Az előválasztásnál mi a biztosíték, hogy nem fogják Fidesz vagy Mi Hazánk szavazók befolyásolni az eredményt?
#11. Igen, a közvéleménykutatások meg sorra azt hozzák ki, hogy februártól kezdve még egy ilyen időszakban is egyre nő a kormánypárt támogatottsága, de én majd inkább a te reprezentatív, ismerősi körödben végzett felmérésnek hiszek, ja.
"és az egyetlen munka közmunka"
Srácok. Az egész országban a több, mint 4,5 millió dolgozó közül kevesebb, mint 88 ezer a közmunkás. Ezek az emberek semmilyen választást nem fognak eldönteni, hagyjatok már békén ezzel a sok hülyeséggel! :)
Igazából ezt, hogy tudná befolyásolni bárki is?
Nektek az a lényeg, hogy 1 elinduljon a választásokon, a többiek az mögé beállnak nem?
12: Én amúgy szívesen beszélgetek veled (bár valaki állandóan lepontoz, mindegy). Játsszuk azt, hogy megpróbálsz meggyőzni én meg nyitottan hallgatlak. Engem viszont azok érdekelnének, hogy téged miért nem zavarnak a következők.
- jogbizonytalanság
- emberek út szélén hagyása
- nyilvánvaló nagyüzemi alig leplezett központosított lopás
- minden nap mást gyűlölünk (előbb utóbb mindenki sorra kerül)
- pökhendi kiskirályokként való viselkedés
- törvények felett állás
- a választók teljesen hülyének nézése
Te is kérdezhetsz.
16: Ti meg olyan okosanérveltek... De igazad van, te pl biztos nem mondod, hogy megértő vagy és mindenkit meghallgatsz. Nincs is így.
A 12-es meg eltűnt.
Tényleg érdekelnénk a fenti témával kapcsolatos véleményetek, próbálhatok meggyőzni.
Meg izé, Ti tényleg elhiszitek a Soros-Gyurcsány-migráns rémképet? Tényleg minden szálat a Gyuri bácsi mozgat vagy ti is csak röhögtök rajta?
#14. "Játsszuk azt, hogy megpróbálsz meggyőzni"
Tessék? :D Nem akarok magas lóról beszélni, de ha itt én vagyok a fideszes, akkor egyelőre az van, hogy a nekem szimpatikus párt van kormányon 10+ éve, és eléggé esélyes jelen pillanatban, hogy még maradnak is. Innentől kezdve picit szerintem fordítva ülsz a lovon, ha azt gondolod, hogy egy Fidesz-szavazónak kell meggyőznie téged bármiről. Ha ti szeretnétek kormányváltást, akkor talán a ti feladatotok meggyőzni másokat, hogy tulajdonképpen miért is nem kellene a Fideszre szavazniuk. A helyzet úgy áll, hogy én hallgatlak (olvaslak) téged. Fentebb például felhoztad a közmunkat és kiderült, hogy harmatgyenge érv (ha figyeltél volna, ezt pl. még a régi index is elismerte pár évvel ezelőtt), de ez legalább egy konkrétum. Az a fajta viszont, hogy jogállamiság, fékek és ellensúlyok, demokrácia, sajtószabadság, kiskirályok, törvények felettiség stb., ezek viszont megfoghatatlan lúzungok. Szeretnél a gazdaságról beszélgetni? Az adózásról, netán a stadionokról, esetleg a nyugdíjakról, vagy az EU-tagságunkról? Családtámogatási rendszer, migráció, MTA/SZFE/CEU? Írj nyugodtan, a véleményütköztetés szintjén ez oké, mert bár a nézeteinkben lehetnek eltérések, de ezek legalább konkretizálható dolgok. A véleményedet viszont felesleges felhoznod érvként, mert sajnos a lőtéri kutyát nem érdekli. Az soha nem lesz érv, hogy "mert én X politikust utálom", és ne is várd el, hogy majd valaki nekiáll győzködni, hogy megváltoztassa az érzelmeidet! :D Szóval ha ragaszkodsz, a fenti felsorolásodhoz, akkor talán ugorj neki, és szíveskedj részletezni, hogy mire gondolsz pl. a jogbizonytalanság vagy a választók teljesen hülyének nézése alatt, mert meglepő lehet ugyan, de senki nem fog itt a kisdiák szerepébe helyezkedve feleletet adni neked. ;)
#18: Én senkit nem akarnék meggyőzni, és kisiskolás szerepbe sem kényszerítenék senkit. Egyszerűen szeretném megérteni az, hogy ép ésszel hogyan lehet a Fideszre szavazni. Elég sok témát feldobtam, párat te is hozzá raktál. Jó témákat. Köszönöm, de engem mégsem a konkrét témák érdekelnének hanem az általános vélekedésed. Amiket üres lózungnak éreztél azok valójában széles spektrumú kritika volt. De nekem az egész pökhendi stílusuk az ami legjobban zavar, illetve az, hogy azt látom, hogy a lopási szándék köré szerveződik kb minden tettük és nem értem, hogy ezeket ti nem látjátok, nem hiszitek, vagy úgy vagytok vele, hogy ennyi belefér, esetleg még valamiért tetszik is?
