Szerintetek a mai politikai, jogi környezetben elkezdhetné-e újra adni az RTL KLUB délutánonként a Dragon Ball-t meg a Sailor Moon-t vagy akadályokba ütközne?
Homofóbia miatt már másnap letiltanák a műsorról.
Jönne egy közlemény, hogy ilyet nem lehet a magyar nép nevében, mert a fiatalokra erkölcsromboló hatást mér egy ilyen sorozat.
Ha a Viasat6 leadta a DBZ-t, miért ne?
A Sailor Moonban pedig van leszbikus és meleg karakter is. Csak úgy szólok.
Szerintem adhatná. Én mindenesetre örülnék neki:)
Bár sajnos sok esélyt nem látok rá.
A Dragon Ball Z-vel kapcsolatos perből hatályos jogszabály maradt fent, hogy 16-os korhatárral vetíthető. Az RTL kukázta. A Viasat a britekhez tartozott és azóta a spanyolokhoz tartozik. A britek valahogyan engedték a francia változatot nappalra, a mi rendszerünk nem engedi. A spanyoloknál pedig bizonyos 16+ film futhat nappallal, de a "Dragon Ball: Super" már amúgyis lagymatag lett.
A Sailor Moon szerintem 12+ lenne nálunk, az futhatna.
Akik a homofóbiával érvelnek, elfelejtik, hogy az 5. évad a Sailor Star sose ment nálunk tévében a nemet váltó karakterek miatt. Michiru és Haruka kapcsolata pedig sosem volt annyira kibontva, hogy gond legyen.
A puffogok azt felejtik el, hogy a mai napig vannak animék, amiknek szinkronos verziója még is megy a tv-ben.
De ott van pl. az FMA, amiben ha úgy vesszük, több problémás tartalom volt, mint a két említettben és simán le tudták adni tv-ben. Létezik a korhatári jelölés.
Jó ég! Nem az RTL döntött így, hanem egyszerűen a francia forgalmazó nem árusította. :D
Amúgy az A+ és az Animax sem használt megfelelő korhatárokat, csak hasraütött megfelelő nézettség miatt, InuYasha esetében az RTL-nek nem akart bekavarni 16-os korhatárral, közben nem amagyar jogfelügyelethez tartozott és így nem is kellettek volna képmutató karikák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!