Ellenzékiek, mi a fő problémátok a FIDESZszel?
Ellenzéki vagyok, de fontosnak tartom azt, hogy nem 6 párti ellenzéki.
(azok inkább ellenségi, mint ellenzéki, no mindegy ez a magánvéleményem)
Szóval,
1. A Paksi beruházás, az számomra elfogadhatatlan. Már az, hogy Orosz-hitel, azaz Putyin elvtársnak adósai leszünk- nem tetszik. A környezetre való hatása sem tetszik. Nem látom, mivel TITKOSÍTVA van, hogy ez meg fog térülni, mennyi munkahelyet teremt. Versenyképes munkahely lesz?
2. Az élsport támogatása. Nem a mindennapi mozgást (tény: az iskolákba bevezették- ami jó!) támogatják, hanem a versenysportot. A stadion építések, és itt is a megtérülés, és a hasznosságával van kifogásaim.
3. Amit előttem is mondtak, hogy nem számít mennyire vagy jó egy dologban, csak az számít, hogy pártkatona vagy vagy sem. Mészáros Lőrinc nem oligarcha, mert nem ő hat a politikára, hanem pont fordítva, a politika hat rá. Ő egy pénztárca, az Orbáné biztos, de szerintem a közpénztárcája is ott van.( magánvélemény!)
4. Gyermek (jövő) védelme. Annyira védi a családot, hogy ha verik is a gyereket otthon, nem veszik el a gyereket a szülőktől. Túl nagy a szülőnek a joga. Az, hogy egy alkoholista heteró párnál legyen egy gyermek, én ilyen esetben kimerem jelenteni, hogy a gyermeknek egy meleg párnál jobb helyen lenne. És jobb helyen lenne a gyermek egy ilyen párnál, mint intézménybe raknánk. Házasságon kívül született gyermek, mozaik család támogatásáról(?) -semmi!
5. Vita hiányossága. Bár tény, hogy két kezemen meg tudom számolni, hogy kivel lehetne, és érdemes vitázni... (Keresztes László Lóránt, Ungár Péter, Cseh Katalin, Hiller István, Toroczkai László, Dúró Dóra, Brenner Koloman, Szél Bernadett régebben ott volt Vona Gábor, Schiffer András is)
6. Olcsó munkaerő piac vagyunk, a multiknak vagyunk a rabszolgái- Nincs önálló gazdaságunk.
7. Alacsony bérek a közférában, pedagógusok, otthon ápolók, egészségügyisek (tudom, most van az emelésük, de járvány kellett ahhoz, hogy lássák, hogy baj van?!), közmunkaért is vicc az a 50 000...
8. Lakhatás, és annak korszerűsítésére, csak most vezették be azt a 3 milliós támogatást.... Ami régebben a +40% lakástakarék volt...
9. Fiataloknak a pálya kezdését, és itt is inkább lakhatást mondanám legnagyobb gondnak... (most be vezették ugye a SZJA-mentességet, de ez egy vicc, mert a fiataloknak nagyon kevés része jogosult rá, és őszíntén, amennyit erre költenek, lehetett volna sokkal befektetőbb dologra is szánni, mondom ezt fiatalon!!!
10. Kínai beruházások, amit csak rémelem, hogy legalább 0-ra jövünk majd ki, mert nagyon nem mi profitálunk belőle, hanem Kína.- ennyit, hogy a magyar nemzet oldalán vannak...
(jelen helyzetben a járványnak a kezelése, ami megbukott.
28 898 elhunyt van. Részvétem!)
360 forint az euro, és EU egyik legalacsonyabb bér és életszínvonala van magyarországon.
Ha 250 forint lenne az euro és mondjuk a 70 százalékát keresnénk annak mint amennyit egy osztrák keres, kb. leszarnám hogy mit csinál Mészáros.
Jelenleg nem vagyok ellenzéki, bár filózom rajta.
Egy bajom van velük csak, 2018 óta nem úgy emelik a béreket mint előtte (legtöbb helyen ugye jó magyar mentalitás kapod a minimumot azt csá)
Kíváncsi leszek most a választás miatt "nagyobb összeget" fognak-e emelni vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!