Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kire szavazzak?

Kire szavazzak?

Figyelt kérdés
Újonan leszek szavazó a most következő választásokon, próbálom figyelemmel kísérni, a választási lehetőségeket, tájékozódni, hogy mi lenne a megfelelő, de olyan szinten meg az egymás besározása, hogy nehéz objektívan megítélni, hogy mi szolgálná az emberek érdekét megfelelően. Ti hogyan határozzátok el magatokat, egyik vagy másik tábor mellett? Honnan tudjátok mi az igazság a korrupcióban, ország építés-rombolás tekintetében amikor mindkét nagy tábor 180 fokosan mást mond ugyanazokról a dolgokról?

2021. máj. 31. 15:33
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
48%

*30

Nézd én marhára nem vagyok fidesz hív sem, semmivel nem jobb az ország általuk. Szomorú hogy a dolgozó ember nem tud megélni tisztességesen, még az aki lop és csal igen. Szerintem jelenleg e kettő dolog közül egyik sem jó. Az ellenzék oké lenne Gyurcsányék nélkül, de sajnos ott van. A fidesz meg eleget bizonyított, szinte minden helyzetből csak csalnak és lopnak. Semmivel nincs jobb lét, ugyanúgy a legtöbben hónapról-hónapra élnek. Fiataloknak ellehetetlenítik majd a tanulást és mehetnek robotnak, ez a projekt már elkezdődött. Én és sok ismerősöm szerettünk volna menni egyetemre mostanság (mert a munkáltatóm támogatna), megvan minden pont és papír (nyvizsga,technikum,érettségi) és most nem tudunk menni mert kéne egy emelt érettségit csinálni. Meglesz mert nem egy nagy cucc, de a tavalyi felvételinél ha jól emlékszem -20e fő lett a tavaly előttihez képest. Jelenleg amikor én technikusként próbáltam munkát találni, Tolna megye és környékén akkor kaptam a jó kis sormunkás lehetőségeket amit egy ideig csináltam, utána hálisten kaptam lehetőséget egy rendesebb cégnél ahol már a szintemnek megfelelő pozícióban is vagyok.

2021. máj. 31. 19:00
 32/52 anonim ***** válasza:
39%

Nem tudom miért nekem címezted x de én konkrétan arra válaszoltam hogy a rendőrök nem ok nélkül sérültek meg.

Tervezett volt, hogy Gyurcsány meg tudja később indokolni a rendőri brutalitást.

Amúgy meg én sokkal de sokkal jobban élek mint Gyurcsány idejében. Emlékszem hogy konstruktőri állást akkor elvállaltam 130 ezerért mikor már 1 éve voltam állás nélkül.

Akkor meghunyászkodva kellett könyörögnöm hogy dolgozni tudjak, most meg válogathatok a lehetőségek közül. Azért ez nagyon nem mind1.

2021. máj. 31. 21:06
 33/52 anonim ***** válasza:
55%
Ellenzékre.
2021. jún. 1. 10:48
 34/52 anonim ***** válasza:
67%

A kérdés alatti válaszok is iskolapéldái annak, hogy milyen buta, tájékozatlan embereknek is lehet szavazati joguk. Én is fiatal szavazó vagyok, eddig 1x tudtam szavazni önkormányzati választáson, ezeket fogalmaztam meg magamban:

a) Ne a médiából tájékozódj, hanem a pártok programja alapján mérlegeld a döntésed.

b) Ne hagyd magadat befolyásolni a családnak, mivel a kedves nagymama pl. más értékek mentén szavaz már.

c) Tájékozódj történelmi eseményekről, melyek befolyásolhatják a mostani közéletet. (Pl. göbbels-i propaganda fogalma, stb.)

d) Vizsgáld meg a külpolitikai vonatkozást is.

e) Ne hagyd figyelmen kívül a forráskritikát, ez fontos pl. politikai témájú cikkek olvasásakor.

f) Érdemes áttekinteni a pártok múltján is.

Bár hozzátenném, hogy ezek csak az én igazságaim.

Értelmesen átgondolt és leadott szavazást kívánok!

2021. jún. 1. 11:09
 35/52 anonim ***** válasza:
70%
*szavazatot kívánok
2021. jún. 1. 11:11
 36/52 anonim ***** válasza:
34%
34, Gondolom neked mennyire van realitásod fiatal szavazóként (gondolom kemény 18-19 évesen) arról hogy milyen megélni ma nettó 250e forintból Magyarországon. Azért mielőtt itt butázol mindenkit össze-vissza anélkül hogy legalább bármiféle állást foglalnál hogy egyértelműsítsd hogy kire vagy kikre gondolsz, kicsit gondolkodj el hogy mi lesz mikor kijössz majd a mama hotelból és önállóan kell majd venned mondjuk egy lakást ami vidéken, a rosszabb helyeken is 13-14 millió... :) A nazi propagandát meg nem igazán értem hogy hogy jön ide.. :D
2021. jún. 1. 11:19
 37/52 anonim ***** válasza:
65%

Nem otthon élek, hanem dolgozom és egyetemre járok. Tanárszakosként pláne van plusz rálátásom. Nem vagyok 18/19 éves, de ha szerinted ők a mamahotelesek, nem azok, akik 43 évesen élnek az anyjuk nyakán, akkor neked is rengeteg fogalmad lehet a világról.:)

Nem mellesleg szerintem konstruktívabb szempontokat írtam le, mint aki ideböfögte, hogy “szavazz a Fideszre, mer’ csak”.

2021. jún. 1. 11:33
 38/52 anonim ***** válasza:
47%
Vagy szerinted akkor a 20 éve otthon lévő, közmédia által átmosott agyú Marika nénik és Pista bácsik szavazata relevánsabb, mint akiknek lehet, az elkövetkezendő 40 évét fogja befolyásolni egy-egy választás? :)
2021. jún. 1. 11:35
 39/52 anonim ***** válasza:
66%

Egyébként igazakat írsz. Tanárként lesz is majd bőven rálátásod arra hogy mi az a nélkülözés ha így folytatódik, sajnos. Kb. egy bármiféle gyármunkást jobban megfizetnek mint azt az embert aki a jövő nemzedékét oktatja. A mai világban egyáltalán nem garancia az hogy ha tanulsz akkor majd neked jobb lesz... Mindenkit meg kéne fizetni és meg is lehetne aki a közszférában van, de a fűtött gyep sokkal jobb. Sok sikert!

2021. jún. 1. 11:39
 40/52 anonim ***** válasza:
88%
Nem mellesleg direkt nem írtam pártokat és hogy kire fogok szavazni, mivel nem akarok semmit a kérdező szájába rágni, mint egy agyhalott csecsemőnek. Szavazzon arra, akit megfontolva jónak lát. Eszközt kell az emberek kezébe adni, hogy relevánsan átgondolva szavazzanak, nem átmosni az agyukat primitív kommentekkel.
2021. jún. 1. 11:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!