Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha a fidesz nem lopna ennyit,...

Ha a fidesz nem lopna ennyit, akkor mi lenne a véleményed róluk?

Figyelt kérdés
Alapjában véve nekem nem lenne gondom a hozzáállásukkal a legtöbb dologhoz. De az, hogy mindent kiszerveznek, kiosztanak, kilopnak a haveroknak, meg ezek a megalomániás stadionok... Én igazából ezért nem tudom, hogy mi legyen. Túl sok olyan dolog van, amitől mást nagyon nem tud bevenni a gyomrom, egyik ilyen pl. az szja kulcshoz való hozzápiszkálás lenne. Nekem még alapból azzal se lenne bajom, hogy nem fekszünk be az EU-nak sok kérdésben, bár tény, hogy a démonizálást nagyon túltolják... De a lopkodástól is rosszul vagyok már, meg hogy annyira mélyen be vannak betonozva mindenhova, bíróságok stb. hogy nem a jog fog dönteni sok esetben, hanem az, hogy te körön kívül vagy.
2021. máj. 22. 00:33
1 2 3
 11/27 Fsms ***** válasza:
81%

Ugyanaz. Az elmúlt 10 év COVID előtti időszak gazdasági sikerei nem a fideszhez köthetőek, hanem a világgazdaság kimagasló teljesítményhez, és az EU s támogatásoknak köszönhető. Ehhez nem tettek hozzá lényeges elemeket. Sőt rontottak a helyzeten.

Felesleges látvány beruházások, mértéktelen állam apparátus milliós fizukkal, eladósodott ország, lerohasztott egészségügy, oktatás, összeszerelő gyarmat lettünk.

Persze a lista nem teljes.

2021. máj. 22. 06:09
 12/27 molnarmarcell21 ***** válasza:
80%
Részemről nem a korrupció a legnagyobb bajom velük, hanem a gyűlöletkeltés. Bár alapvetően nem értek egyet a politikájukkal, sokkal élhetőbb lenne az ország és nem zavarna a kormányzásuk, ha elhagynák ezt a kirekesztő kommunikációt és politikát.
2021. máj. 22. 07:17
 13/27 anonim ***** válasza:
88%

[ma 00:43]: "Minden európai nagyvárosban vanank stadionok. Sokkal nagyobbak is mint nálunk. Mégis hol legyenek sportesemények, koncertek, vásárok stb? Röhejes ez a stadion-gyűlölet."

- Felcsút nem nagyváros. Egy kétezres lélekszám alatti falu. A Pancho Aréna befogadóképessége 3500 fő. Melyik európai nagyváros büszkélkedhet olyan stadionnal, melynek a befogadóképessége a lakosságának majdnem duplája?

2021. máj. 22. 08:02
 14/27 anonim ***** válasza:
15%

#13!

A NB1 2. helyezettjének stadionjáról beszélsz.

Teljesen lényegtelen a település lakossága, ha az ellenfeleiknek 10x nagyobb a szurkolótábora.

2021. máj. 22. 11:39
 15/27 anonim ***** válasza:
20%

"Sorozatos megszorításokat erőltettek rájuk."

És ezt a Gyakori felhasználói lepontozták. Csak nem Fletó jut róla eszetekbe, és azért pontoztátok le? Megmosolyogtató a gyávaságotok.

2021. máj. 22. 12:03
 16/27 anonim ***** válasza:
91%

[ma 11:39]: Te beszéltél "minden európai nagyvárosról". Felvetettem, hogy Felcsút baromira nem nagyváros, a Panchót nem lehet így megvédeni. Természetesen nem is tudod, ezért cseréled gyorsan az érvedet az ellenfelek szurkolótáborára. Akkor nézzük ezt.

A 2020/2021-es átlag nézőszám Felcsúton 742 volt. Nulla darab telt házas meccs. 957 volt a legtöbb, az MTK ellen. Oké, tudom, covid.

A 2019/2020-as átlag nézőszáma Felcsúton 1358 volt. Egy darab telt házas meccs, a Fradi ellen.

A 2018/2019-es átlag nézőszám Felcsúton 1313 volt. Két darab telt házas meccs, mindkettő a Fradi ellen.

De ha jól látom, Mezőkövesd és Kisvárda is lényegében azért kapott akkora stadiont, amekkorát, hogy a Fradi-szurkolók évente egyszer megtöltsék.

(Most jóindulatúan csak zárójelben említem meg, hogy a hivatalos nézőszámok sokszor túlzások, a helyszínen készült felvételeken valamikor néhány tucat néző látszik, míg a hivatalos nézőszám százakra rúg. Tehát még ennél is rosszabb a helyzet. Tényleg csak zárójelben.)

Nekem semmi bajom Felcsúttal, Mezőkövesddel és Kisvárdával, a legutóbbiban még fociztam is egy gyerek-kupán. A Fradi-szurkolókkal sincs semmi bajom.

A magyar foci borzalmas állapotban van. Az akadémiai rendszer egy csőd, a Puskás például egyetlen értelmezhető játékost nem tudott kitermelni (mások is alig). A nemzetközi porondon jól teljesítő Fradi zömében külföldi nevelésű játékosokra építkezik. Az nb1-es meccsek jelentős részére a kutya sem kíváncsi, jegyeladás alig, reklámbevétel alig, mesterségesen felduzzasztott közvetítési bevételek vannak. Válogatottunk Európa élvonalától körülbelül ugyanolyan messze, mint tizenöt éve volt, nemzetközi szinten jegyzett játékosaink légiósok, nem hazai klubokban játszanak.

