Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Más is érzi úgy, hogy az EU...

Árokpart kérdése:

Más is érzi úgy, hogy az EU csatlakozás előtt sokkal jobb volt az életszínvonalunk?

Figyelt kérdés
Van arra remény, hogy egyszer újra ki tudjuk vívni a függetlenségünket és nem egy olyan kormányunk lenne mint a mostani, hanem legalább olyan polgári, haladó szemléletű mint amilyen az első Orbán kormány volt. Nem véletlenül írtam azt, hogy a mostani és szándékosan nem neveztem meg a Miniszerelnök úrat, mert szerintem ennek a mostani Orbán kormánynak köze sincsen az 1998-2002-es Fideszhez. Ha lenne rá népakarat egy új, független felelős nemzeti kormányunk lehet még amlyik hasonlóan fog kormányozni mint az 1998-2002 közötti Fidesz kormány?
2021. máj. 7. 22:27
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
83%
Nem érzi, és a számok sem támasztja alá. Mondjuk a stílusból látom, hogy trollkérdés, csak azért válaszoltam a biztonság kedvéért.
2021. máj. 7. 22:32
 2/16 anonim ***** válasza:
85%
Biztosan nem volt (az állampolgárok zömének).
2021. máj. 7. 22:33
 3/16 anonim ***** válasza:
72%
Mészárosnak sokkal rosszabb volt.
2021. máj. 7. 22:35
 4/16 anonim ***** válasza:
93%
Én úgy fogalmaznék, hogy az elmult 15 ´´evben javult az életszínvonal, az megint más kérdés, hogy ebben mennyi szerepe volt az Eu-nak.
2021. máj. 7. 22:35
 5/16 anonim ***** válasza:
86%
17 éve csatlakoztunk ez EU-hoz.....az idő mindent megszépít...
2021. máj. 7. 22:38
 6/16 A kérdező kommentje:
Bizony, hogy nem trollkérdés. A számokat tekintve úgy, hogy az ország nem kapott semmilyen EU-s pénzeket (mert ugye nem voltunk tagok), orosz gazdasági válság akkoriban, olajügyek nálunk ennek ellenére 2001-es ilyenkori adatok. 5 százalékos gazdasági növekedés, 50 százalék alatti államadósság, 3 százalék alatti hiány, kiegyensúlyozott politikai ás társadalmi közhangulat, stabil jövőkép az emberekben kortól függetlenül. 2019: EU tagsággal szinte az összes EU-s transzfert lehívva 4 százalékos gazdasági növekedés , 70 százalék körüli hiány, gyűlölködő politikai hangulat, bizonytalan jövőkép, politikai botrányok stb.
2021. máj. 7. 22:42
 7/16 anonim ***** válasza:
60%
Kérdező, nem akarnék vitatkozni, lehet hogy igazad van lehet hogy nem, de kit érdekel mi volt régen? Most az EU-ban vagyunk, és így kell boldogulnunk, s nem sírni a múlt miatt.
2021. máj. 7. 22:48
 8/16 anonim ***** válasza:
72%
Nekem azóta sokkal magasabb az életszínvonalam.
2021. máj. 7. 22:49
 9/16 anonim ***** válasza:
27%

Kérdező

Szerintem most kevered az uniós tagságot a magyar gazdaság irányításával.

Az unió egy keret, egy lehetőség. lehet vele sikeresen élni és lehet az unión belül csődbe is vinni a gazdaságot. Más országoknál is láthatod ezt, nem ugyanott tart Görögország mint Németország, holott mindketten uniós tagok és az eurozóna tagjai is nagyon régóta.

Amit különbségként látsz az a magyar gazdaság irányítása. ha nem a 2001-es hanem az 1996-os időszakot veszed alapul, mint unió előtti helyzet, akkor bizony az SZJA 6 kulcsos volt, a legkisebb 20%, legnagyobb 48%-os, a minimálbér 14500Ft volt és a bruttó átlagkereset 31%-a, (2001-ben 40000Ft az átlagkereset 39%-a). magas volt a munkanélküliség és hatalmasak voltak a banki kamatok a lakáshitelekre, míg nagy volt az infláció, reálbér csökkenés volt. nem véletlenül vezették be a Bokros csomag intézkedéseit.

Nem az volt itt a kulcs, hogy unió előtt és az unióban hogy élnek az emberek, hanem hogy akik vezetik az országot, azok jól vagy rosszul irányítják a gazdaságot. Akik 2001-ben irányították, azok jól csinálták, akik előtte 1996-ban, azok meg nem. Ugyanígy az uniós tagságunk alatt is láthatod hogy volt aki rosszul vezette az országot és majdnem csődbe vitte 2009-re, meg volt aki jól vezette az országot és elérte hogy a minimálbér már nem alacsonyabb hanem magasabb a létminimumnál, a munkanélküliség alacsony, az infláció kicsi stb.

2021. máj. 7. 22:53
 10/16 Alex Fly ***** válasza:
65%

Nem érzem úgy. És jelenleg az Unió elhagyása instant államcsődöt jelentene.

És igen, látok esélyt arra, hogy a jelenlegi kormányt leváltja egy olyan, amelynek irányítása alatt szabad, független, demokratikus országként megbecsült tagjai leszünk az európai közösségnek -és nem orosz/kínai befolyás alatt álló diktatúraként maradunk Európa segglyuka, akit mindenki csak sajnálni képes.

2021. máj. 7. 23:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!