Orban most igy probalja a jovore felnott diakok szavazatat megvenni?
Erthetetlen szamomra, hogy sokan a 18-60 eves korosztalybol amiatt nem juthatnak Pfizerhez, mert most hirtelen kitalaltak, hogy oket is oltani kell. 18 es 60 kozott az ismerosi korombol csak a csokosok es a nagyon szerencsesek jutottak Pfizerhez vagy Modernahoz. Mindenki mást kinaival, szputnyikkal vagy astraval oltottak. Most hetekig igy en se ferhetek majd hozza a Pfizerhez vagy a Modernahoz, mert most a nalam joval fiatalabbakat kell oltani...
Ti értitek ezt? Az ok, hogy szamukra csak a Pfzier hasznalhato, de talán elobb nem lenne celszeru beoltabi a maradek regisztraltat? Mi ertelme a kamaszokat most oltani, mikozben 2 oltas kell a vedettseghez, es iden mar ugyse mennek vissza a suliba valoszinuleg. Mi a helyzet az idosebb, kronikus betegekkel, akik betegsegukbol eredoen csak Pfizert vagy Modernat kaphatnak, de megsem kerultek sorra?
Szamomra teljesseggel erthetetlen es felfoghatatlan, ami most megy.
"Most hetekig igy en se ferhetek majd hozza a Pfizerhez vagy a Modernahoz"
Annyival tovább fogsz élni. Köszönd meg a sorsnak, hogy adott még néhány hetet. :)
Majd az lesz az érdekes amikor még 10 év után sem lesz semmi baja az oltottaknak. Persze addigra már úgy is el lesz felejtve, de most milyen jó már adni a virológus professzort hogy fuuh na majd én megmondom itt biza népírtás lesz hiszen a kormányoknak az a haszna ha mindenki megdögli a p-be. Hiszen minél kevesebb az ember annál jobban megy a gazdaság és annál több pénzük lesz.
Ja, nem..
#6 írta jól. Eddig Magyarországon ez van engedélyezve ennél a korosztálynál. Tudtommal más gyártók is igyekeznek pl a Gamaleja intézet szerint nemsokára már a Szputnyik V is alkalmas lesz, így majd azt is kaphatják (kaphatjuk), a Sinopharm ugyanez.
Tehát szerintem még az idén kibővül a kör és a 16-18 korosztálynak is lesz Pfizer, Orosz meg Kínai.
Nem tudom, hogy mikor voltál fiatal (16-18 éves) én annyira "nem rég", így még "frissek" az emlékek, mi egy másik "rendszerben" szocializálódottunk, tapasztalatból mondhatom, hogy az ég egy adta világon semmivel sem lehetett megvenni. Engem a sorkatonaság eltörlésével próbáltak anno megvenni, nem sikerült. Biztos, hogy nem szívesen vonultam volna be katonának, de őszintén szólva, sz-rtam bele nagy ívben, megvolt a terv, bérmálkozott keresztény-katolikusként a vallásomra hivatkoztam volna. Azt akarják, hogy nyáron a fiatalok menjenek nyaralni, táborba, fesztiválokra, azt akarják, hogy legyen végre élet nyáron, pörögjön a vendéglátóipar, tudjanak dolgozni a zenészek, a rendezvényszervezők stb. stb. Jól teszik, hogy még most, időben beoltják a fiatalokat, (én eleve velük kezdtem volna!) Kinek az élete fontosabb számodra, a Tiéd vagy az unokádé? Nem feltétlen az életben maradást értem ezalatt, beleértendő az is, hogy tud élni. Ha lett volna időben elegendő pfizer vakcina, akkor járhattak volna normálisan iskolába, a szülőknek sem okoztak volna gondot, erre elkezdték oltani első körben a 100 éveseket. Hiába nem érdekli őket az oltás alaphelyzetben, de jelentkezni fognak az oltásra, mert elakarnak menni nyáron koncertekre! Ugyanakkor ez a korosztály nem az, aki hálát mutat ki bármiért is, megkapja az oltást és ennyi, nem lát ebbe olyan összefüggést, hogy megkapta az oltást Orbán Viktortól(!) és emiatt mehetett el a fesztiválra és emiatt érezhette ott jól magát, Viktor intézte, és milyen jó volt ott és köszi Viktor... rád fogok szavazni. Hol érdekli? Oltásért elkullog közben szentségel, hogy minek ez a sz-r és csak a kártyámat már adjátok, és összeröhögnek a haverok a váróban, hogy "Te is kérted ezt a sz-rt?" Egyetlen kérdése lesz a dokihoz, hogy lehet-e inni, ill. ha nem, meddig kell kibírni! És megkapja a kártyát és bemegy vele a kapun és szétcsapja az agyát töménytelen alkohollal, majd annak vége, hazajön és sz-rik bele a világba. Az én osztálytársaim közül hárman voltunk a 30-ból, akiket minimális szinten érdekelt a politika, senki nem ment el szavazni rajtunk kívül!
