Hogyan fogják feldolgozni az ellenzéki szavazók Orbán Viktor újabb 2/3-os győzelmét 2022-ben?
A Nézőpont Intézet szerint a pártpreferenciákat tekintve a jelenlegi állás:
1. Fidesz-KDNP 51%
2. Közös ellenzéki lista 43%
3. Mi Hazánk Mozgalom 3%
4. Magyar Kétfarkú Kutyapárt 2%
5. Egyéb pártok 1%
A jelenlegi a 8%-os Fidesz előny pedig a Kormány sikeres járványkezelése miatt jelentősen nőhet még a választásokig.
#29. Igen, ez valóban nagyon reális jövőkép. :D És akkor ezt hogy kell szerinted elképzelni? Szépen megtörténik a Fidesz-politikusok elszámoltatása, Körmös Bauerék meg majd az Apró Klánnal együtt tapsolnak hozzá? :D
Még egyszer: előbb a rajtvonalat találjátok már el, aztán majd lehet kormányt váltani is.
#30. "Csak azért buktak el, mert..."
De szánalmas már ez az örökös bizonyítványmagyarázás, gyerekek. :/
"Most 1 helyre megy minden szavazat"
Láttuk már egyszer élőben is (Szerencs). Lett is belőle egy szép bukta az összefogásnak. Eleve hibás elképzelés, hogy összeöntitek az olajat a vízzel, és az majd szépen elkeveredik. A politikában 2+2 sosem 4, hanem max 3,5 (lemorzsolódás).
Valaki írta, hogy az embereket nem érdekli a lopás és a korrupció, ha nekik vagy az országnak egyébként jól megy.
A jelenlegi kormányzás tényleg jó? Sosem ment még ennyire az ország szekere, mint most? Az ország és a te helyzeted is lényegesen jobb, mint korábban?
Egyébként tényleg az a gond, ha lecseréled a Fideszt, akkor a legnagyobb esélye erre a moslékkoalíciónak van. De ők jobbak lennének a mostaninál? Szerintem ezt korábban már láttuk.
Az van, hogy nincs igazi valós alternatíva.
#36. "Tehát így gondolkodik egy átlag fideszes?"
Ilyen kijelentés szerintem nem tehető, minthogy én sem tettem.
#38. "A jelenlegi kormányzás tényleg jó? Sosem ment még ennyire az ország szekere, mint most? Az ország és a te helyzeted is lényegesen jobb, mint korábban?"
A helyzet az (és ez az ellenzéknek nagyon rossz hír), hogy ezekre a kérdésekre bizony magyarok milliói tudnak tiszta lelkiismerettel igent válaszolni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!