Pl amikor Orbán a parlamentben "Boldog karácsonyt"-ozott, vagy amikor "Nőügyekkel nem foglalkozom" amikor éppen nő volt akiről kérdezték. Ezzeknek persze valóban van humor faktoruk, az oviban lehet is rajta röhögni, de azért mégiscsak inkább parasztság.
Tizenéves gyerekek ellen indítanak lejárató kampányt. A ellenfeleiknek a nevét nem írják le rendese, még véletlenül sem. Amúgy nekem sem a szívem csücske a Gyurcsány meg a felesége. Szerintem is el kellett volna tűnniük. Leginkább mert nagyon megosztó személyek.
Amikor Orbán össz megtakarítása saját bevallása szerint 300.000 Ft. Én gazdagabb vagyok. Mondjuk nem is repkedek magánrepülőkön.
Belőlem is kizsarolták a magánnyugdíjat, és igen, akkor is így éltem még. Volt pár igen rossz napom miatta.
Polgármesteri szinten van több szimpatikus Fideszes, a miénkkel sincs különösebben bajom, sőt még a Lázárral is felemás módon vagyok. Mondjuk neki is voltak érdekes húzásai. Sok.
Amúgy SZFE kapcsán pl valószínűleg nem is állunk olyan messze egymástól. Illetve az ellenzéki sok butaságát is látom, de ott látok valami tiszteletet és alázatot.
A Fideszben azt látom, hogy erőből, az arcomba röhögve csinálnak kb mindent. Az irány meg gyakran naponta változik, ahogy épp felkel Orbán. Járvány kapcsán is hányszor volt, hogy nyilatkoznak hogy biztos nem lesz xy, 2 nap múlva meg, hogy akkor most xy. Gyakran annyira bugyuta, hogy a hülye is látja, de sokszor az ellenzéki elemzés mutat rá, hogy butaság. A szegényebb, elesettebb réteg szívja meg jobb. Meg Ti akik vakon hisztek neki.
Nincs egy bármilyen EU-s nyilatkozat amit alá tudnának írni. Rutin, hogy minden egyes EU-s ország aláírja csak pont mi nem. Ég a pofám.
Engel általánosságban az érdekelne hogy egy értelmes fidesz szavazó (akinek jelenleg tartalak) mit szeret bennük. Mi van a másik oldalon? Persze én is látok jó intézkedéseket, de azokat ez már matematikai alapon is így kell, hogy legyen. Nálam nagyon nincs arányban a kettő.
#19. "De nekem az egész pökhendi stílusuk az ami legjobban zavar, illetve az, hogy azt látom, hogy a lopási szándék köré szerveződik kb. minden tettük és nem értem, hogy ezeket ti nem látjátok, nem hiszitek, vagy úgy vagytok vele, hogy ennyi belefér, esetleg még valamiért tetszik is?"
