Ha most vagyok elsőéves egyetemen, akkor mesterszakra már csak fizetősre mehetek? Nem lesz addigra állami képzés? Jelenleg államin tanulok.
A Corvinuson nem nehéz elérni azt az átlagot. Aki ott nem éri el a 3,8-at, azt ki is rúgnám az egyetemről, nem csak a finanszírozást venném el.
A Corvinus olyan könnyű?
Mindig azt mondják hogy az az egyik legjobb egyetem Magyarországon, azt gondoltam, hogy akkor biztos nagyon nehéz is
Az egyetem nehézsége és a színvonala nem feltétlen függ össze. A Corvinus előnye abban rejlik, hogy az üzleti életben a képességeket és a készségeket nézik, ezekkel lehet érvényesülni. Előbbit lecsapja a Corvinus azzal, hogy ott a legmagasabbak a felvételi pontszámok, utóbbit azzal, hogy a többi üzleti egyetemnél jobban fejlesztik ezeket a készségeket. Nem kifejezetten jól, csak jobban, mint a többi egyetem, ahol egyáltalán fel sem ismerik ennek a jelentőségét. Amiben erős még a Corvinus, azok a pénzügyi erőforrásai és a külföldi kapcsolatai. Utóbbi szempontjából veri az összes egyetemet az országban.
Most az átalakulást sokan kritizálják egyetemem belül és kívül is (kifejezetten a Corvinusról beszélek, a többi egyetem átalakulását ne vegyük ide). Ennek egyik forrása, hogy az elnök sokkal autokratikusabban vezeti az egyetemet (versenyszférai szemlélettel), mint ahogy azt a közszférában megszokták. Ennek van előnye és hátránya is, de nem tisztem megítélni. A másik az, hogy egyre inkább körvonalazódik a törekvés, hogy elitképzővé alakítsák az egyetemet. Több reform ebbe az irányba mutat. Az egyik közülük az említett szigorúbb feltételrendszer a finanszírozás megtartásához. Sokan panaszkodnam emiatt, de szerintem bőven teljesíthető, felesleges a pánik.
De minden egyetem alapítványi lesz pár évem belül, nem?
Am pont a corvinusra akartam közgazdász Msc-re menni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!