"Momentum: bevezetjük az eurót, attól leszünk stabilak " igazuk lehet eddig minden országban áremelkedést hozott, de Magyarországon stabilak maradunk?
2008-ban 3.95%
2009-ben 0.94%
Én is említettem, h nem a legtökéletesebb mutató, de ettől még ki kellett volna mutatni, ha akkora áremelkedést hozott volna.
Az pedig nem kérdés, hogy az Euró stabilabb valuta mint a forint.
Továbbra is az almát hasonlítod össze a körtével.
"Momentum: bevezetjük az eurót, attól leszünk stabilak"
Akkor halljuk, mi ebben a hazugság?
#13 Nem attól leszünk stabilak ha bevezetjük az eurót, mert ELŐBB kell stabilnak lenni hogy be lehessen vezetni. EZÉRT kell teljesíteni az euro bevezetéséhez szükséges kritériumokat.
Egy nem stabil gazdaságot nem engednek az eurozóna tagjává válni. Így is éppen elég bajuk van a görögökkel meg a portugálokkal.
#18 Márpedig igaza van. Minden országban a bevezetés pillanatában erős áremelkedés volt. Nem az infláció lesz nagyobb vagy rosszabb hozzá a helyzet, egyszerűen amikor egy pénzt átváltanak a másik pénzre akkor senki nem lefelé fog kerekíteni, hanem felfelé.
Nekem közeli rokonom élte át ezt a németeknél és ő maga mondta el, hogy még a németeket is érzékenyen érintette az akkori drágulás. Nem volt kimutatható mert nem márkából márkába lett drágább, hanem a márka-euro átváltásakor volt drágulás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!