Miért mondják, hogy a fideszes szavazók olyanok mint egy faék? Hozzáteszem nekem van fideszes ismerősöm, és művelt, kétdiplomás. Én nem így gondolom, csak sok helyről ezt hallom. :)
#10 ezt hogy kell értelmezni?
6 budai kerületből 4 élén ellenzéki polgármester csücsül.
#5!
A hvg-s grafikonból csak az jön le, hogy az alacsony iskolázottságuk közül IS a Fidesznek van a legtöbb szavazója.
Azért mert valaki diplomás, esetleg jó szakember (akár valami egzotikus tudományágban) még lehet sík hülye a közügyekhez.
Nekem is volt kollégám programozó matematikus, művelt, kitűnő szaki, de gazdaság, kritikus gondolkodás vagy minimális empátia az nem az ő asztala. Megrögzött fideszes...
Inkább hálát adnátok Istennek, hogy Orbán Viktort adta miniszterelnöknek,,, holy holy holy!
Hogy ilyen nehéz időben Isten adott neki bölcsességet.
Sakrebalanojti! Holy!
14!
Én ez szintén le tudnám írni programozókról, de annyi különbséggel, hogy ugyanúgy van egyértelműen konzervatív, mint megrögzött ballib.
És még van annyi különség, hogy a balosokat a tények nem érdeklik. Annyira félnek a valóságtól, hogy amikor felhívom a figyelmüket arra, hogy tévednek, akkor kórusban támadnak le. De ugyanazt ismételgetik! Félnek, hogy összeomlik a kis alternatív buborékuk. Közben értelmes, normális, diplomás emberek. De a vitakultúrájuk nulla, ha politikáról van szó.
Véleményem szerint ez a fideszesekre jellemző. Reggel megkapják az aznapi mantrát, ami lehet, szöges ellentéte a tegnapinak és azt fújják egész nap. Az ember próbál érvelni, felhívni a figyelmet az ellentmondásokra, majd amikor már nagyon kilóg a lóláb, hozzánk vágják, hogy gyurcsány-soros-migráncsok-oltásellenesellenzék.
Szerintem ezt a diskurzust most hagyjuk abba. Az utóbbi napokban eleget beszélgettem itt a gyk-n Zuzu Petals-szal. Ez egy metafora volt, mielőtt megkérdeznéd, ki a hölgy.
"Az ember próbál érvelni, felhívni a figyelmet az ellentmondásokra, majd amikor már nagyon kilóg a lóláb, hozzánk vágják, hogy gyurcsány-soros-migráncsok-oltásellenesellenzék."
Teljesen ugyanez a tapasztalatom, csak éppen a balosokkal. Annyira vakon istenítik az ellenzéket, hogy ha meg merészelek kérdőjelezni valamit, akkor válasz helyett csak ez jön: fideszbirka, krumpli, O1G, Mészáros. Ez az értelmiségi baloldal. Azt testesítik meg, amit a Fideszes szavazókra vetítenek.
A Fideszeseknél nem sűrűn találkozni ezzel a fanatizmussal. Legtöbbször ők maguk sem értenek egyet mindennel, de annyit tisztán látnak, hogy ha ennél az Összefogásnál semmi sem lehetne rosszabb az országnak.
17! Pontosan ez olyan mint mikor megpróbálod elmagyarázni nekik, hogy az egypárti alkotmány, a kétharmados többség a szájuk íze szerint írt média, önkormányzati, bírósági, választási szabályozás nyilván a Fidesznek "lejt", akkor ők így beakadnak, és megpróbálják elmagyarázni, hogy nem, sőt -és ezen hangosan felröhögtem egyszer egy vitában- egy mélyfideszes ismerősöm még azt is ki tudta böffenteni magából, hogy a Fidesz pont olyan választási törvényt írt, ami pont, hogy az ellenzéknek kedvez! 🤣🤣
Valaki it korábban írta, hogy a diploma elvégzéséhez kell ész, nos igen csak nem mindegy, hogy orvosi diploma vagy tanító diploma levelezőn tudod, van egy RENDKÍVÜL NAGY KÜLÖNBSÉG diploma meg diploma között. Mondhatni 30 pont IQ-ban kell hozzá meg nem semmi memória. Nem is szólva arról, amit írt itt valaki, hogy valaki lehet akárhány diplomás, ha seggh*lye a közügyekhez és véglegesen naiv.
18! Segítek!
Teljesen ugyanez a tapasztalatom, csak éppen a jobberekkel. Annyira vakon istenítik a Fideszt, hogy ha meg merészelek kérdőjelezni valamit, akkor válasz helyett csak ez jön: migráns, Soros, dzsenderlobbi, Brüsszelseggnyalás, Gyurcsány, öszöd, Ez az értelmiségi jobboldal. Azt testesítik meg, amit az ellenzéki szavazókra vetítenek.
A ellenzékieknél nem sűrűn találkozni ezzel a fanatizmussal. Legtöbbször ők maguk sem értenek egyet mindennel, de annyit tisztán látnak, hogy ha ennél a Fidesznél semmi sem lehetne rosszabb az országnak.
így már jó a válaszod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!