Ha valaki légpuskával macskára lövöldözik, én pedig légpuskával rálövök az illetőre, aki ezt csinálja, milyen büntetést kaphatok? Illetve elítélnétek azt, ha én ilyen tennék?
Figyelt kérdés
2021. jún. 4. 08:41
1/15 A kérdező kommentje:
Természetesen elméleti kérdés.
2021. jún. 4. 08:41
2/15 anonim válasza:
Erkölcsi oldalról szeretném megközelíteni a te elméleti kérdésedet.
Normális lelkületű ember nem fog fegyvert egy másik emberre.
Nem, még akkor sem, ha meg tudja magyarázni, miért tenné.
Nem tesz ilyet, csak aberrált állat.
Ha ilyen gondolataid vannak, sürgősen keress fel egy pszichiátert.
komolyan.
(egyébként igazad van, hogy normális lelkületű ember macskát sem öl. De ha ilyen dolgot látsz, hívj rendőrt. Jelentsd fel azt az állatot.)
3/15 A kérdező kommentje:
Mondom, ez elméleti dolog, Balázsék beszélgettek erről tegnap reggel:
youtube.com/watch?v=TpatSFDXgTo
Elején.
2021. jún. 4. 08:49
4/15 anonim válasza:
Én meg gyakorlati választ adtam.
Egyébként miért hallgatsz ostoba vihogós szemetet?
5/15 anonim válasza:
Fegyveres garázdaságtól a gyilkossági kísérletig sokmindent rádtolhatnak. Az hogy a másik macskára lőtt ha a cicus mondjuk elszalad nincs bizonyítékod maximum állatkínzásért kaphat valamit ő is de ha a saját udvarán csinálta ki is tudja magyarázni
6/15 anonim válasza:
Sok dologtól függ, legrosszabb esetben gyilkossági kísérletnek vennék a dolgot. Jegyzem meg halkan, ha én ítélkeznék feletted, megköszönném a dolgot, és engednélek utadra.
7/15 anonim válasza:
Gyilkossági kísérlet légpuskával? Bexarok komolyan mondom.
8/15 anonim válasza:
Ez max testi sertés és erkölcsileg helyénvaló, tehát nem büntetném.
9/15 anonim válasza:
#7 ha lenne egy kis anatómiai ismereted akkor tudhatnád hogy egyáltalán nem lehetetlen. Az meg hogy miért indul eljárás ellened az az ügyésztől függ. Gyakorlatilag mindenféle bűncselekményt ami nem gazdasági jellegű rád tudnak varni
10/15 anonim válasza:
Ahhoz ,hogy megállapítható legyen az emberölési kísérlet - merthogy a büntetőjogban gyilkosság szó nem létezik - rendkívül sok körülmény gondos mérlegelésétől függ. De így látatlanban is kizártnak tartom,hogy ilyen cselekményért valakit emberölési kísérlet miatt felelősségre vonjanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!