Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kire szavazzak?

Kire szavazzak?

Figyelt kérdés
Újonan leszek szavazó a most következő választásokon, próbálom figyelemmel kísérni, a választási lehetőségeket, tájékozódni, hogy mi lenne a megfelelő, de olyan szinten meg az egymás besározása, hogy nehéz objektívan megítélni, hogy mi szolgálná az emberek érdekét megfelelően. Ti hogyan határozzátok el magatokat, egyik vagy másik tábor mellett? Honnan tudjátok mi az igazság a korrupcióban, ország építés-rombolás tekintetében amikor mindkét nagy tábor 180 fokosan mást mond ugyanazokról a dolgokról?

2021. máj. 31. 15:33
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
65%

Tényleg az adatokat érdemes nézni, de azokkal is vigyázni kell, hogy nehogy átverjenek vele.

Most itt az értelmesebbek tudnak 5-10-15 oldalt írni, hogy miért jobb az ellenzéki összefogás, de nekem ehhez nincs kedvem, kivéve, ha tényleg érdekel.

Ne szavazz a fideszre, ilyen egyszerű. Önmagában az, hogy ilyen szintre süllyedt a közbeszéd elégnek kellene lennie normális emberek közt, hogy ne a fideszre szavazzon az ember, mert a közbeszéd lezüllesztéséért MINDIG az aktuális kormány felel.

Érdekes módon nincs ilyen "vitakultúra" nyugaton. Ott tudnak egymással beszélni a pártok, mivel értelmesebbek a kormányok.

2021. máj. 31. 16:10
 12/52 anonim ***** válasza:
72%
Annyira röhejes, hogy még mindig vannak olyanok, akik a fideszre szavaznak. Kb. szétlopták az országot, megy a korrupció, és még mindig vannak annyira buta agymosott emberek, hogy újra választanák őket.
2021. máj. 31. 16:20
 13/52 anonim ***** válasza:
37%

A fideszre szavazok, ha én is kaszálhatok annyit, mint a vejkó!

[link]

2021. máj. 31. 16:21
 14/52 anonim ***** válasza:
23%

Annyira röhejes ez az agymosottakba oltott sablonszöveg, hogy " Kb. szétlopták az országot, megy a korrupció".

Ahhoz képest, hogy szerinted mindent szétloptak, mindenki jobban keres, kevesebbet adózik, utazik, vásárol, felújít, jobban él. Még stadionokra is maradt egy csomó pénz.

2021. máj. 31. 16:33
 15/52 anonim ***** válasza:
73%

Nem én írtam, viszont nagyon tetszik a hazugság, ezért beleállok. :D

"mindenki jobban keres"

Tekintve ,hogy egyes fontosabb, gyakran vásárolt termékek az utóbbi pár évben ÉVENTE 10-20-30%-os árnövekedést hoztak össze, így reálbérben mínuszban vagy.

"kevesebbet adózik"

Ez mondjuk pont nem igaz.

2010-hez képest az állampolgárok által befizetett adók olyan 40%-kal nőttek.

Ezt a pénzügyminisztérium közölte 2018-ban.

"utazik, vásárol, felújít, jobban él"

2019-es felmérés szerint az emberek egyharmadának NINCS félretett pénze.

A következő egyharmadnak meg van, viszont kevesebb, mint 3 havi kiadása.

Így a felső egyharmad az, akiről te beszélsz, de ők az előző kormányok alatt is így éltek. Szóval ez nem új.

"Még stadionokra is maradt egy csomó pénz"

Cserébe oktatásra és egészségügyre meg nem. :)

Jó kormány, mondhatom.

