Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha a fidesz nem lopna ennyit,...

Ha a fidesz nem lopna ennyit, akkor mi lenne a véleményed róluk?

Figyelt kérdés
Alapjában véve nekem nem lenne gondom a hozzáállásukkal a legtöbb dologhoz. De az, hogy mindent kiszerveznek, kiosztanak, kilopnak a haveroknak, meg ezek a megalomániás stadionok... Én igazából ezért nem tudom, hogy mi legyen. Túl sok olyan dolog van, amitől mást nagyon nem tud bevenni a gyomrom, egyik ilyen pl. az szja kulcshoz való hozzápiszkálás lenne. Nekem még alapból azzal se lenne bajom, hogy nem fekszünk be az EU-nak sok kérdésben, bár tény, hogy a démonizálást nagyon túltolják... De a lopkodástól is rosszul vagyok már, meg hogy annyira mélyen be vannak betonozva mindenhova, bíróságok stb. hogy nem a jog fog dönteni sok esetben, hanem az, hogy te körön kívül vagy.
2021. máj. 22. 00:33
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
33%

"Hogy formálisan hol mennyi profi volt, nem tudom (és amúgy sincs nagy jelentősége). "

Óriási különbség van aközött, hogy 8 óra munka után mész el edzeni és utána még bevásárolsz, főzől, stb.

Vagy letolsz egy 6 órás edzést és tényleg van szabadidőd pihenésre. Eleve másképp eszel, pihesz, alszol.

Nem egy-egy becsúszott ciki vereségre gondolok, hanem a rendszeres égésekre és egyes csapatoktól nagy vereségre.

Hollandi 8:1-re nyert (2013). Valamelyik délszáv országtól is kaptunk egy hetest.

De nem is ez a lényeg. Mostanában teljesen természetes, hogy 30-40 méteres átadásokat le tudnak venni, kis területen,nyomás alatt passzolnak. És a kapus nem csak kivágja a labdát előre.

2021. máj. 22. 15:06
 22/27 A kérdező kommentje:
Azért attól a csoportkörtől se kell elájulni. Ausztria… Izland… a portugálok meg azért nem vertek agyba-főbe, mert nekik döntetlen kellett csak, hogy a belgákat elkerüljék. Minden gól után egyenlítettek is gyorsan.
2021. máj. 22. 15:10
 23/27 anonim ***** válasza:
34%

#22!

Austria akkor Olaszország, Franciaország, Hollandia, Horvátország előtt állt. Portugália pedig a későbbi győztes lett és könnyen kikaphattak volna. Ha döntetlenre jásztanak, akkor vezetnek és a végén engednek egy gólt.

2021. máj. 22. 15:24
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

[ma 15:06]: Ezért használtam a "formálisan profi" szókapcsolatot. Vannak olyanok, akiknek van civil foglalkozásuk, de ahelyett, hogy napi 8 órát abban dolgoznának, ugyanúgy edzenek egész nap, mint a profik. Az egész Aranycsapatunkban egyetlen profi játékos sem volt.

Andorra egy majdnem teljesen valódi(!) amatőr csapattal vert meg minket 2017-ben.

Ami meg a játék színvonalának emelkedését illeti: közben a világ is fejlődött. Tök jó, hogy ma egy magyar válogatott játékosnak egy 30 méteres ívelt átadás sztenderd, harminc éve pedig nem volt az, ez valóban fejlődés. De a világ focija se ott tart ma, mint harminc éve. Az én első megnézett vb döntőm a '94-es volt (RIP Puhl). Nagyon izgalmas volt, de utólag youtube-on beletekerve akárhol azért elég kocogós egy mai meccshez képest.

Ha pedig archív felvételeken nézzük Aranycsapatot, akkor némi túlzással azt látjuk, hogy kettő-három a labda közelében lötyög, a többiek maximum sétálgatnak vagy ácsorognak. Hogy a fenébe volt egy ilyen csapat veretlen négy éven át? Hát úgy, hogy az ellenfelek is így fociztak.

Én nem azt állítom, hogy egy Kleinheisler ne lenne sokkal többre képes, mint egy Lipcsei. Mert nagyon is többre képes. Hanem azt állítom, hogy a világ élvonalától körülbelül ugyanolyan messze vannak. Merthogy a világ élvonala is többre képes, mint húsz évvel ezelőtt.

2021. máj. 22. 15:36
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
Kevés a becvsületes politikus, ha egyáltalán van iylen.
2021. máj. 22. 23:38
 26/27 anonim ***** válasza:
77%
A kérdés az volt, hogy ha "a fidesz nem lopna ennyit". Szerintetek, ha nem a magyar cégek nyernék a közbeszerzéseket, mint Gyurcsány idején, akkor hová kerülne a nyereség? A strabag, colas, switelski, meg a Kóka féle cégek mennyiért dolgoztak? Hová lett a nyereség? Kivitték az országból, plusz az alvállalkozókat ki sem fizették. Az építési költségek egy fillérrel sem voltak olcsóbbak mint ma, közben eltelt 10-20 év. A gázszerelő legalább itthon adózik, itthon fekteti be a nyereségét, munkahelyeket teremt. Melyik a jobb?
2021. máj. 23. 17:46
 27/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem csinálnak semmit, amit igen, azt is többnyire rosszul, de legalább nem lopnak.
2021. máj. 23. 18:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!