Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szólnátok, ha megjellene...

Mit szólnátok, ha megjellene egy mesekönyv a pedofíliáról vagy bestialitásról is?

Figyelt kérdés

Pl. oktató jelleggel, nem potitív tevékenységként feltüntetve. Azért, hogy a gyerekek időben felismerjék hogyan kell hősként viselkedni, hogy megmenekülhessenek. Ne érezzék magukat rossznak, ha bántalmazták őket és legyen erejük kitőrni a megfelelő segítséggel.

Itt van most egy újabb "gender" mese:

[link]

Ha az LMBTQ nem egy kategória a fenti témákkal, akkor fellépni ellene miért nincs egy súlyban a rasszizmussal?

Tehát vagy beteg elítélendő dolog a másság, vagy kirekeszteni ezeket az embereket sérti az emberi méltósághoz és szabadsághoz való jogaikat. Nem?

#meleg #mese #erőszak #diszkrimináció #pedofília #Szexualitás az iskolában
2021. máj. 30. 15:21
 1/5 anonim ***** válasza:
86%
A pedofíliával sokszor az a probléma, hogy nem hisznek a gyereknek, nem az, hogy a gyerek nem próbál segítséget kérni.
2021. máj. 30. 15:33
 2/5 A kérdező kommentje:

Furcsa... Én sosem találtam ki olyat, hogy apukám kukacát be kellett kapni egy kis jutalom tejfölért.

Miért találna ki ilyet egy gyerek?

2021. máj. 30. 15:36
 3/5 anonim ***** válasza:
29%

Ma is rossz érzéssel tölt el egy eset.

Vendégségbe mentünk egy családhoz.

Anyuka -hogy mondjam- kissé ledéren volt öltözködve.

5 év körüli kislány pár perc után beült az ölembe. Néhány perc után elkapta a "szerszámomat", mondhatnám meglehetősen "ragaszkodva". Valahogy sikerült "megszabadulnom" tőle.

2021. máj. 30. 16:59
 4/5 anonim ***** válasza:
82%

Mesekönyvben ezt nem tudom mennyire lehetne jól körülírni. Egy mesekönyvbe nem lehet beleírni, hogy "Juliskát arra kérte az apukája, hogy nyalogassa a kukacát a lábai között, mint egy fagyit.", az pedig, hogy "olyat kért tőle, amit furának tartott és nem akarta megtenni", szerintem túl általános.

Szerintem ezt ilyen formában nehéz megfogni a gyerekeknél. Szegényeknek még képessége, ismerete sincs arra, hogy felismerjék, hogy őket olyan dologra veszik rá, amire nem kellene. Emellett egy óvodást, vagy egy alsó tagozatost nem biztos, hogy fel kell még világosítani a szexualitásról. (Nem tudom, jelenleg hol van az a kor, ahol beindul a szexuális érdeklődés, 5. osztálytól már lehet) de annyira fiatal korban, ahol a pedofíliának áldozata lehet valaki, biztosan nem.

Az, hogy legyen bátorsága kiállni magáért, legyen képes felszólalni az elnyomás bátorság ellen, az minden területre, esetre igaz lehet, nem csak pedofíliával szemben. Ezt általánosan hasznos lenne fejleszteni. Nem tudom vannak-e rá törekvések.

Valamint azt kellene feltérképezni, hogy milyen hatások válthatják ki a pedofil hajlamot, és azok ellen fellépni.

A másik kérdés, amit feszegetsz, az az LMBTQ, pedofília és rasszizmus kapcsolatai. Mindenféle szakmai ismeret nélkül: A rasszizmus egy "normális" ember negatív megítélése, vele szembeni kirekesztő bánásmód, külső (színes bőr, roma származás) vagy belső (homoszexualitás, transzneműség) személyiségjegyek alapján.

Volt idő, amikor a homoszexualitás betegségnek számított, a homoszexuális tevékenység bűncselekménynek. Ekkor az LMBTQ emberekkel szembeni fellépés nem számított rasszizmusnak. Azóta, hogy a homoszexualitás (egyénileg lehet, hogy nem, de hivatalosan elfogadott, "normális") ez rasszizmus.

A pedofíliával nem ez a helyzet. Az szerintem még most is betegségnek számít, és a pedofil cselekmények büntetendőnek. Így ezzel szemben fellépni nem rasszizmus, sőt jogos tett.

2021. máj. 31. 17:35
 5/5 anonim ***** válasza:
Liliana ugy? A reklamok hemzsegnek a kisgyerekektol . Na ezt kene betiltania az nmhh nak. Ja es atrashrealitykat is . Kuki , birs ,volgyi ,hajdu family ,gyorfi pali,
2023. márc. 5. 02:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!