2021. máj. 31. 16:39
 16/52 anonim ***** válasza:
69%
14, 27 éves vagyok és sehova nem jutok pedig nem érettségim van és nem is keresek rosszul. 15-25 millió egy lakás... Senki nem él jobban, ez a propaganda. Nálunk itt csak a vállalkozók utaznak és vásárolgatnak jó kedvükben, mi az átlag nem. Egyáltalán nem adózunk kevesebbet és senki nem keres jobban mert minden sokkal drágább. Csak egy példa, mondjuk egy új ps4 játék tavaly 18e ft volt, ma ez 22 e ft :D Cserébe szétkúrták az oktatást, az egészségügyet, a parlamentbe a szólásszabadságot, a covid alatt a vállalkozásokat. Bárkit kérdeztem akinek be kellett zárnia a covid alatt, senki nem kapott egy fillért se, ja de egy ember valami 50e forintot. GG, szép volt fityesz, micsoda gazdaságmentő akció. Hulladékok ezek az emberek és azok is akik ezeket támogatják, itt nálunk a többsége szörnyen buta vagy vállalkozó...
2021. máj. 31. 16:40
 17/52 anonim ***** válasza:
34%

15. A hazugságaid annyira nevetségesek, hogy nem érdemelnek hosszabb reagálást. Az o1g-zők nyilván isszák szavaidat, akik meg nem tudatmódosítókon élnek, tisztában vannak a valósággal.

Az ilyeneknek pont elég annyi, hogy boldog karácsonyt.

2021. máj. 31. 16:46
 18/52 anonim ***** válasza:
55%

Én ellenzék-párti vagyok, mert ők jobban képviselik az én eszméimet.

Szerimtem a népnek is jobb lesz egy ellenzéki kormány, ha sikerül harmóniában működniük, egyelőre jó úton haladnak.

A Fidesz-KDNP elég sokat volt már kormányon, ahhoz, hogy bizonyítson, de nem sikerült nekik. A magyar média szószerint agymosás. Ha belenézel egy kormány-párti TV csatorna híradójába rájössz, hogy mire gondolok. „Az ellenzék, a nyugati balliberális sajtó, a baloldal, a liberálisok tiszta hülyék, nem csinálnak semmit, mégis mindemt elrontanak.”-kb. ez megy mindbe, közben meg istenítik a Fideszt, a kereszténységet, a tradíciókat stb.

Egyszer értetlenül hallgattam a híradót, hogy hogy tudnak ilyet engedélyezni: Egy fickó arról beszélt, hogy a rovarevést rá akarják kényszeríteni a magyarokra és, hogy ez a nyugati balliberális sajtó propagálásának az eredménye, amit Soros György támogat és ez nem összeférhető a tradícionális, nemes, keresztény értékrendel, amit a Fidesz és a KDNP képvisel, így ellent fognak állni az EU és a "szélsőséges" balliberális nyomásának és magyar-ellenes állásfoglalásának. Közben belekeverte a migránsokat is, hogy az EU így akarja átmosni a magyar emberek fejét, hogy elfogadják a migránsok kultúráját és beengedjék a migránsokat az országba.

Ilyen emberek vannak a Fideszben. Valószínűleg nem ilyen hülye mind, de az már elég szégyen, hogy akár egyetlen ilyet is beengedtek a pártba és elég jelentős szerepet kapott ahhoz, hogy a TV-ben beszéljen ilyen baromságokat.

2021. máj. 31. 16:53
 19/52 anonim ***** válasza:
50%

Jó érv, biztos nagyon okos lehetsz. :DDD

Tessék, cikkekkel alátámasztottam mindent. Amiket leírtam azok tények, és ezeket a cikkeket kb. 30 másodperc alatt össze lehetett szedni.

"egyes fontosabb, gyakran vásárolt termékek az utóbbi pár évben ÉVENTE 10-20-30%-os árnövekedést hoztak össze"

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

"2010-hez képest az állampolgárok által befizetett adók olyan 40%-kal nőttek."

[link]

"2019-es felmérés szerint az emberek egyharmadának NINCS félretett pénze."

[link]

"Cserébe oktatásra és egészségügyre meg nem."

[link]

[link]

2021. máj. 31. 16:54
 20/52 molnarmarcell21 ***** válasza:
73%

1) Ne figyelj arra, ki mit mond a másikról.

2) Nincs jó válasz, egy adott problémát többféleképpen is lehet kezelni és előre senki sem tudja, melyik fog beválni

3) Így végül egyetlen lehetőséged maradt: összehasonlítod az induló pártok programjait és kiválasztod a számodra legszimpatikusabbat.

2021. máj. 31. 16:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!