Mi a jó nekünk a globalizációban, és az Eu ban?
Kézzelfogható dolgokat kérek, ami az egész társadalomnak hasznos.
Nem játszótereket, meg épületeket, hanem beruházásokat, amik a magyar társadalmat gazdagítják. Amik segítik az országban élő emberek kilátásait, és nem csak piacokat szereznek a külföldiek stb stb.
Lesz akár 1 értelmes válasz is?
Egy példa, miért jó az EU az európaiaknak: Georg W. Bush védővámot akart kivetni az acélra, amiből sokat szállítanak az EU-ból, mert ez négy államban jól mutatott volna a választások előtt. Erre az EU válasza az volt, hogy azt mondták 22 olyan termékre vetnek ki védővámot ami pont azoknak az államoknak fontos, ahol Bush könnyen elbukhatja a választást. Gyakorlatilag megfenyegették gazdasági szankciókkal az USA elnökét. Ezt külön külön az európai országon nem tudnák sikeresen megtenni.
Egy átlagember számára nem is tűnik fel, de az EU védi a belső piacait.
És azokat a német, holland, francia, angol, leányvállalatokat amik keleten üzemelnek.
Akik nekik viszik a hasznot, miközben mivelünk fogyaszttatják a szärukat, miért nem védővámozzák ?
Vagy gondolod hogy ezekkel is versenyeznünk kellene?
Hogy 150-200dolláros havi fizuval?
Csak egy példa!
A franciák és mi is kifogásoltuk a kínai fokhagymát, amit mellesleg a hollandok importálnak az egész Eu ba. Erre Kína azt mondta, „ jó nem kell a fokhagymám? Akkor nem kell a Renault!” A franciák visszakoztak egyből, mi meg nézünk ki a fejünkből!
Valahogy így működnek a dolgok, és ideje lenne észrevenni hogy egy adott fogyasztó közösséget nem lehet magasabb fogyasztásra bírni csak úgy, viszont az erősebben átcsoportosíthatják ezer módon a fogyasztás és a fogyasztás kielégítésének a megvalósítását is. Az az, mi maradunk hoppon mindenképp!
"És azokat a német, holland,..."
Döbbenetes, hogy a kérdező a saját kérdését se érti! Mivel nem azt kérdezted, hogy mi a rossz az EU-ban, vagy mi nem működik jól, így baromság, hogy ezekbe belekötsz.
"az itteni gyáraik nem adóznak, de ez csak korlátozott ideig van. Ráadásul itteni munkaerőt foglalkoztatnak"
Na és mennyi munkaerőt tesznek tönkre. Nem vagyok multiellenes, de sok multi b@szik adózni, tönreteszik a magyar gazdaságot (kiszorítják a magyar terméket), használják az infrastruktúrát, alacsony színvonalon foglalkoztatják a munkavállalókat stb. De a multikat sem lehet egy kalap alá venni.
"Na és mennyi munkaerőt tesznek tönkre. Nem vagyok multiellenes, de sok multi b@szik adózni, tönreteszik a magyar gazdaságot (kiszorítják a magyar terméket), használják az infrastruktúrát, alacsony színvonalon foglalkoztatják a munkavállalókat stb."
- Hát igen. Mert ha a Suzuki kitakarodna innen, akkor rögtön gyárthatnánk a sufniban a legújabb magyar személyautót... Így viszont teljesen ki vagyunk szorítva! És tönkre vagyunk téve!
Rohadt multik, fúj!
És ha az IBM is kitakarodna, akkor mi rögtön számítástechnikai nagyhatalom lennénk. De ezt is megakadályozzák! Vigyázzatok, ez egy világméretű összeesküvés ellenünk!
Rohadt multik, fúj!
És ha az összes kereskedelmi cég is kitakarodna, akkor mi büszkén adhatnánk-vehetnénk egymástól a rohadt drágán megtermelt, teljesen versenyképtelen áruinkat, de mi a globalizáció áldozatai vagyunk!
Rohadt multik, fúj!
Pedig úgy szeretnék végre Kawasaki helyett Csepel mopeddel járni, Akai és Pioneer magnó helyett Vörös Csillagot hallgatni, 3M és Fuji CD-k helyett Polimerre kiírni a zenéimet, Ja és persze Philips tv helyett Videotont venni, és milyen jó lenne, ha a számítógépemben is Primo alaplap lenne Asus helyett!!! Szeretnék VOR márkájú zakót a kínai helyett, a svédek is vigyék a gördülőcsapágyaikat a francba, nekem magyar csapágy kell! De nekem mindig csak ezek a szemét globalista tömegáruk jutnak, amiket valahol nagy tételben, olcsón gyártanak. Pedig milyen jó lenne, ha kis sorozatban, drágán gyártanánk azokat, itt Magyarországon! És jó drágán adnánk el egymásnak.
Rohadt multik, fúj!
Nem akarok én semmit megmutatni.
Legfeljebb rámutatni, hogy nem a mi versenyképességünk az Eu ban a lényeg.
Hanem pld a németeké, akik 800mill € pozitívummal zárta a tavalyi rossz évét is.
Ez annyit jelent hogy ennyi szärt gyártatott külföldön és adta el külföldre, mert egy német a fizetésével soha nem lenne versenyképes. Nem én vagyok elvarázsolva hanem az Eu fanok.
Én leírtam hogy mi a bibi, de a fanok nem hogy miként is lehetne ez a kapcsolat számunkra jó. És ha nem lennél pld te is elvakulva a nyugati mikulástól, akkor megértenéd hogy semmi esélyünk előbbre haladni, mert a nagytőkére van szabva az Eu szabályrendszere.
A Lisszaboni szerződés, meg a nyugati nagyok hatalmát csak bebetonozza.
Persze előbb utóbb törvényszerű hogy nagy gáz lesz, nagyobb mint most.
Hiszen eddig azt amit lehúztak a piacainkból és a fogyasztásunkból, azt hitelekből fizettük.
Csak hogy pontosan az Eu aki számon kéri az Államháztartási hiányt.
Az az, a magyarok még versenyképtelenebbek lesznek, hiszen az olcsó Kínai- német kooperációval nem veheti fel a versenyt, és még kevesebb lesz a piacunk, ami = kevesebb fogyasztási lehetőség, és az ördögi kör bezárul!
Csak azt mondom hogy, ebben a formában nem fenntartható az EU a számunkra!
„”” és ezt értelmesen meg is indokoltam” Amit mástól hiányolok!
""Rohadt multik, fúj!
amit leírtál az mind import, vagy olyan itt gyártott termék amiből nemzetgazdaságilag semmi hasznunk.
De akkor miből is tartjuk fenn az országot?
Abból amit a multik nem akarnak befizetni?
Vagy abból az alacsony jövedelemből amit oda löknek?
Esetleg a sok munkanélküliből?
És igen.
Ahová a TEscó a lábát beteszi, ott rohamosan bezár egy sor bolt, élelmiszer, ruházat, hobbi barkács, stbstb.
Ezek a boltok ezután nem fizetnek be, és csak néhány % ukat alkalmazza majd a Tescó. Te meg csodálkozol hogy nincs pénz a korházakra, sem az iskolákra, sem semmire.
Ugyanis a fogyaszási rotációból mindíg megy kifelé angliába a profit, mindent megtetőzve.
És elérkezünk oda hogy csak kölcsönökből tudunk létezni, mert nincs termelésünk, sem kereskedelem, csak multi és globális értékelmélet.
Nos ebben teljesen igazad van. A "Rohadt multik, fúj!"-ozással csak arra akartam rámutatni, hogy nem kell ÉSZ NÉLKÜL szidni a multikat. (Ne értsd félre, ez nem rád vonatkozott.)
Persze, a multik bejövetelének is megvannak a jó és a rossz oldalai. Még az is lehet, hogy több a rossz, mint a jó. De... Azért fenntartom, hogy szívesebben használok JÓ MINŐSÉGŰ külföldi terméket, mint egy gyenge magyart.
Persze, ha a magyar termékek is olyan minőségűek lennének, az más helyzet lenne. De nehogy már azért ne használhassak Wilkinson borotvát, mert a Mosonmagyaróvári Fémművek rohambili helyett átállt borotvapengére...
És hogy milyen minőséget hoz be és ad el a multi? Amilyet megvesznek... Nem köteles senki megvenni a gyenge Tesco minőséget, senkit sem köteleznek rá. De vannak (és sajnos NAGYON SOKAN) akik csak ezt a minőséget tudják megfizetni...
Igen, erre is mondhatod, hogy azért telik csak erre, mert a multik adómentessége, meg a tönkretett kisvállalkozások, stb. És lehet, hogy igazad is van, csak ez NEM VÁLTOZTAT azon a tényen, hogy ezek az emberek ettől nem fogják tudni megfizetni a 200 Ft-os tejet.
Szóval egyik pillanatról a másikra nem lenne célszerű "kiebrudalni" őket, mert nem lenne aki betölti a helyüket.
Az persze megint más kérdés, hogy vajon miért is kerültünk ilyen helyzetbe, és ezért vajon ki(k) a felelős(ek)???
De azt hiszem, ez is egy olyan dolog, amit soha nem fogunk megtudni.
Pedro
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!