Valaki el tudná magyarázni, miért jó Budapestnek egy kínai egyetem?
Én sem támogatom annyira a dolgot, hiszen egyértelmű hogy a Fidesz kiárusította Magyarország teljes államkasszáját Kínának, vagyis a kínai államnak...
És kettősmércét alkalmazott.
Nyugati elit egyetem nem jöhetett ide normálisan...
Viszont azért a Fudan az tényleg egy nagyon jó egyetem, ezt kár is vitatni.
23. például kémiából a világon, a legjobb magyar egyetem ez ELTE csak 400.
Szóval azért van jó oldala is, de a módja az egésznek ahogy az emberek akarata ellenére, az Ő pénzükből idepaterolják azt az egyetemet, vérlázító, valóban...
11
Az, hogy melyik egyetem hanyadik, az CSAK a lobbitevékenységen és a belefektetett PÉNZtől függ. SEMMI MÁSTÓL.
#12. Ez rohadtul nem igaz...
Majd azután mondd ezt, miután Te is megjártál 2 magyar egyetemet és 2 olyan “elit” egyetemet ami többszáz helyezéssel feljebb van!
13
13 Ezek szerint kipróbáltad.
De arra azért gondolnod kell, hogy egy -azaz 1- ember nem tud csak néhány képzést és továbbképzést végigcsinálni, a többire marad a leírt követelmények és összehasonlítások módszere.
Az, hogy melyik egyetem milyen hátteret tud adni a kutatásainak, az bizony a PÉNZ függvénye, anélkül a legbölcsebb kutatóknak is lehetetlen addig elérhetetlen adatokat nyerni. Pl.
azért jó amiért a kínai vasút
a fideszesek 100 mrdket keresnek rajta
és nem nekik kell majd visszafizetni
Mert jó üzlet.
Az állam több mint a dupláját nyeri meg adóban, mint amennyi támogatást ad hozzá, tehát üzleti szempontból egyáltalán nem rossz. (100 mrd ft. a magyar államtól + 450 mrd a kínaiak kölcsöne, amit majd a tandíjakból fizet vissza az alapítvány az csak a felépítés ÁFÁjában több bevételt jelent, mint a beletett pénz, a többi adóról nem is beszélve.) Hosszú távon pedig még a fizetős külföldi egyetemisták is fognak pénzt hozni nem csak az egyetemnek, hanem sok magyar vállalkozásnak is.
16
Az iskola -semmilyen szinten- NEM ÜZLET.
Amit elad, az szellemi termék, ami szaporodik magától, terjed, ellentétben a konkrét termékekkel.
Még mindig keresztény ország vagyunk, nem? Nem váltunk még Kufárland-dé, igaz?
Kedves 16-os, köszi a választ, ami tegyük fel, fedi a valóságot.
De nem kéne a FIDESZnek felnőttnek nézni a választópolgárait és ezt levezetni, elmagyarázni?
18
A kormányszóvivő Gulyás tegnap azt nyilatkozta, hogy másfél éven belül nem lesznek be- vagy kimutatható tervek, amikről beszélni lehetne...
A Horváth Levente meg tavaly olyasmit mondott, hogy 23-a már kész is lesz, be is indul. És ő csak tudja, a felesége a vezetője a Fudan Rt-nek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!