Iszonyatosan sok közpénz ment el a focira, gyakorlatilag eredmény nélkül. A stadionépítés, klubok támogatása egyébként jól dokumentált pénzmosás. Adóból leírva, eltaózva, haveri cégekkel építkezve. Még a (más okból) Fideszre szavazó rokonaim és ismerőseim is őrületnek tartják. Nagyon elkötelezett szavazó, valódi pártkatona az, aki még ezt is elkezdi kidumálni, de azért láthatóan létezik.

2021. máj. 22. 12:19
 17/27 anonim ***** válasza:
73%

#16!

Vannak igazságok abban, amit írsz, de túltolod a dolgokat.

Ha jól emlékszem még sosem volt olyan, hogy egymás után két EB-re kijutott volna válogatott. Ezek után azt mondani, hogy a magyar foci borzalmas állapotban van, egyszerűen nem igaz.

Nem vagyok egy nagy focirajongó, de néha munka mellett hallgatom, nézem a meccseket. És bizony az NB1 óriásit fejlődött! Még 5 éve sem tudtam háttérben sem végignézni egy meccset. Viszont 1-2 éve vannak kifejezetten színvonalas, nézhető bajnoki meccsek.

Messi nélkül a Barcelona sem tud játszani. Mégsem mondjuk, hogy a spanyol foci gyenge, csak a külföldiek miatt tud eredményes lenni. Pedig a spanyol topcsapatok ugyanúgy kiemelkednek a bajnokságból, mint a Fradi az NB1-ből.

Nem hiszem, hogy az akadémia rendszerrel van a gond. Hallottam olyanokat, hogy már a gyerekeknél is lefizetik a szülők az edzőt, hogy tegye be a gyereket a csapatba. Így nem korrupt gyerek kiszorul, hiába tehetséges. Mindennek az az oka, hogy egy NB2-es focista is nagyon jól meg tud élni.

Egészen mást sportolok, de hirtelen 5 stadion (ezeknek a fele csak pálya és egy-két kis épület) jut eszembe, ami a versenyközpont volt. Volt ebben városi és falusi "stadion" is. Tehát teljes tévedés csak a focival számolni. Volt ezek között 1200 fős falu is. Ha nincs a "stadion", akkor nem lett volna hol átöltözni. Ez az egy épület is eléggé lepukkant állapotban volt. Örültem volna egy színvonalasabb épületnek.

2021. máj. 22. 13:14
 18/27 anonim ***** válasza:
88%

[ma 13:14]: "Ha jól emlékszem még sosem volt olyan, hogy egymás után két EB-re kijutott volna válogatott. Ezek után azt mondani, hogy a magyar foci borzalmas állapotban van, egyszerűen nem igaz."

- Ne felejtsd el, hogy 2016 óta 24 csapatos az EB, ami azért nagy könnyebbség, és pótselejtezőkön sikerült kijutni. Hasonló teljesítménnyel egy 16 csapatos tornára nem tudtuk volna kvalifikálni magunkat (más kérdés, hogy 2016-ban a csoportmeccseken erőn felül teljesítve, nagyon jól játszva, és azért némi szerencsével is, sikerült bejutni a top 16 közé, ami óriási teljesítmény, és arra lehet büszkének lenni, mert a csoportmeccseken a válogatott tényleg felülmúlta önmagát). Nem látom a magyar focit lényegesen jobb állapotban, mint mondjuk 10-15 éve láttam. Az egyetlen szignifikáns különbség - amit látok - az Gulácsi, aki a világ legjobb kapusai között van, és ilyen játékosunk nem volt 10-15 évvel ezelőtt. De hát ugye ismerjük a mondást az egy fecskéről és a nyárról. És hát az ő klasszisa sem a magyar akadémiai rendszer eredménye.

2021. máj. 22. 13:58
 19/27 anonim ***** válasza:
36%

#18!

Azt se felejsd el, hogy régen nem volt ilyen szoros a mezőny!

Sok éven át úgy nem jutott ki a válogatott a 16 csapatos EB-re, hogy a gyengébb csapatok sokkal gyengébbek voltak, mint most. Akkoriban olyan válogatottak verték a magyart, amelyekben nem voltak profi játékosok.

2021. máj. 22. 14:19
 20/27 anonim ***** válasza:
61%

[ma 14:19]: "Azt se felejsd el, hogy régen nem volt ilyen szoros a mezőny!"

- Ez bizonyos értelemben igaz. Ma már sokkal ritkábban látunk olyat, hogy akár egy élcsapat 6-8 góllal kitöm egy nagyon gyengét. Néha előfordul, de sokkal ritkábban, mint mondjuk húsz éve. Még a kvázi amatőr válogatottak is nagyon felkészülten végigcsinálják az alap védekezési sémákat, és az esetek többségében megússzák a nagy zakókat. De ez persze nem jelenti azt, hogy komolyan vehető esélyük volna a győzelemre, vagy akár egy ikszre.

"Akkoriban olyan válogatottak verték a magyart, amelyekben nem voltak profi játékosok."

- Nem tudom, kire gondolsz. Ciprustól és Máltától valóban kikaptunk 2000 és 2010 között. De ilyen "mostanában" is előfordult. Luxemburgtól és Andorrától is 2017-ben kaptunk ki először, mindössze egy évvel a rendkívül sikeres EB után. Hogy formálisan hol mennyi profi volt, nem tudom (és amúgy sincs nagy jelentősége). Ezen négy vereség közül egyértelműen Andorra volt a legnagyobb blamázs (a hagyományosan nagyon gyenge válogatottak között is vannak szintek, Ciprus kb. annyival van Andorra felett, mint felettünk a franciák).

2021. máj. 22. 14:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!