegséggel küzdőt ahhoz, aki a szórakozása kedvéért tesztelget.
Arra nem szólok egy szót sem, aki mondjuk azért csinálta, mert emberekkel foglalkozik, és azért kell tesztelnie, hogy gyakorolhassa foglalkozását.
Szerintem egészséges embernek megtiltani , hogy bizonyos helyekre belépjen az nevetséges . Vagy màr nem létezik az egészséges fogalom? Csak oltott és fertőző ember ? Az oltás megkapása nem garantálja , hogy nem kapod el és fertőzöl másokat . Ha az oltott nem fertőz , mert nincsenek tünetei a vírustól úgy az oltatlan is annyira fertőzhet .
Akinek bármilyen tünete van az legyen kitiltva és kész .
25, sajnos megint terjed az a 60-as évekbeli felfogás, amikor azt mondták, aki nincs velünk, az ellenünk van.
Most aki nincs oltva, az beteg.
#24! Végig olvastam és részben egyet is értek vele. Azt például megértem, hogy a korlátlan tesztelést nem támogatod, főleg, ha a te zsebedre megy. Én viszont Mo.-n élek és azt gondolom, hogy itt a kormány a tesztek árának sokszorosát szórta el minden másra, leginkább saját magára. Annál sokkal hasznosabb lenne az állami finanszírozású teszt. Irreális elvárás lenne saját zsebből fizettetni, mert mondjuk ahhoz, hogy az ember beülhessen egy 2000forintos mozira, ki kéne fizetnie +20ezret tesztre. Teljesen más mondjuk egy 300ezres nyaralás mellé a +20 ezer. Az igazság szerintem valahol a kettő között lenne. Havi X számú teszt alanyi jogon, állami büdzséből.
Aki viszont nem tesztelget szórakozásból, cserébe viszont sehova se mehet, az előbb-utóbb beteg lesz. Akkor is "te" fogod fizetni az eü.költségeimet, ha 60 kilót felszedek, mert x éve nem járhatok edzésre. Az elhízásnak lesz mondjuk 5féle eü.következménye.(Pont tegnap volt a tévében, hogy mennyit híztak a magyarok a karantén alatt.) Meg akkor is, ha nem dolgozhatok oltatlanként és kocsmázni se járhatok, viszont otthon vedelem a kannást. Aztán alkoholistaként befekszem hetekre elvonóra, ahol "ellátnak". Tippelhetsz, a "te" pénzedből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!