Mennyi az esélye hogy csütörtökig magyarország is leblokkolja a asztra zeneka vakcinát?
0%.
Tegnapi esti cikk - az impresszum szerint a Miniszterelnöki Kabinetiroda által működtetett - [link] oldalról: [link] /cikkek/ema-az-astrazeneca-vallalat-oltoanyaganak-elonyei-felulmuljak-lehetseges-mellekhatasok
Sokatmondó a cikk címe, ami pedig a lehetséges intézkedéseket illeti, az unió hágai székhelyű gyógyszerfelügyeleti testülete (EMA) szerint „eddig igen alacsony arányban fordult elő” probléma. És, csütörtökön fognak tárgyalni róla.
Egyrészt, ha csütörtökön üléseznek, akkor attól még csütörtökön semmilyen intézkedés nem lesz. (Tippem, hogy legfeljebb valami óvatoskodó ajánlatféle lesz, hogy majd esetleg netán gondolják meg a tagállamok…)
Másrészt, a magyar kormány vastagon tesz az EMA ajánlásaira. Például, hogy ne oltsanak az általuk be nem vizsgált és így nem engedélyezett vakcinákkal. Ilyen a kínai és az orosz vakcina. És, mikor csak híre volt, hogy az EU nem fogadja el az általuk nem engedélyezett vakcinát tartalmazó védettségi igazolványt, a magyar kormány azonnal módosított a friss rendeletén: a magyar védettségi igazolványban nem tüntetik fel a vakcinát.
Halálbiztos vagyok abban, hogy a már ittlévő vakcinákat felhasználják; különösen, ha az a második oltáshoz van. Utána attól függ, hogy további ilyet rendelnek-e, hogy milyen beszerzési érdekeltségek vannak. Ha nem üti az orosz és kínai beszerzést, akkor jöhet, ha igen, akkor majd idővel mégsem az lesz a vélemény, hogy az előnyei felülmúlják a hátrányait. Meg akkor majd nagyon számítani fog az EMA esetleges óvatoskodó ajánlása.
Komoly anyagi érdekeltségek vannak, nem zárom ki, hogy az egyes gyártók úgy próbálnak üzletet bővíteni, hogy a másikat lejáratják. Valamennyi kockázat minden védőoltásnál van, a kötelezőknél is; mindig volt is. Aztán hogy ezt kik hogyan nagyítják fel, használják fel, érdekeltség kérdése.
(Múlt héten előkerült hír volt, hogy az Arab Emírségben az derült ki, hogy a kínai hatástalan. Előtte egy-két nappal az oroszok horgadtak fel, és bocsánatkérést követeltek, mert valahol valami kritika jelent meg a vakcinájukról. Jócskán lesz itt még adok-kapok, sorra kerül mindegyik.)
Biztosan nem fogják, Viktor most első akar lenni ebben is, szóval ha minden második ember belehalna, akkor sem állítanák le. 😀
Ez most persze túlzás volt és nem igaz, de látszik, hogy a kormány ebből is presztízskérdést csinál.
Engem is csütörtökön oltanak, és nem parázok különösebben. Az elsőtől sem volt bajom, ettől miért lenne? Beoltottak már vele világszerte 17 millió embert, 47-nek lett baja tőle. Ez még akár véletlen egybeesés is lehet. A Pfizernél ennél nagyobb bakikat találtak, de azt el is tusolták. Simán lehet ez is lejárató kampány.
Mivel fiatal vagy, és az Astrával nálunk eleve a krónikus betegeket oltották, gondolom hogy van alapbetegséged. Én azt gondolom, hogy inkább az oltás, mint a covid. Nekem is van alapbetegségem, és a kórházi osztályon ahol kezelnek sajnos sok volt szobatársat elvitte már a covid. Én semmiképp sem szeretném elkapni. Aki meg egészséges, az más szemszögből nézi a világot, ők inkább ebbe ne szóljanak bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!