A pfizernál 95%-os hatékonyságot állapítottak meg, az orosznál (egész életedben orosz oltásokat kaptál!) 97%, a kínainál 80%! Mindegyik kiemelkedően jó arány! Influenza ellen oltasz minden évben? Mert annak hatékonysága átlagban épp hogy üti az 50%-ot!!! És abban válogatsz vagy azt csak úgy hívod, hogy "influenza elleni védőoltás"? Mert nagy a szórás ott is, 40-70%! Tudtad-e egyáltalán, érdekelt-e ez a dolog, hogy mit lehet elvárni az oltástól? Ettől függetlenül én is azt vallom, hogy jogod van eldönteni melyik oltást kéred és indokolnod sem kell, nekem meg pláne semmi közöm hozzá, viszont a valódi kérdés az, hogy mi ez az orbitális töketlenkedés, amit az EU művel és miért nincs elegendő pfizer vakcina? Miért nem fulladunk már bele annak mennyiségébe? Nem az a kérdés, hogy ami van, azt kinek adjuk! A hiba ott van, hogy nincs elég, nem ott, hogy a fiataloknak adjuk, ahogy a #6-os írta, ezt vizsgálták fiataloknál, így nekik ez adható, az én, a Te korosztályodnak a többi is adható, így úgy gondolom, hogy a felhasználás módja nagyon is helyes, az nem helyes, hogy nincs annyi belőle, hogy emellett neked is jusson, de az helyes, hogy eldönthetted neked csak ez kell.
"Hol érdekli? Oltásért elkullog közben szentségel, hogy minek ez a sz-r és csak a kártyámat már adjátok, és összeröhögnek a haverok a váróban, hogy "Te is kérted ezt a sz-rt?" Egyetlen kérdése lesz a dokihoz, hogy lehet-e inni, ill. ha nem, meddig kell kibírni! És megkapja a kártyát és bemegy vele a kapun és szétcsapja az agyát töménytelen alkohollal, majd annak vége, hazajön és sz-rik bele a világba."
Ez a probléma. Sok fiatal úgymond meg lett ezzel zsarolva, hogy nem mehet ide-oda, nem mehet sörözni, koncertezni, fesztiválozni, utazni...Olyan dolgok, amit lehet egy krónikus beteg alpból tudna nélkülözni. De rengeteg körzetbe egyszerűen nem jut Pfizer vagy Moderna. Többek között a mi kerülteünkben is csak a nagyon krónikus (értsd sokadik stádiumú rák, szívbetegség vagy terhes anyuka) az akit fel tudnak venni egy Pfizer listára.
Nem hiszem, hogy ezzel a fajta zsarolással kellene rávenni a fiatalokat az oltakozásra. Müller Cecília pár napja ennyit mondott: "ha vissza akarják nyerni a szabadságukat, akkor menjenek oltkakozni." Mi ez ha nem direkt zsarolás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!