Honnan jön az a kijelentés, hogy Jakab Péter az Gyurcsány embere lenne?
#10 ha én lenyilatkozom, hogy én(és a főnököm) vagyunk a Janik, nem lehet minket megkerülni, az nyer, akit mi támogatunk, akkor ez már igaz is lesz?
A DK-nak az áll érdekében, hogy megkerülhetetlennek és legerősebb ellenzéki pártnak állítsa be magát, ez már csak természetes, mindenki szeret nagynak látszani.
Annyira egyszerű ez, mint a faék. Adott egy politikus, aki 2006-ban nemzeti közellenséggé változott egy kikerült pártbeszéd és az azt követő reakciói miatt. Ez az esemény azt eredményezte, hogy az ország kétharmada akkor úgy döntött, hogy a Fideszre szavaz - egy részük azért, hogy tűnjön el az akkor kormányon lévő társaság a föld színéről.
Most a Fidesz ezt a lapot húzza elő, és a "férges alma" effektust alkalmazza. Egy választási törvénnyel összekényszerítette az ellenzéki pártokat egy kalap alá, és elkezdi előhívni az emlékeket: "emlékeztek még 2006-ra?". Az ellenzék most egy kosár alma, amiben mindegy mi van, az igazából egy Gyurcsányos, férges láda.
Ennél még erősebb üzenet, hogy "ő irányít" a háttérből, azaz Jakab, Karácsony, Dobrev nem Gyurcsány cinkosai, hanem rosszabb: a bábjai. A háttérhatalom narratíva amúgy is mindig passzolt a Fidesz mesekönyvébe (Soros, Brüsszel). Így most Gyurcsány nem egy erkölcsileg bukott szarember, akivel a többi hülye összeáll, hanem Gyurcsány maga a háttérhatalaom, akit meg kell állítani.
A valóság talaján maradva Gyurcsány Ferenc az ellenzék egyik legerősebb játékosa, aki biztosan indulna a miniszterelnökségért, ha tehetné, de ha van egy kis józan esze, akkor nem teszi. Ennél fogva szinte biztosan komoly szálakat mozgat meg a háttérben, egészen biztosan az egyik motorja az összefogásnak.
Ez jelentheti azt is, hogy ő a fő irányító tényező, jelentheti azt is, hogy csak simán aktív. Ezt igazából egyikőnk sem tudja, akik itt "tényként" írják, hogy ő a főnüök azok is csak a saját meggyőződésüket írják le. A tények ennél makacsabb dolgok, szerintem az ellenzéki politikusok is csak utólag fogják tudni kielemezni, ki merre vitte a szekeret.
A lényeg, hogy ennek semmi köze a habonyi kommunikációhoz. Fogadnék rá, hogy ha Gyurcsány Ferenc csak a felesége tanácsadója lenne, és teljesen alárendelődne a többieknek, szerintem nem befolyásolná a narratívát. Nekik annyira olcsó ziccer Gyurcsányozni - főleg Karácsony és Dobrev esetében -, hogy ki nem hagynák.
#12 A kérdés ennél sokkal egyszerűbb és egyértelműbb. 2006-ban kiderült hogy gyurcsány és akkori párttársai+szövetségesei hazudtak reggel, éjjel meg este és csalással nyertek, tudva hogy nem is képesek kormányozni az országot, jól vezetni a gazdaságot.
Akkor nektek lett volna rá lehetőségetek hogy eltakarítsátok őket, de nem tettétek meg, holott a politika szélére kerültek és ott volt a terep új pártoknak, új politikusoknak.
A választási törvény NEM kedvez az összeállásnak, mivel az egyéni körzetekben nincsen szükség arra hogy a pártok szövetséget alkossanak, elegendő csak 1 szavazattal többet szerezni a többi jelöltnél és máris nyernek. Pont most nincs szükség az összeállásra, míg korábban a második fordulóra össze kellett állni a győzelemzez. A KÉPESSÉGETEK nincsen meg arra, hogy 1 párt vagy egy 2 pártból álló szövetség legyőzze a fidesz-kdnp jelöltjeit.
Pont.
"Ha bárkinek a népszerűsége az ellenzéki oldalon megüti a minimumot, akkor automatikusan Gyurcsány embere meg Soros bérenc, stb."
Ez mondják a ballib birkák.
Csak azt a tényt nem veszik figyelembe, hogy a Jobbik korábban is hasonló támogatottsággal bírt, tehát megütötte a mimimumot bővel. Volt már legerősebb ellenzéki párt is. Csak akkor még kitartotta az elvei mellett és nem szövetkezett Gyurcsánnyal.
Tehát a kijelentésed a tényektől független hazugság.
#12!
Ne felejtsük el, hogy Feri úgy lett miniszterelnök először, hogy az MSZP-nek már megvolt a jelöltje. Gyurcsány szinte a semmiből sodorta el.
Amikor pedig a DK még csak 5%-os párt volt, akkor is ők tematizálták az ellenzéket.
15 éve nincs egy olyan kreatív ember a ballib oldalon, mint Gyurcsány.
A többiek csak azt tudják kitalálni, hogy tiltakozzunk minden ellen.
"mivel az egyéni körzetekben nincsen szükség arra hogy a pártok szövetséget alkossanak, elegendő csak 1 szavazattal többet szerezni a többi jelöltnél és máris nyernek."
Pont ezért kell az összefogás, és egy jelöltet indítani a Fideszes jelölt ellen, különben az ellenzéki szavazatok megoszlanak, és a Fidesz nyer!
Hiába kap kevesebb szavazatot, mint az ellenzékiek összesen, mégis ő kapja egyénileg a legtöbbet.
"A DK-nak az áll érdekében, hogy megkerülhetetlennek és legerősebb ellenzéki pártnak állítsa be magát, ez már csak természetes, mindenki szeret nagynak látszani"
Tehát azt akarod mondani, hogy a dk-s Gréczy Zsolt hazudott?
"Akkor nektek lett volna rá lehetőségetek hogy eltakarítsátok őket, de nem tettétek "
Mi értesz "nekünk" alatt? :D
Egyébként mindig elkeserít ez a fekete-fehér látásmód. Ha szerintem Orbán Viktor nem egy neonáci diktátor, akkor nyilvánvalóan egy "fidernyák" birka vagyok. Ha Gyurcsány Ferenc szerintem nem a kénköves ördög maga, akkor értelemszerűen egy "libernyák" hazaáruló vagyok. Azzal, hogy mérsékelt álláspontot próbálok felvenni, és csak a véleményem elmondani, konkrétan mindenhol ellenség vagyok :(.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!