Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Karikó Katalin miért volt...

Karikó Katalin miért volt börtönbe?

Figyelt kérdés
Azt mutatják a dokumentumok, hogy beépített ügynök volt és börtönben volt Szegeden. De miért? [link]
2021. máj. 22. 13:36
1 2 3 4 5 6
 41/54 Andizsuzsi ***** válasza:
96%

"Ha nem te voltál megkövetlek! :)"

Rendben. Amúgy mit írtál? Nem emlékszem rá, hogy olvastam-e.

2021. jún. 10. 23:11
 42/54 anonim ***** válasza:
68%

A haverom apja munkastanács elnök volt, akkor még kötéllel fenyegették, de 72-ben felvették a fiát az egyetemre.

Engem is pedig én osztályidegen származású voltam.

A B karton nagy szart jelent, elismeri, hogy beszervezték.

Csurka író, pártelnökről is rögtön előkerült az AVO-SZDSZ azonosságot leíró cikke után ("apák és fiúk")

Őt 56-os apja gyógykezelésének megtagadásával zsarolták meg.

Megírta azt is.

Akikről érdekes volna az infó, azok a tartótisztek, meg attól felfelé.

De azok már 32 éve le lettek darálva, égetve.

Ahogy 56 után a ávósok a tv világába mentek 89 után ezek még a bankszektorba.

2021. jún. 11. 00:18
 43/54 Andizsuzsi ***** válasza:
95%
Én nem voltam osztályidegen, de mivel a szüleim diplomások voltak, nem járhattam felvételi előkészítőre. Ezért az osztályfőnököm "lefokozta" őket, osztályvezető anyám bolti eladó, agronómus apám traktoros volt az iskolai nyilvántartás szerint. Szerencsére igazolni nem kellett.
2021. jún. 11. 14:05
 44/54 anonim ***** válasza:

Andizsuzsi

Az 50-es éveket követően ezt már egyre kevésbé vették komolyan. Helyette "pozitív megkülönböztetést" alkalmaztak, a szülők "érdemei" (munkaérdemrend, stb., melyek szerepltek a jelentkezési nyomtatványon) jelentettek plusz pontokat a felvételnél.

2021. jún. 11. 14:32
 45/54 anonim ***** válasza:
71%

44

Milyen "plusz pontokat"? a 20 pontból MIND osztályzatra, jegyre volt. 10 az írásbelire, 10 a szóbelire, igaz?

Pl orvosira 19-20 kellett.

2021. jún. 11. 14:41
 46/54 anonim ***** válasza:
57%

45

Nem a 80-as évekről beszéltem.

2021. jún. 11. 16:50
 47/54 anonim ***** válasza:
71%

46

ÉN SE.

2021. jún. 11. 16:57
 48/54 anonim ***** válasza:
57%
A 60-as években még bőven nem mehettél egyetemre, ha nem hagytad magad beszervezni. Teljesen mindegy, hogy milyen jegyeid voltak.
2021. jún. 11. 17:56
 49/54 anonim ***** válasza:
56%

48

Hazugság. Semmiféle "beszervezés" nem volt.

A partizánok gyerekeinek nem kellett felvételizni, az igaz. Volt is jó sok -papíron- volt partizán, főleg az üldözöttek c. népcsoportból.

Nem kellett felvételizni az országos tanulmányi versenyeken első 10 helyezetteknek se. Választhattak, hogy hova mennek.

Előnyben részesültek az F-esek, a fizikai dolgozók gyerekei, sok szülő elment segédmunkásnak, hogy felvegyék a gyereküket.

De az F is csak akkor számított, amikor többszörös túljelentkezés volt, pl. jogin-orvosin-közgázon, és mindenki maximális pontos -azaz 20pontos- volt.

A főiskolákra még toborozni is kellett, főleg a mezőgazdaságiakra.

2021. jún. 11. 18:30
 50/54 anonim ***** válasza:
95%
Én a 70-es évek végén jártam a BME-re. Egy évfolyamtársam még el is dicsekedett vele, hogy őt az apja akármilyen érdemérmével vették fel. Igaz a tanárok ezt már nem vették figyelembe. Az első félév végén ki is esett. Később Leningrádba küldték ösztöndíjjal valami egyetemre. Állítólag akusztikát tanult.
2021. jún. 11. 19:06
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!