Na ugye, hogy ugye? Ugye, hogy a vendéglátósok jól megsínylették a diszkriminációt, ahogy ezt szakértők megjósolták?
Most voltunk kicsit kimozdulni, hiszen megvan a 4 millió beoltott, nyitás van, elvileg pezsegnie kellene az életnek, ráadásul az időjárás is elég kedvező.
De hoppá, abból a 4 millió beoltottból 2,5 millió nyugdíjas aki nem megy sehová. A maradék 1,5 millió pedig a családja, barátai nélkül akik nincsenek beoltva, nem megy sehová. Egyedül bent ülni valahol nem jó buli.
Mi is pont ezt tapasztaltuk. Rengeteg étterem előtt elmentünk, mind kinyitottak, de nem láttunk belül embereket sehol. Még a teraszokon is elvétve voltak emberek, végül mi is a terasz részeg ebédeltünk meg, hiába van oltásigazolványunk.
Ez borzalmas kiesés lehet a vendéglátóhelyeknek. Fideszesek! Még mindig tapsoltok a bolond királyotoknak? (Főleg azok a Fideszesek akik vendéglátásból élnek/éltek)
"Az hogy én Pfizert, Astra Zenecát vagy Szputynikot esetleg Sinopharmot akarok beadatni az az én személyes döntésem, mint ahogy azt se mondhatod meg hogy Coca Colat igyak vagy Pepsit, és hogy a fejfájásomra algopirint vagy kataflamot vegyek be. Legalábbis amíg szabad demokráciában élünk (papíron) addig ezt nem mondhatja meg senki, vagy ha megmondja valaki akkoris az állam hatalom, és nem te."
Nem gond, csak ne hisztizz, ha nincs a "boltban" Pfizer.
Az ilyeneknek nem pfizer való, hanem parizer. :D
És mi van azokkal, akik nem kaphatnak mást?
Én egyéb betegségek miatt kaphatok pfizert vagy modernát, aktívan ténykedek is, mert bsztatom a háziorvosomat folyamatosan, aki csak a vállát vonogatja, hogy ő sem tudja mikor mit és mennyit kapnak, de szól majd, ha lesz. Plusz én is "állok sorban" a sok válogatóssal együtt, nem lettem ám előresorolva amiatt, hogy nem én óhajtom a pfizert (személy szerint pl. az oroszt tök szívesen elfogadtam volna, de nem lehet). És nem csak én vagyok ám így, hogy még nem kaptam, nagyon sok a hozzám hasonló.
Legutóbb már ott tartottunk, hogy cirka harminc ember van előttem, egy hét alatt sorra is kerülhetek talán, mire kitalálták odafönt ugye, hogy csak kínait kapnak a háziorvosok, mert most azzal kell oltani. Visszajutottunk oda, hogy nem tud mit mondani, majd szól. Egyszer. Majd utána jött Viktorka péntek reggeli beszólása, hogy most vagy soha.
Bevallom nőiesen, én tényleg hisztiztem és kiborultam. Mert a pfizer az aduász, mert mindenkinek fontosabb, hogy azt kapjon, most a tanár, majd a kismamák, majd a ki tudja ki... mert most még a kamaszok is fontosabbak. Holott őket aztán tényleg ráérnének őszre beoltani, mire rendesen lesz iskola. Meg mert pénteken is az kapott oltást, aki ráért otthon lábat lógázni, hogy sorban állogasson órákig.
És igen, bevallom, munkaidő után én is odamentem az esélytelenek nyugalmával - és szerencsém volt, az utolsó utáni maradékból kaptam én is. Még nem tudom, nem-e csináltam magamnak több kárt, mint hasznot azzal, hogy beálltam a "tömegbe verekedni". Csak remélni tudom, hogy megérte.
Most képzelj el egy olyan helyzetet, hogy nincs Sinopharmunk és Sputnyikunk. 2 millió ember állna be eléd a sorba.
#34: Mondjuk eléggé utálhat a háziorvosod, ha meglévő betegség esetén nem vett még fel azok közé, akik nem kaphatnak mást. Az ÖSSZES olyan ismerősöm már megkapta a második adagot is, aki csak azt kaphat.
#35: teljesen igaz. Sajnos sokan úgy vélik, hogy akármiből akármennyi van a polcon.
34, fel voltam véve azok közé, akik nem kaphatnak (vagy kérnek) mást, de előre nem lettem véve. Én úgy vettem észre, a dokik sem egységesen kezelik ezt.
Nem én vagyok az egyetlen, a pénteki pfizerhisztis cikkek alatt rengeteg ember írt hasonló szituból kommentet. Ismerősi körben is többen vannak, akik hiába várnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!