Szóval ez úgy van, hogy senki sem a Holdról jött, mindenki, de tényleg mindenki hallott már Mészárosról, Tiborczról vagy egy rakás másik korrupcióval kapcsolatos ügyről, mutyiról stb. Ezért is érthetetlen egyébként amikor az ellenzék a komplett kommunikációját gyakorlatilag erre az egy témára építi fel. Vajon ők tényleg azt hiszik, hogy ezekhez a szaros gumicsizmás, zsákfalusi, paraszt fideszesekhez nem jut el az RTL híradó vagy az internet? Számomra elképesztő, mennyire nem értik valóban. A valóságban a szavazók többsége nem elkötelezett pártrajongó, a korrupciós ügyek pedig csak szimplán nem érik el a legtöbb ember ingerküszöbét. Ez nem azért van, mert szerintük nem lenne jobb, ha senki nem lopná el a közpénzeket, hanem egyszerűen abból indulnak ki (hogy tévesen vagy sem, az egy másik kérdés), hogy aki politikusnak áll, az lopni készül. Ezért aztán mint a matematikában: a korrupcióval egyszerűsítik az egyenletet, és megnézik, hogy mi marad, majd választanak. Amelyik oldalról ezért elkezdik őket sértegetni, azokra majd legfeljebb nem szavaznak (lásd gyakorlatilag a komplett baloldal, ami legutóbb együtt is alig ért el 15%-ot). Abba pedig már bele sem megyek, hogy amikor a szocik jönnek a korrupcióval, akkor azért a legbutább(nak tartott) szavazók is látják ám, hogy ezeket valójában nem a lopás zavarja, hanem csak az, hogy ők most kimaradnak belőle.
A pökhendi stílusban persze van igazságod. Az a helyzet, hogy a Fidesznek valóban jót tenne már négy év ellenzékben, nade az országnak? Erről sajnos nem vagyok meggyőződve, látván, hogy kik a kihívók.
A járványról: itt nincsenek jó döntések, csak rosszak és még rosszabbak, ráadásul ezeket sem lehet látni előre, ezt az idő dönti el. Én látom, hogy az ellenzék megpróbálja eljátszani, hogy ők (természetesen bárminemű felelősség vagy következetesség nélkül, a partvonalról bekiabálva) már korábban is megmondták, hogy mit kellett volna csinálni, "csak hát az a hülye kormány", de azért ezt nem tudom komolyan venni, pláne az utólagos okoskodást nem. Először jöttek azzal, hogy le kellene tesztelni mindenkit, mint a szlovákoknál, majd kiderült, hogy ott sem értek el ezzel semmit, sőt, náluk még az egészségügy is összeomlott, többek között magyar egészségügyi szakemberek is mentek segíteni (addig meg ők voltak a bezzegSzlovákia, csak mert látványosan "kedvező" módszertannal számolták a Covid-halottakat). Nálunk eddig egészségügyi összeomlás nem volt. Majd jött, hogy dehát nincs is elég lélegeztetőgépünk, mire Orbán megparancsolta Szijjártónak, hogy szerezzen be, amennyit csak tud. Majd amikor ez megvolt, onnantól hopp, jött is az ellenzéki fordulat, hogyaszongya minek ennyi lélegeztetőgép, túl sok, az is túl drágán stb. (közben a lengyelek bejelentették, hogy a végére értek a lélegeztetőgép-kapacitásuknak, míg minket ez a veszély nem fenyegetett). Aztán előbb uszítottak az "antidemokratikus keleti" vakcinák ellen nettó politikai alapon (a DK még petíciót is indított, amit ma már letagadna), majd amikor már látszott, hogy hamarosan a WHO, majd lassan az EU is rábólint, meg amúgy világszinten top10-ben vagyunk átoltottságban, és a vakcina senkit sem bánt, legfeljebb annak hiánya, onnantól gyorsan irányt váltottak (ki tudja, hanyadjára), és még ők vannak felháborodva, hogy a Fidesz nem kampányol együtt velük, pedig ők már utólag nagyon buzdítanának az oltásra mindenkit. Az a Fidesz, amelyik a kezdetektől azon az állásponton volt, hogy mindegyik vakcina, amit engedélyeztek jobb, mint a vírus, azzal az ellenzékkel, ami most éppen szintén ebben látta meg a népszerűségnövelés lehetőségét. Ezen kívül pedig amikor zártunk, akkor nyitást követeltek, amikor nyitottunk, akkor meg zárást. Legutóbb a terasznyitásnál újabb tömeges fertőzést és sok halottat jósoltak, aztán csak nem akar összejönni ez sem. Ezek fényében számomra megdöbbentő, hogy vannak emberek, akik szerint ez a brancs jól kezelte volna a helyzetet, bezzeg a Fidesz meg milyen rosszul. Az én véleményem az, hogy hatalmas szerencsénk, hogy nem próbáltuk ki.
