Miért kerül az AstraZeneca sokkal kevesebbe, mint egy Pfizer, vagy kínai oltás?
Én erre nem sajnálom a közpénzt, van ami valóban bicskanyitogató, de (szerintem) ez nem az. Pl. Izraelnek is azért jutott ennyi Pfizer, mert annak a 4100 forintnak sokszorosát fizették érte. Mi ezt ugye nem tehettük meg, mert az EU rendezte a beszerzést (és amúgy én nagyonis értékelem azt, hogy az EU nem állt bele ebbe az árral kapcsolatos faxméregetésgbe, hogy hallám ki fizet érte többet!)
A Sinopharmért más országok is ennyit fizettek, annak, hogy nálunk +2 millió beoltott legyen a hasonló helyzetben lévő országokhoz képest, annak ez volt az ára + még az is persze, hogy az embereket olyan oltással oltották be, amiben nem annyira bíznak. De ennek pozitív hatása is van, Pfizer oltásra nem lett volna km-es sor és nem lenne ~70% körül az oltakozási hajlandóság, ha nem vetik meg ezt a "vakcina irigység" dolgot.
Mindenki úgy értékeli a történteket, ahogy akarja, jogos mindenkinek a nézőpontja, nem egy tipikus 2 bites kérdésről beszélünk, ahol van jó döntés és rossz döntés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!