Valaki segítsen nekem kérlek.Történelem tangytárgyról lenne szó, azon belül az E.U. val kapcsolatban. Valaki kérlek soroljon fel 3 előnyt és 3 hátrányt hogy miért jó/rossz Mgyarországnak az Európai Unióhoz való csatlakozás?
Kilopja a szemünk
Belepofázik mindenbe
Ránk kényszeríti a szabályait
Előnye nincs.
Jó:
-mert öntik ide a pénz
-előnyösebben lehet kereskedni másokkal
-van egyfajta katonai és politikai védelmi vonzata is
Rossz:
-a magyar mezőgazdaság és állattartás tönkretétele
-a magyar kisvállalkozások ellehetetlenülése a nyugati multik miatt
-nyugati érdekek gyarmati szintű kiszolgálása
Hármaska még a jóból is csak a második igaz. Pénzből többet visznek el mint amit "öntenek", védelmet meg nem adnak sem katonai sem politikai téren.
Elsőt is max a NATO-ról lehetne elmondani, de valójában sztem azok is leszarnának minket ha támadás érne.
Jó
Orbán nem lehet diktátor.
Rossz
Orbán és haverjai lopják az ő pénzüket is.
3 Nem öntik a pénzt ne hazudj!
Egy baloldali sztárközgazdász kiszámította, hogy több pénzt tolnak ki innen, mit amennyit kapunk. Méghozzá baloldali!
a francia Thomas Piketty: a baloldal világsztárja szerint nem is igazán éri meg Magyarországnak és a többi kelet-közép-európai országnak az európai uniós tagság, mert ezzel csak külföldi cégek bérmunkás kifizetőhelyévé váltunk, amelyek zsákszámra lapátolják ki tőlünk a pénzt. [link]
A baloldal is megírta : A NYUGATI CÉGEK JÓVAL TÖBB PÉNZT VISZNEK EL TŐLÜNK, MINT AMENNYIT BRÜSSZELTŐL KAPUNK. [link]
NEGATÍV : -Elszívják a szürkeállományt
-Olcsó munkaerő a magyar. Kevés pénzért szereljük össze a cuccaikat, ami az Ő GAZDASÁGUK GDP-jét növeli
-Nincsen VÁM bevétel
-A cukoripar és a mezőgazdaság tönkrement, mert más EU-s cégek termékeit adják el oda, ahol korábban nekünk volt piacunk
POZITIV: NATO tagok lettünk, habár ez nem az EU-hoz tartozik. Megvédeni úgysem fognak
-Nem kell az Aldis,Tescos,Lild-es cuccokra VÁM-ot fizetni, így olcsóbban veheted meg amit nyugaton már senki sem fogyaszt
"3 Nem öntik a pénzt ne hazudj!"
Ezt én már jóval előtted leírtam. Én azt sem értem mért él bárki is ebben a hitben, lássuk be ahhoz hogy valaki ne lássa hogy nagyságrendekkel többet vesznek el már nem kicsit kell fogyatékosnak lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!