Tulajdonképpen mit lehet ebben az "országban" szeretni? Ki akarna ebben az országban élni, amikor nyugatra akármelyik ország milliószor színvonalasabb, magasabb fizetést kínál, kiseb az adóteher, kevésbé korrupt a vezetés, jobb az egészségügy, stb?
Annyi előnye van, hogy itt nem vagy másodrendű állampolgár, idegen, jöttment, aki tudja, hogy soha nem fogja magát odatartozónak érezni, legfeljebb a gyerekei.
De a pénz viszont jobb ott, az kétségtelen.
13: nyilván idegennek érzik ott magukat, ezért a magyar lapokat olvassák inkább, de viszont ott jobb a pénz, ezért Mo. szidásával folyamatosan győzködik magukat, hogy ott kint jobb
Ez elég ambivalens helyzet, mert itt éreznék jobban magukat a barátaikkal, ismerőseikkel, saját nyelvi közegben, viszont munka szempontjából több perspektíva van ott.
Itt nőttem fel, itt éltem át életem legnagyobb élményeit a haverokkal, itt estem szerelembe megannyi alkalommal, itt találtam meg a feleségem, ide köt minden emlékem, itt érzem igazán otthon magam, itt szeretnék boldogulni.
Ami elég jól is megy, jó szakmát választottam, igaz, meg kell dolgoznom keményen a pénzemért, de a magyar színvonalhoz képest szarrá keresem magam. Még inkább szarrá keresném magam Németbe, az igaz, de kárpótolhatatlan számomra az ismerős, otthonias környezet. Nem érezném jól magam idegen helyen idegen emberek között akikkel idegen nyelven kellene nap mint nap kommunikálnom.
Tulajdonképpen elég idétlen dolog azt Magyarországi tartózkodással megmagyarázni.
2004 óta mehettél volna, fél év múlva megint mehetsz.
(Az adó nem kisebb 😂)
Kifelejtetted a beképzelt, rosszindulatú, de meglehetősen primitív magyar embereket, akiket az sem zavar, hogy a fidesz szetlopta az országot.
Egyébként még sokan akarnak maradni, valljuk be kevés magyarnak való egy nyugati demokrácia, a többség egyszerű proli, akinek egy ilyen hugyszagu ország való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!