Az a hazugság miért terjedt el hogy Magyarországon szegénység van?
Én Budapesten élek és a Balaton környéken, Sopronban, Győrben, Debrecenben vannak ismerőseim.
Akárhová megyek mindenkinek a háza/lakása szépen felújítva, új autóval járnak, külföldre utaznak.
Van köztük vállalkozó, orvos, ügyvéd, banki dolgozó, műkörmös, burkoló, festő, ács, tetőfedő, lakberendező, személyi edző és még lehetne sorolni.
Biztos van egy réteg aki szegény, de a többségnek mindene megvan ebben az országban. Életrevalónak kell lenni.
#29 igen, mutogatni csak.az mutogatja a vagyonát, akinek nincs is vagyona igazából, vagy hirtelen sikerült összeszednie... és valószínűleg hirtelen fogja elveszteni is...
Na meg a kisebbségi komplexus.
Pl. a Balatonnal kapcsolatos válasz...
A Balcsinál egy adott időpillanatban megforduló emberkék 80%-a tényleg csupán villantani akar:
a legújabb ruhák, márkás cuccok, napszemüveg, óra, stb... figyeljétek meg: gyalogost-autóst-motorost-versenybiciklist... egyaránt a legcsiricsárébb, legmárkásabb cuccokat villogtatják az ott megforduló turisták döntő része.
"Mikor vonultak át az országon a migránsok akkor miután továbbálltak,a helyiek átdúrták az otthagyott ruháikat és hazavitték őket"
Azok Rikárdóék voltak. És nem érdekelte őket, hogy azok a ruhák egészségügyi kockázatokat jelentettek, vitték a piacra eladni. Az is beszédes adat, hogy ebben az éhező országban óriási probléma az elhízás a fiatalok körében.
19-es, abban erősen tévedsz, hogy itt nem EU-s szintű árak vannak, dehogynem, ugyanannyiba kerül minden. Sőt a benzin nálunk a legdrágább. Csak éppen kb. ötödannyit keresünk, mint egy osztrák.
Mi a középréteghez tartozunk, dolgozunk mind a ketten a férjemmel. Nem vagyunk vállalkozók, akik feketén számla nélkül csinálunk mindent. Nekünk keményen levonják az adót a fizetésünkből. Jó, tudom, cserébe nem nekem kell aggódni érte, hogy lesz-e megrendelés holnap is, nem én teremtem elő a saját munkám. Viszont ez a réteg általában nem él valami fényesen, ha van egy nettó 250.000 Ft-os fizetés az már elég jónak számít. Pedig van diplomám, beszélek nyelveket. Na, ahhoz képest nevetséges a fizetés, amit kapok. Persze tudom, hogy diploma és diploma között is van különbség, egy orvos a magánrendeléseivel havi 5-6 milliót simán összekapar, a tanár meg kap nettó 150.000-et. Ezen is el kéne gondolkodni. Persze ez a válasz, hogy hülye az, aki ennyi pénzért dolgozik. De ez is egy ostoba válasz, hiszen az iskolában szükség van tanárokra, talán nem az lenne a megoldás, hogyha nem tetszik, mondjál fel, mert akkor ki tanítja a gyerekeket? Ott vannak az idősek, akik már máshol úgysem találnak munkát, meg ott vannak a pályakezdők, akik pár évig lelkesen csinálják, aztán otthagyják, mert nem akarnak éhen halni. Ez szerinted így oké?
"Budapest, a Balaton, Sopron, Győr, Debrecen."
A "nagymenők".
Esetleg még ezek után meg lehet említeni Székesfehérvárt, Kecskemétet, Szegedet, Egert és Nyíregyházát - és ezzel nagyjából kifújt!!!
Ezekből a kirakatokból nem lehet érdemben országos konzekvenciát levonni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!