Hogyan fogják feldolgozni az ellenzéki szavazók Orbán Viktor újabb 2/3-os győzelmét 2022-ben?
A Nézőpont Intézet szerint a pártpreferenciákat tekintve a jelenlegi állás:
1. Fidesz-KDNP 51%
2. Közös ellenzéki lista 43%
3. Mi Hazánk Mozgalom 3%
4. Magyar Kétfarkú Kutyapárt 2%
5. Egyéb pártok 1%
A jelenlegi a 8%-os Fidesz előny pedig a Kormány sikeres járványkezelése miatt jelentősen nőhet még a választásokig.
"Nincs valós alternatíva"
Na vajon miért nincs?
Mert abban a pillanatban a fidesz odavágna, szétszedné. Erre nagyon figyelnek!
+ pont ezzel az attitűddel (oszd meg és uralkodj!) lehet az emberek nyaka közé sózni. ÉS aki ezt kapja, az elhallgat, becsicskul.
Az már más kérdés, hogy cinikusan röhögnek rajtad is a fejed fölött.
"Hogyan fogják feldolgozni az ellenzéki szavazók Orbán Viktor újabb 2/3-os győzelmét 2022-ben?"
Pijával. Sok pijával. Feri felessel...
Eddig is feldolgozták valahogy, van tapasztalatuk. Sokkal izgalmasabb a kérdés, a fidesz szavazók sikerre beállított hozzáállása. A nagy pofára esés fájdalmasabb. Hívatkozol egy felmérésre. Nem szabad előre inni a medve bőrére, még akkor sem ha a ruhát a saját szabó készítette.
Bár én sosem hittem ebben a 2/3 mesében. Más módszerrel nyerik a választásokat.
#49. "Sokkal izgalmasabb a kérdés, a fidesz szavazók sikerre beállított hozzáállása. A nagy pofára esés fájdalmasabb. Hívatkozol egy felmérésre. Nem szabad előre inni a medve bőrére, még akkor sem ha a ruhát a saját szabó készítette."
Ez bizony nagy igazság, soha, egyik választás sem előre eldöntött. El kell menni szavazni. Én is megfigyeltem, hogy Fidesz-oldalon, szavazói részről gyakori, amiről írsz. Igaz, hogy 2006 ősze óta bármelyik vasárnap a Fidesz nyerte volna a választást, de ez bármikor véget érhet, soha nincs ok a túlzott önbizalomra. Ami viszont szimpatikus, hogy a Fidesz politikusai részéről egyáltalán nem ez a jellemző, 2018-ban sem hallottam tőlük azt, hogy biztosra vették volna a győzelmüket, hogy lenézték vagy alábecsülték volna az ellenfeleiket, olyat meg szerencsére végképp nem, hogy bármelyik párt szavazóit minősítették volna. Amikor minden második cikk arról szólt, hogy a magas választási részvétel az ellenzéknek kedvez, akkor Orbán kiállt és mindenkit biztatott, hogy jelenjenek meg a választáson, legyen valóban minél magasabb a részvétel. Ez így korrekt, lett is akkora felhatalmazásuk, amibe nem lehet belekötni. A fentiek bölcs dolgok, illene nekünk is átvenni azt, amit jól csinálnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!