"az egynyelvű ország gyenge és esendő" Melyik nyelvet támogatnátok a magyar mellett mint hivatalos nyelv?
Éppen ma 101 éve derült ki, hogy a sok nyelvű Nagy-Magyarország volt "gyenge és esendő".
Meg is szűnt.
Szóval nem a nyelv teszi.
A "kérdés" okafogyott, mert minden országnak az a világnyelve, ami a hivatalos, egyetlen nyelve. Tovább megyek: abszurd dolognak tartom azt a törekvést, hogy minden áron bele akarnak emberek kényszeríteni másokat számukra teljesen felesleges ismeretek elsajátításába.
Miért ne lehetne úgy leélnie valakinek úgy az életét, hogy nincs igény idegen nyelv ismeretére és nem is kényszerítik bele ennek tanulásába?
Miért ne VÁLASZTHATNÁ MEG bárki is, hogy óhajt-e idegen nyelvet tanulni vagy sem?
Miért ne VÁLASZTHATNÁ MEG bárki is, hogy milyen idegen nyelvet tanuljon, - amennyiben nyelvtanulásra adja a fejét?
Az igazi pazarlás az, amit velem is megcsináltak az életem folyamán:
Belekényszerítettek, - utólagosan támasztott követelmények következtében, - hogy elsajátítsak alapfokon egy idegen nyelvet.
Neki álltam. Megtanultam. Levizsgáztam.
Bele öltem az életemből három évet, - mert elsőre nem vettem minden akadályt sikeresen. Bele öltem rengeteg pénzt, energiát, és olyan időt, amelyet akár pihenéssel is tölthettem volna e helyett. Részben rámentek az idegeim a nyelv tanulására, - a felesleges megfelelési kényszer megtette jótékony hatását.
Csak a nyelvet tanító testület, a nyelvtanulás kellékeit gyártók, forgalmazók és a vizsgáztatók jártak jól, - még csak a munkáltatóm SEM, - mert a vizsga óta meg nem szólaltam a tanult nyelven.
S mindezt csak azért, mert "törvény van rá"!
A legjobban azon értetlenkedem, hogy kényszerítve voltam ÉS értelme sem volt ennek az egésznek!
Értetlenül állok az előtt, hogy miért kell sokad rangú emberként tekinteni azokra a honfitársainkra, akik nem szeretnének, nem tudnak hatékonyan idegen nyelvet tanulni! Ha nem akar valaki külföldön vagy külföldi cégnek dolgozni, akkor miért kell cseszegetni ezzel?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!