Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tulajdonképpen mit lehet...

Tulajdonképpen mit lehet ebben az "országban" szeretni? Ki akarna ebben az országban élni, amikor nyugatra akármelyik ország milliószor színvonalasabb, magasabb fizetést kínál, kiseb az adóteher, kevésbé korrupt a vezetés, jobb az egészségügy, stb?

Figyelt kérdés
2021. máj. 9. 17:00
1 2
 11/19 mindentudó99 ***** válasza:
97%
Egyszerűen nem akarok innen elmenni. Szerencsére meg van mindenem . Hitelem nincs. Keresek annyit ami elég. Igen kinn duplája is meglenne de itt nem hagynék mindent. Azért nincs az ilyen kérdéseknek értelme mert bármiyen hihetetlen is számodra van aki meg van elégedve azzal ami neki van és nem vágyik el. De ez mellett azokat is megértem akik kimennek . Nyilván ha most lennék 20 éves semmim se lenne még reményem se arra hogy valaha is lesz én is elgondolkodnék azon hogy odébb álljak.
2021. máj. 9. 17:31
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Annyi előnye van, hogy itt nem vagy másodrendű állampolgár, idegen, jöttment, aki tudja, hogy soha nem fogja magát odatartozónak érezni, legfeljebb a gyerekei.

De a pénz viszont jobb ott, az kétségtelen.

2021. máj. 9. 17:56
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
egyébként tényleg 12-es.vannak olyan ismerőseim akik kiköltöztek külföldre,és azóta is folyamatosan magyarországot szidják.én azt nem értem ezek az emberek mégis miért olvassák folyamatosan a magyar hireket ha annyira nem tetszik nekik magyarország,a magyar emberek.húzzanak a ge*ibe akkor innen és olvasgassák az új hazájuk hireit,könyveit azon a nyelven ahová költöztek.
2021. máj. 9. 18:17
 14/19 anonim ***** válasza:
96%

13: nyilván idegennek érzik ott magukat, ezért a magyar lapokat olvassák inkább, de viszont ott jobb a pénz, ezért Mo. szidásával folyamatosan győzködik magukat, hogy ott kint jobb

Ez elég ambivalens helyzet, mert itt éreznék jobban magukat a barátaikkal, ismerőseikkel, saját nyelvi közegben, viszont munka szempontjából több perspektíva van ott.

2021. máj. 9. 18:37
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
hát igen 14-es tulajdonképpen pénz motivált mindkét ismerős. ide is jönnek amúgy hozzánk pénz motivált emberek.volt hogy 400ft-os órabérért dolgoztam egy zöldségraktárban(2010 körül) és ott meg erdélyi falvakból jött emberek voltak(már az nagy öröm volt egyiknek másiknak hogy tudott venni egy 6000ft-os dvd lejátszót).
2021. máj. 9. 18:45
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Itt nőttem fel, itt éltem át életem legnagyobb élményeit a haverokkal, itt estem szerelembe megannyi alkalommal, itt találtam meg a feleségem, ide köt minden emlékem, itt érzem igazán otthon magam, itt szeretnék boldogulni.

Ami elég jól is megy, jó szakmát választottam, igaz, meg kell dolgoznom keményen a pénzemért, de a magyar színvonalhoz képest szarrá keresem magam. Még inkább szarrá keresném magam Németbe, az igaz, de kárpótolhatatlan számomra az ismerős, otthonias környezet. Nem érezném jól magam idegen helyen idegen emberek között akikkel idegen nyelven kellene nap mint nap kommunikálnom.

2021. máj. 9. 18:52
 17/19 anonim ***** válasza:

Tulajdonképpen elég idétlen dolog azt Magyarországi tartózkodással megmagyarázni.

2004 óta mehettél volna, fél év múlva megint mehetsz.

(Az adó nem kisebb 😂)

2021. máj. 9. 22:32
 18/19 anonim ***** válasza:
Itt vannak a legszebb lányok! De szar itt élni...
2021. máj. 9. 22:34
 19/19 anonim ***** válasza:

Kifelejtetted a beképzelt, rosszindulatú, de meglehetősen primitív magyar embereket, akiket az sem zavar, hogy a fidesz szetlopta az országot.

Egyébként még sokan akarnak maradni, valljuk be kevés magyarnak való egy nyugati demokrácia, a többség egyszerű proli, akinek egy ilyen hugyszagu ország való.

2022. szept. 7. 02:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!