A választási rendszer megváltoztatásához 2/3 ad kell?
"a Fidesznek jót tenne négy év ellenzékben. Nade az országnak?"
Ez a legnagyobb bajom nekem is. Egyik oldalon adott egy rendkívül szervezett, vízióval és támogatottsággal rendelkező Fidesz, aki kétségtelenül tud kormányozni. Cserébe viszont demagóg módon populisták, erő- és tekintélykultuszúak, mániájuk a versengés és a harc - ha kell, ha nem -, és mindehhez erősen kezd érződni rajtuk a hatalom személyiségtorzító ereje. Kezdik ijesztő mértékben elvetni a sulykot itt-ott.
Amire viszont válthatnék, az egy rakás teljesen alkalmatlan ember, akiknek az egyetlen koncepciója abból áll, hogy milyen szar a Fidesz. Az egyik olyan, mint a lányom, akit ha előveszek valamiért, mindig a testvére a hibás, a másik meg azzal gyűjt lájkokat, hogy milliós büntetéseket gyűjt sértegetésért, és még lehet sorolni. Aztán ezekkel szemben ott lesz a fenti társaság ellenzékként. Hajrá...
Nehéz két ennyire rossz döntés közül választani :/.
"nem olyan nagy emberek ők, hogy bármi valóban visszafordíthatatlant tudjanak csinálni, én olyan nagyon nem aggódom"
Legyen igazad.
"alószínűleg az ennek az oka, hogy én számos dologgal egyetértek azok közül, amiket csinálnak"
Igen, ez lehet különbség: én elég kevés dologgal tudok őszintén azonosulni. Van, amit mélyen ellenzek, illetve van, amivel egyetértek, de keveslem az eredményeket. Az adókedvezmény alapú családi támogatást, és a határon túliak támogatását leszámítve gondolkodom, de nem tudok felhozni olyat, amire tá tudok bólintani - ami nem azt jelenti, hogy a korábbi kormányoknál több ilyen lett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!