Ha az Európai országok pillanatnyi helyzetét nézed, és -10-10ig lehetne pontozni, hová sorolnád hazánkat? „ pont” Mely országot előzzük meg?
Ha az Európai országok pillanatnyi helyzetét nézed, és -10-10ig lehetne pontozni, hová sorolnád hazánkat? „ pont”
Mely országot előzzük meg?
A véleményem az hogy nincs a hátunk mögött senki.
Ugyanis hiába akarod fejleszteni az oktatást, az magában édes kevés.
Szakmunkás:
Gyakorlatilag szinte nincs is szakmunkás képzés, illetve 20 év alatt folyamatosan visszafelé fejlődtünk. „ pedig még a 90 es években egy magyar szaki tudása, megegyezett egy nyugati technikuséval”
Mára már nincs hová menjenek gyakorlatra a tanulók, és annyira silány lett a képzés, hogy szinte alkalmatlanok a végzett segédek az önálló munkavégzésre. Megbecsültsége =0. Akinek pedig egy kicsit jobb az affinitása a szakmájához, az nagyon gyorsan nyugaton találja magát. Még 10-15 év és kiöregednek a nagy szaki generációk, és akkor tényleg nem tudom mi is lesz!
Felsőoktatás:
Nevetséges, sajnos így lehet jellemezni.
Nincs tehetséggondozás, sem megtartás.
Akik már a tanulmányaik alatt programba „ kutatás, fejlesztés stb” kerülhetnének, azoknak csak törtrésze jut el odáig.
Akik pedig még is oda kerülnek, azt az adott multi mecénás „nyilvánvaló eszközökkel” magához láncolja.
De csak az a tény hogy maga a tanár képzés is hihetetlenül felhígult előre vetíti a szomorú sorsunk. Mindezen pedig nem lehet csak az oktatással változtatni, hiszen csak nincs aki oktasson és nincs kit oktassanak. Amíg nem lesz megbecsült a munkaerő, lehet az szak vagy felsőfok, addig itt nem lesz változás.
Arra meg hogy ne legyen, figyelnek a multik és a nemzetközi nagytőke, mert csak nekik az érdekük versenyképtelen helyzetbe, és Kínai bérközelben tartani mindenkit! Mivel szemmel láthatóan a Fidesz is zsebre van vágva, reménytelen a helyzet.
Küldd hozzám a tanulókat asztalosnak.
Van értelme asztalosnak menni szerinted?
Biztos megkeres egy segéd vagy 90 000- amit egy kis okoskodással is meglehet szinte 0 munkával.
Vagy mit csinálsz vele ha kevesebb lesz a munkád " télen" vagy ha nem fizetnek ki? Aki eddig kiépítette a klientúrát, annak még elmegy, de a jövőben elkezdeni az öngyilkosság.
"Van értelme asztalosnak menni szerinted?
Biztos megkeres egy segéd vagy 90 000- amit egy kis okoskodással is meglehet szinte 0 munkával. "
Miért, talán nincs értelme???Szerinted akkor én is hiába tanultam 3 évig ezt a szakmát? Menjek el inkább diplomázni, amivel végképp kitörölhetem a seggem? Vagy menjek el koldulni aprópénzért?
Szerinted aki asztalos, az csak segédmunkásként dolgozhat? Vállalkozást nem is csinálhat?
Ha valaki kőművesnek vagy kertésznek tanult(t), az ne is akarjon benne dolgozni, mert télen kevés a munka?
"Sonata90 válasza:
Valahogy az az érzésem hogy nagyon fiatal lehetsz.
Majd ha már nem a szüleiddel élsz, akkor érted meg azt hogy miért nincs itt értelme szakmunkásnak lenni.
Egyszerűen azért, mert a jövedelmedből nem leszel képes fenntartani magad.
Vállalkozni? Itt ? Most ?
Annak el ment az esze de nagyon.
NINCS KERESLET!!!!
Pang minden, és attól még a Tb-t be kell fizetni.
Aki most vált vállalkozói engedélyt, az vagy nagyon teli van, vagy csak a régit akarja besokaltatni, de erre a piacra kimenni? OSTOBASÁG. 100% bukta.
A 4 évvel ezelőtti álapothoz képest a bevételeim az 1/3 ára estek vissza. És ezt is csak úgy tudtam elérni, hogy a reklám kiadásaim megdupláztam. Így lassan élem fel amim van, de mivel józanúl gondolkodom nem remélem hogy jobb lehet. Keresem hogy milyen más vállalkozásba " menekűlhetnék át" de reménytelen, mert minden be van szűkülve.
"Sonata90 válasza:
Jahh!
Az ép-ip szezonális, és ha télen kevés a munka az nem akkora gond, hisz a szezonba megkeresed.
CSAK HOGY NINCS SZEZON!
Már nyáron is kevés a munka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!