Érdemes feladni mindent pillanatnyi előnyökért?
Szóval valamivel jó útra kell terelni az embereket, igen most ez a kocsma vagy egy meccs, koncert de ha ezek nem lennének fele ennyi beoltott nem lenne.
Még mindig jobban hangzik minthogy nem mehetnél ki az utcára, felháborodások lennének.
Boltba el lehet menni, dolgozni/iskolába el lehet menni, végig lehet menni az utcán. Ja és a Mi Hazánk családi napjára is ki lehetett menni oltásigazolás nélkül ha már itt tartunk.
Speciel a plasztik kártyáért adattam be, mert van némi kavarodás a covidon átesettek nyilvántartásában, az egyes eü. alrendszerek közötti átjárhatóságban (értsd hiába volt pozitív és negatív tesztem is, a háziorvosnál is jártam mégsem kaptam kártyát mert valami oszir rendszeren lovagoltak - a faxomért nem tudják összekötni a két rendszert automatikusan, v. mutat nagyobb rugalmasságot az eljárásrend az állampolgár szívatása helyett, na mind1).
Ha nem lettem volna covidos akkor viszont beadattam volna, mert előre nem tudható hogy light lesz a lefolyása vagy úgy járok mint jónéhány ismerősöm akit kiütött teljesen.
"Szóval valamivel jó útra kell terelni az embereket, igen most ez a kocsma vagy egy meccs, koncert de ha ezek nem lennének fele ennyi beoltott nem lenne."
Elég szánalmas, hogy valakinek a kocsma, a meccs és a koncert a döntő érv. Mint valami dedós gyerek, aki ha megeszi a spenótot, jutalmat kap érte...
Ha úgy dönt valaki, hogy szerinte a vakcina a kisebbik rossz, akkor adassa be (én ezt tettem), de nehogymár a többletjogos zsarolás legyen a meggyőző...
9
Az oltás alapvetően egyéni védelemre jó.Aki megkapta a vakcinát az fertőződhet és fertőzhet is.Legfeljebb a súlyosabb tünetektől védheti magát vele.
Ha valakit megnyugtat a vakcina az egészsége miatt adatja be az rendben van.
Viszont vannak akik úgy érzik ezzel az egész covid üggyel nem stimmel valami.Nem is kérnék az oltást.De mégis megerőszakolják magukat és beadatják a kártyáért.Lényegében azért,hogy el tudjanak menni nyaralni.Ez a megdöbbentő.Ha így tesznek a viszonylag szolid kényszer miatt,akkor bele se merek gondolni,hogy mire lennének hajlandóak egy kicsit erőteljesebb ráhatásra.A kérdés lényege ez.Nem magának az oltás felvételének a helyessége vagy helytelensége.Az a kérdés szempontjából lényegtelen. Azt majd az idő eldönti,hogy a vakcinákkal kapcsolatban kinek volt igaza....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!