"Rutin, hogy minden egyes EU-s ország aláírja csak pont mi nem. Ég a pofám."
Emiatt pont nem kell, hogy égjen. Látni kell, hogy Európában a liberális mainstream uralkodik, rajtunk kívül gyakorlatilag mindenhol baloldali kormány van. Teljesen természetes, hogy más világnézetet vallanak, már miért is lenne baj, ha mi jelezzük, ha valamivel (pl. az EU migrációs elképzeléseivel, a genderideológia-támogatásával, vagy más, akár EU-n kívüli országokat elítélő nyilatkozatokkal) mi nem értünk egyet? Ez nem arról szól, hogy be kell állni a sorba és csendben, valami megtűrt személyként kussolni, még akkor sem, ha az EU vezető politikusai ezt szeretnék velünk éreztetni. Ha valamiről úgy látjuk például, hogy kifejezetten ellenünk irányul, akkor nyugodtan szabad vétózni is, erre találták ugyanis ki (más országok is éltek már ezzel a lehetőséggel), és tudod, valami ilyesmit is jelent a külpolitika és a népképviselet, nem azt, hogy ha egy nálunk gazdagabb ország vezetője bármit is mond, akkor neki automatikusan igaza van, mi meg majd fülünket-farkunkat behúzva lapítunk, ahogy az a szocik szokása itthon, és amiből nagyon sok embernek teljesen jogosan lett elege egy életre.
Összességében egyébként nem az a kérdés, hogy lehet-e a Fidesznél jobb, mert nyilván lehet. Az viszont probléma, ha elkezdjük úgy gondolni, hogy BÁRKI jobb lenne. Nem lenne, pláne nem az a felhozatal, amit még szégyenszemre a mai napig azok az egykori MSZP-s politikusok is alkotnak, akiknél gyengébb kormányzást Európa-szerte is keveseknek sikerült produkálni. További "probléma", hogy több olyan dolgot is fel tud mutatni a Fidesz, amit rajta kívül mintha senki más nem vallana, pedig nagyon is egyet lehet vele érteni. Ilyenek az említett migráció vagy a társadalmi nemek kérdésében alkotott véleményük, az adórendszer (kiemelten a családi kedvezmények), Szijjártó külpolitikai tevékenysége, műemlékvédelmi munkálatok, a mezőgazdaság támogatása, és persze gyakorlatilag minden gazdasági mutatószám mellettük szól a szocikkal szemben. Emiatt eleve nem egyértelmű, hogy tényleg mindenki le akarja őket váltani. Én azonban továbbra is azt vallom, hogy le lehet, de ehhez egy jobb Fideszt kell mutatni az embereknek. Egy olyat, amelyik kb. ugyanezt csinálja, csak nem lop. Ilyen párt jelenleg nincs a politikai palettán.
És csak egy személyes megjegyzés: tudom, hogy be vagyok kategorizálva, nem is igazán érdekel, győzködni sem kívánok senkit, de a fentiek ellenére én még soha nem szavaztam a Fideszre (én a "kiábrándult jobbikos" vagyok), de nagyon úgy áll a helyzet, hogy 2022-ben fogok. Nem azért, mert ők annyira jók, hanem azért, mert az ellenfeleik annyira rosszak, és nem akarom az ő károkozásukat kormányon látni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!