Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hol lehet kiváltani a védettsé...

Hol lehet kiváltani a védettségit negatív teszttel?

Figyelt kérdés
Nyilván aktuális teszt. Utazni lehet úgy? Étterembe/edzőterembe stb ugye nem lehet úgy menni?

2021. máj. 8. 22:37
 1/10 anonim ***** válasza:
84%
Negatív teszttel sehol.. forditva ulsz a lovon
2021. máj. 8. 22:41
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

VAGY negatív teszted van arról hogy nem vagy fertőzött VAGY védettségi igazolványod van, ami bizonyítj hogy átestél nem régen a fertőzésen, illetve megkaptad az oltásodat. Ez két külön dolog.

Negatív teszttel soha nem fogsz védettségi igazolványt kapni mert az a teszt nem erről szól.

Egy olyan tesztet kell hozzá megcsináltatnod ami nem a fertőzöttséget mutatja ki, hanem hogy valaha voltás fertőzött és a szervezetedben még van ellenanyag - vagyis hogy védett vagy csak nem derült ki a fertőzésed amikor elkaptad a vírust, mert nem okozott nálad olyan tüneteket. Az ilyen antitest teszt (ez sem mindegy milyen, a törvényben benne van hogy pontosan milyen kell) pedig pozitív kell legyen, vagyis hogy van benned antitest. Ha ez negatív akkor nem kaphatsz védettségi igazolványt mert nem vagy védett.

2021. máj. 8. 22:57
 3/10 Molyember ***** válasza:
62%
Gondolod, hogy beviszed valami hivatalba a tesztet, esetleg mellékeled a taknyos pálcát, és kapsz egy védettségi igazolványt? :D Tessék menni oltásra, esetleg rendesen megbetegedni, ha az vonzóbb, aztán majd kapsz.
2021. máj. 8. 23:18
 4/10 A kérdező kommentje:

"Negatív teszttel sehol.. forditva ulsz a lovon"

Azért kifejthetted volna, a másodiknak sikerült is. Tudod én az ilyen kommentekkel semmire se megyek, mint amit te idebüfögtél. Fordítva ülsz a lovon, de miért? Arra már nincs válasz. A másodiknak köszi, ő leírta érthetően.

2021. máj. 8. 23:30
 5/10 A kérdező kommentje:

Utólag jutott eszembe, hogy hová engednek be védettségi helyett negatív teszttel! Ezt írtam úgy, hogy kiváltani.

Utolsó, honnan veszed, hogy segghülye gyúrós? Mondjuk gyúrni tényleg gyúrok de otthon. Ha gondolod átküldhetem neked az egyetemi matekfeladatokat amiket kapunk, majd meglátjuk ki a segghülye oké? Írj rám privit.

Szóval a kérdés az az akart volna lenni amit az előbb irtam. A kiváltani= beengednek e, ha negatív teszted van nem védettségi igazolványod. Egyszóval ha nem vagyok kovidos és nem is voltam és nem is oltottam magam akkor bemehetek e egy negatív teszttel vagy muszály oltakoznom ha be akarok menni.

2021. máj. 9. 00:00
 6/10 A kérdező kommentje:
Az előző komment első bekezdését elgépeltem. Valami olyasmi akart volna lenni, hogy utólag vettem észre, hogy rosszul írtam ki, pontosabban félreérthetően. A harmadik bekezdés mutatja a kérdést félreérthetetlenül.
2021. máj. 9. 00:04
 7/10 Molyember ***** válasza:

Jó, érti mindenki, engedd el. :)

Igazából a franc tudja, szinte már mindenhova kell a védettségi, simán csak a negatív teszt a semminél is kevesebb.

2021. máj. 9. 00:09
 8/10 anonim ***** válasza:
49%

#7 Nem véletlen az a neve hogy védettségi kártya, mert azt jelenti hogy kevesebb az esélye annak hogy az illető megfertőződik vagy ha megfertőződik mégis, akkor annak hogy belehal. Egy negatív teszt nem véd meg a fertőzéstől, nem váltja hki a védettségi igazolást mert nem alkalmas rá.

A védettségi igazolvánnyal rendelkező személyek nincsenek akkora veszélyben ha fertőzött ember kerül a közelükbe. Akinek csak negatív tesztje van az nincs védve, könnyen megfertőződhet és nagy eséllyel súlyosan megbetegedhet.

Negatív teszt akkor kell ha azt akarjuk megakadályozni hogy valahová egy fertőzött személy kerüljön be.

Pl egy kórházba műtétre. Mert ő megfertőzheti a többi beteget. Műtét előtt tehát kell a negatív teszt. Oda a védettségi igazolvány nem elég mert a többi beteget még megfertőzheti attól mert védett.

Az adott szolgáltatásokat azok használhatják, akik nem baj ha megfertőződnek mert védettek. Mert ezeknek a használata közben könnyebb megfertőződni.

Egy konditeremben egy edzőtől elvárhatja a főnöke hogy legyen negatív tesztje, hogy ne is tudja megfertőzni a vendégeket. De ettől ő még bajba kerülhet va egy vendég viszi be a vírust. A vendég meg pont amiatt csak védettségi igazolvánnyal mehet be, hogy ha oda bárki bevitte a vírust akkor az ne ölje meg. Mert egy edző állhat mellette maszkban, használhat fertőtlenítőt az eszközöknél és mehet a saját öltözőjébe, mosdójába, ahol nem éri fertőzés, de a vendég a közöset használja, liheg, maszkban nem tud edzeni.

A két dolog különböző helyzetekre való, nem tudják kiváltani egymást csak ritka esetekben.

2021. máj. 9. 01:07
 9/10 A kérdező kommentje:
És ami a hétköznapi élethez kell, ott sehol se tudja kiváltani? Ha nyaralni akarok menni (tegyük fel, hogy lehet), muszáj oltatnom magam? Nem akarok oltakozni de nagyon elmennék már! AZt vágom, hogy 4 millió oltottnál nyitottak a szolgáltatások de az utazással mi van?
2021. máj. 9. 10:40
 10/10 Molyember ***** válasza:
Az úgy néz ki, augusztus közepéig biztosan védettségihez lesz kötve. Szállodák, ilyesmik. De hogy vannak-e kiskapuk, azt nem tudom.
2021. máj. 9. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!