Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyar baloldal is bevezetné...

A magyar baloldal is bevezetné a felvételi helyett a random sorsolást az esélyegyenlőség jegyében?

2021. máj. 6. 12:12
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
36%

Senkit nem akarok elkeseríteni, de komolyabb iskolákban pont hogy lottó sorsolás és pofára felvételi van.

Soha nem feljetem el mikor végeztem általánosban, mondta az ofö, hogy vannak olyan iskolák ahol sajnos úgy van a felvételi, hogy a tanár feldobja a vizsga papírokat a terembe és amelyik az asztalára esik azt a diákot veszik fel.

Az lenne az igazságos módszer, ami most is megoldható csak nehezen, hogy ha valaki akar valamit tanulni. Akkor ne az általános iskolai átlagott nézzük. Nekem most azt mondta a tanárom ( jelenleg gimnazista vagyok) hogy a gimi között és az egyetem között, hatalmas tudás szakadék van. És az egyetemi tanárok, nem értik hogy ez hogy lehet. Hát úgy lehet, hogy nem tanítanak olyat az általánosban, ami kell az egyetemhez.

De ha valakit egyetemre akar menni, szerintem épp ezért felkéne venni is őt.

2021. szept. 1. 01:22
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

#11 mondjál már nekem olyan iskolát, ahol így döntik el, hogy kit vesznek fel. Ofőd mondott valami baromságot, te meg elhitted.

Kérdező, ez az eset, amit említesz, megtörtént egy amerikai iskolában. Valószínűleg sehol máshol nem fog, főleg nem Magyarországon. És kizártnak tartom, hogy a jelenlegi felvételi rendszert lényegesen megváltoztatnák. Akár tetszik, akár nem, nincs jobb módja annak, hogy eldöntsék, kit vegyenek fel, és kit ne. Lehet modani, hogy előnyből indul, akinek van pénze magántanárra, de ezt az élet minden területén el lehet mondani. Mindig lesz aki valamiért előnyből indul, és soha nem is fogunk tudni teljesen egyenlő lehetőségeket teremteni mindenkinek. Úgy gondolom, hogy ne azért vegyenek fel valakit valahova, mert ő ott szeretne tanulni, és úgy gondolja, hogy elég jó ahhoz, hogy ott tanuljon, hanem azért, mert előzetesen is megmutatta, hogy ő elég jó ahhoz, hogy felvegyék.

(És ugyen ez nem a gimnáziumi felvételihez kapcsolódó, de elég szánalmasnak tartom, hogy mostmár az egyetemi felvételin plusz pontot lehet szerezni katonai szolgálattal.)

2021. szept. 3. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!