Szerintetek az 5,1 millió első korona oltást megkapott
embernek hány %-a az, aki csak a kártyáért oltatta be
magát, a vírustól különben egyáltalán nem tart és ha
nincs diszkrimináció akkor eszébe nem jutott volna?
Jelen. Átestem a covidon, olyan volt mint egy megfázás. Orvos nem is látott, onnam tudom hogy covid volt, mert a szüleim pozitívak voltak és érintkeztünk. Nem félek tőle ezek után, de mivel nem volt pozitív teszt, kártya se jár. Önköltségen nem fogok antitest tesztet csináltatni plusz a kártyáért is fizetni, inkább eltitkolva hogy covidos voltam (akkor még volt a 3 hónapos várakozási idő) beadattam a kínait, megjött a kártya ingyen, azóta a másodikat is megkaptam, élek.
2021. máj. 30. 19:36
Hát utolsó én voltam covidos kb közepes lefolyássl. 8magas láz, toorkfájas, végtagfádalom, átvágyvesztés), sikerült belöle kigyógyulno, ennek ellenére nem oltatom magam, mert egy van ismrösöm, aki oltás után került az intenzívre. Nekem kockázatosabbnak tünik maga az oltás, mint a betegség lefolyása nálam. Ha elfogyna az antigénem félév múlva, és újra elkapnám, akkor se hiszem, hogy rosszabbul lennék, mind amikor legut´obb elkaptam, úgyhogy én nem kérek az oltásból.
2021. máj. 30. 19:46
Mivel a védettségi igazolvány illetve a hozzá kötődő kedvezmények csak 4 millió beoltott felett jelentek meg, így csak a fennmaradó egymillió beoltott egy része tartozhat ebbe a csoportba... Az összes beoltottat figyelembe véve az arányuk olyan 5% körül lehet...
2021. máj. 30. 19:50
Mielőtt bármi érdemi haszna lett volna az oltási igazolványnak, már be volt oltva 3,5 millió ember. Viktorbasi is megmondta, hogy a magyar olyan nép, ami halogat, mindent az utolsó pillanatra hagy, így szerintem ebben a csoportban elhanyagolható számú volt az ilyen ember. Ergo a 30% és ennél nagyobb válaszlehetőségek hülyeségek.
A maradéknál meg nem lehet szétbontani feketén-fehéren "csak a kártyáért oltakozott" és "semennyire nem érdekelték a jogelőnyök" csoportokra.
2021. máj. 30. 19:52
Már az elején elmondták, hogy lesz igazolvány...
2021. máj. 30. 19:54
Nálam az idősek a “kedvezmények” nélkül is beadatták maguknak . A fiatalok közül viszont elmondhatom 10 ből 7 en ( ha egyszerűsítenem kellene ) a bulizás miatt oltatták be magukat és azért , mert szerintük később úgyis muszáj lesz .
2021. máj. 30. 20:00
Az én ismerőseimnek kb. fele oltatta be magát a kártya miatt.
2021. máj. 30. 22:21
14: mindenki tudta, hogy lesz igazolvány, és kinek esze is van, az már decemberben rájött, hogy nem arra kell, hogy kitedd a vitrinbe.
2021. máj. 30. 23:07
Én is csak a kártya miatt oltattam be magam. A munkámban és bizonyos hobbikban lennék ellehetetlenítve, a bulika engem kevésbé érdekel. De nevetségesnek tartom ezeket az intézkedéseket, főleg, hogy az oltás kb. fél évig hatásos, ezt is már a legelején megmondták. Tehát akik első körben megkapták, azokat már lassan olthatjuk is újból. Csak érdekes, erről senki nem beszél. Bár azt is tudjuk, hogy nyáron a vírus is szabadságra megy. :))
Egyébként az ismerőseim kb. fele a kártya miatt ment az oltásra. Nem oltásellenes senki, csak mondjuk úgy volt vele, hogy majd valamikor beoltatom magam. Viszont a ez a kártyázás eléggé felgyorsította a folyamatot.
2021. máj. 31. 09:59
Csak a kártya miatt. Üdv Egyiptomból. 😘
2021. jún. 2. 10:35
Kapcsolódó kérdések: