Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek mennyit romlott a...

Szerintetek mennyit romlott a külhoni magyarok megítélése a szavazati joguk gyakorlása miatt?

Figyelt kérdés

Elég sok platformon olvasni negatív kommenteket a külhoni magyarokról, és érdekelne, hogy ez a szavazati jog miatt van, vagy mélyebb a probléma. Magam is erdélyi vagyok, de túl fiatal ahhoz, hogy jól emlékezzem a kettős állampolgárság lehetősége előtti idők politikai klímájára.

Szóval szerintetek?

2021. máj. 10. 09:36
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
68%
Nem a szavazatijogukkal van baj, hanem azzal, hogy ártanak vele az anyaországbélieknek.
2021. máj. 10. 09:45
 2/23 Koplárovics Béci ***** válasza:
29%
Az ún "demokratikus" "ellenzék" szerint ők eddig nem is léteznek. Mostmár léteznek, és ők maguk a legrosszabb ördögök.
2021. máj. 10. 09:56
 3/23 Molyember ***** válasza:
61%
A külhoniak hajlamosak a Fideszre szavazni, Magyarország viszont már rohadtul szabadulna a Fidesztől, ezért mindenkit utálnak, aki valamilyen mértékben segíti őket a hatalmon maradásban. Az első jól mondja, nem a szavazati jog a probléma, hanem hogy mire használják. Fideszesnek lenni eleve nem az erény szinonímája, és amikor valaki úgy szavaz a Fideszre, hogy annak semmi negatív hatását nem érzi, az eléggé bicskanyitogató. De ez nem a határon túliak ellen szól: ide lehet költözni, fizetni az adókat, hallgatni a propagandát, elviselni a fideszesek cinizmusát, aztán újra szavazni. De messziről... undorító.
2021. máj. 10. 09:56
 4/23 anonim ***** válasza:
68%

3-as!

Ahogy írod!

2021. máj. 10. 10:05
 5/23 anonim ***** válasza:
23%
Hungarològiai alapismeretek: A trianoni békeszerződés következtében a szomszédos országok területén élő őshonos magyar kisebbséget határon tùli magyaroknak nevezzük,az anyaországbòl (ill. Szomszédos országokbòl) a világ különböző pontjaira kivándorolt és ott letelepedett magyarokat külhoni magyaroknak nevezzük.
2021. máj. 10. 10:13
 6/23 anonim ***** válasza:
27%
Vajon miért szavaznak a fideszre? Mert előtte le se szarták őket sőt még a kettős állampolgárságot se vezették be. Fidesz az első aki foglalkozik velük nyilván őrájuk fognak szavazni. Egyébként meg 2 azaz KETTŐ helyről döntenek a parlamentben szóval az elvakult idiotak ne őket állítsák be bűnbaknak hanem a lassan 11 éve életképtelen ellenzéket akik hatalomban tartották a fideszt (mondom ezt nem fideszesként)
2021. máj. 10. 10:17
 7/23 anonim ***** válasza:
81%

6: "a lassan 11 éve életképtelen ellenzéket akik hatalomban tartották a fideszt"

Hát tényleg egy töketlen banda, de ez nem jelenti azt, hogy a tolvajpártot meg kell tűrni a nyakunkon.

Inkább a bafax ellenzék, minta rafinált harács-párt!

2021. máj. 10. 10:55
 8/23 anonim ***** válasza:
20%
Hát vannak a frusztrált és korlátolt balosok, akik őket szidják, amiért nem volt kormányváltás, holott a külföldi szavazatok nélkül se lett volna. :) Másoknál szerintem semmi romlás nem következett be, csak azoknál, akik felültek a Gyurcsány-féle anti-magyar propagandának. Ami ráadásul tök következetlen, mert aki végleg kivándorolt, attól persze nem akarja megvonni a szavazati jogot. Látszik, hogy csak rövid távon és a saját hasznában gondolkodik. Ez különbözteti meg a politikust az államférfitól.
2021. máj. 10. 10:56
 9/23 anonim ***** válasza:
33%

Mélyebb a gyökere ennek, lásd 2004-es népszavazás a kettős állampolgárságról. (Ahol még szó sem volt szavazati jogról, csakis állampolgárságról.) Lehet mutogatni a másikra, hogy ki is kezdte ennek a témának a pártpolitikai témává tételét, de mindenesetre az a felállás alakult ki, hogy Orbánék támogatták, Gyurcsányék ellenezték. Magán a népszavazáson picivel többségbe kerültek azok, akik megadták volna az állampolgárságot, viszont túl kevesen mentek el szavazni, hogy érvényes legyen a népszavazás.

Miután 2010-ben a Fidesz-kormány meg is adta az állampolgárságot szavazati joggal együtt, az lenne a csoda, ha nem a Fideszre szavaznának. Én inkább úgy látom, hogy érthető, hogy miért tarol a határon túliak körében a Fidesz, viszont maga ez a jelenség csak mélyíti az árkokat.

2021. máj. 10. 11:36
 10/23 anonim ***** válasza:
79%
akik áttelepültek a 90-es években, azok magukkal hozták a mentalitásukat is. taposás, könyöklés, "ez nekem jár", "magyarabb vagyok mint ti". értem én, hogy ellenséges környezetben szocializálódtak, de itt már nem volt az. plusz ugye mindenben előnyt élveztek, támogatták őket, lakást, házat kaptak, mert otthagyták amilyük volt én született magyar polgárként semmi ilyet nem kaptam. úgy viselkedtek mint valami felsőbbrendű megszállók. elfoglaltak egyetemeket, önkormányzatokat, kitúrták azokat akik nem közéjük tartozott, a Parlamentünkre kitűzték a zászlójukat.
2021. máj. 10. 12:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!