Mikor jön el a kritikus pillanat, amikor a munkanélküliség teljesen megöli a magyar gazdaságot?
Jahh!
Ne a hivatalos 11% ot nézd, hanem az un inaktívok egy jelentős részét is számold ide, amit a kozmetika miatt vettek csak ki a rendszerből! Kb 22-25% ma a reális.
Jó kérdés. Az a helyzet, hogy sok olyan ember van, aki dolgozna, de folyamatosan visszautasítják. A kezdőt azért, mert kezdő, a 40-es korosztályt azért, mert öreg, a nőt azért, mert gyereke van, vagy "talán szülni fog"... stb. És beültetik a főnök testvérének a kisfiának a feleségét... stb. Szereposztó dívány az működik.
Én nemrég lettem munkanélküli, 1 hét táppénz után visszamentem dolgozni, és megköszönték a munkámat, most csak azért nem keresek azonnal másikat, mert szeptember végén államvizsgázok, és ha már így alakult, akkor azt plusz idegeskedés nélkül akarom megcsinálni.
"természetesen nem lehetetlen újraéleszteni, vagy újraszületnie."
Pontosan ! De ahhoz hogy felépítsük megint olyan lépéseket kellene megtenni amik hatalmas ellenállást váltanának ki itthon és külföldön (nyivákolás a "szélsőségesek Mo-n" meséről stb).Talán még a NATO "baráti országok" is bevonulnának mint anno '56ban...
„”””viszont németországban egy liter tej nem 170-190Ft, hanem 2-3x -osa. ahogy a legtöbb kaja meg az albérlet, rezsi stb. ezt is bele kell számolni.
A tej pontosan nem sokkal drágább!
Van ami, pld a pékárú a 2-2,5× e, és a lakhatás is kb.
A benzin alig 10% és a többi energia is 20% al magasabb.
Viszont ha nem kocsmázol, és dolgozol keményen akkor egyrészt nem 800at keresel, hanem többet, másrészt van perspektívád, mert arányaiban sokkal olcsóbbak az árak illetve magasabbak a jövedelmek.
"Jó kérdés. Az a helyzet, hogy sok olyan ember van, aki dolgozna, de folyamatosan visszautasítják. A kezdőt azért, mert kezdő, a 40-es korosztályt azért, mert öreg, a nőt azért, mert gyereke van, vagy "talán szülni fog"... stb. És beültetik a főnök testvérének a kisfiának a feleségét... stb. Szereposztó dívány az működik.
Én nemrég lettem munkanélküli, 1 hét táppénz után visszamentem dolgozni, és megköszönték a munkámat, "
Ezért kell átalakítani a gazdaságot nemzeti,szociális értékek szerint.Nem leszünk kőgazdagok,de nem kell aggódni hogy mi lesz holnap,az alacsony fizuk miatt stb.
Államilag kell létrehozni munkahelyeket,létrehozni a tisztességes versenyt,amelyik cég pedig nem hajlandó elfogadni a szabályokat az mehet isten hírével.Meg kell szüntetnünk a függésünket a globális gazdaságtól...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!