A járványkezelés és az oltási igazolvány miatt, már 100%-osan biztosra vehető a 2022-es fidesz bukás?
Nem, a vírusimádók akik örülnek a korlátozásoknak, meg hogy oltakozhatnak. Örülnek annak, hogy elveszik a szabadságukat, mert élvezik a szolga létet.
Másrészt lusták voltak sportolni és egészségesen érni, irigyek azokra akik egészségesek, ezért őket is le akarják húzni a saját szintjükre.
A legtöbben meg csak a diszkrimináció miatt oltatják magukat, nem azért mert félnek a náthától.
"Nem, a vírusimádók akik örülnek a korlátozásoknak, meg hogy oltakozhatnak. "
Akkor te nagyon buta lehetsz, ha így gondolod. A nyitás, tehát a korlátozások feloldása az ahhoz van kötve, hogy hányan vannak beoltva. Tehát aki beoltatja magát, az közelebb hozza a korlátozások feloldását. De ha valaki örül a korlátozásnak, az miért tenne olyat, ami nyitáshoz vezet? Ezt átgondoltad?
"Másrészt lusták voltak sportolni és egészségesen érni, irigyek azokra akik egészségesek, ezért őket is le akarják húzni a saját szintjükre."
Dehogy akarlak én lehúzni sehova. Nagyon örülök, hogy egészséges vagy, bár megfogalmazhatnád azt, hogy mi az az egészség? Ha nem voltam beteg az elmúlt 20 évben, maximum egy-egy megfázás, akkor egészséges vagyok? Fogalmam sincs, hogy van-e bármiféle örökölt betegségem, vagy a rossz levegő miatt bármiféle szerzett betegségem. Na, akkor én most egészséges vagyok, vagy sem?
"A legtöbben meg csak a diszkrimináció miatt oltatják magukat, nem azért mert félnek a náthától."
Persze. Hány oltottal beszéltél? Reprezentatív-e a mintád?
Nos én egyrészt nem szeretnék kórházba kerülni, mert mint írtam, nem nagyon szoktam beteg lenni, de egyáltalán nem lehet tudni, hogy a fenti paraméterek elég erősek-e az elkerüléséhez, ha elkapnám. Az oltással meg ezt az esélyt erősen csökkentem. Nem 0-ra, de nagyon közel ahhoz. Félek-e tőle? Hát, szerintem értelmes ember nem akar kórházba kerülni és mindent megtesz azért, hogy ne kerüljön. Kár, hogy sokszor nem csak önmagán múlik. Diszkrimináció miatt? Most félreteszem a véleményemet, hogy valóban annak tartom-e. De: aki annak is tartja, és CSAK ezért beoltatja magát, az sem lehet túl értelmes ember. Milyen indokok lehetnek még? Például hogy valaki minél előbb szeretné a korlátozásokat megszüntetni. És jelenleg erre sajnos csak a legalább 60-70%-os átoltottságnál van esély. Egyelőre más kiutat nem látok. Szerintem ez (is) elég erős érv.
Most is ki vannak akadva, hogy miért van nyitás, háborognak és szidják a fiatalokat, hogy ki mernek ülni a teraszra.. Ha az oltásimádókon múlna, soha nem törölnék el a korlátozásokat.
Amúgy se értem, hogy minek volt ez az egész felhajtás, minden évben van több inflienzajárvány, mégsincs korlátozás...
Én is beoltatom magam, de csak azért mert nem akarok diszkriminált lenni, tehát csak a papír miatt. Egyszerűen rá vagyok kényszerítve.
"Most is ki vannak akadva, hogy miért van nyitás, háborognak és szidják a fiatalokat, hogy ki mernek ülni a teraszra."
Nem, azzal senkinek sem lenne problémája, ha megfelelő számban és megfelelő távolságtartással tennék ezt meg, nem pedig felelőtlenül. Mondjuk a Deák tér pont nem egy terasz.
"Amúgy se értem, hogy minek volt ez az egész felhajtás, minden évben van több inflienzajárvány, mégsincs korlátozás"
Azért így egy év után illene tudni különbséget tenni az influenza és a covid között.
"De akkor sem kéne rám hárítani a felelősséget."
Te ki vagy a képletben és ki hárítja rád a felelősséget?
"Aki veszélyeztetettnek érzi magát, az vigyázzon saját magára, de ne engem akarjon korlátozni."
Kit tartasz veszélyeztetettnek?
"Nem az én felelősségem, nekem semmi közöm hozzá."
Miután egy ún. társadalomban élünk (többek közt ez tesz minket emberré), ezért felelősek vagyunk egymásért. Megnyugtatlak, hogy szerintem is rengeteg szabály van, amit feleslegesnek és túlzónak tartok, és nem csak a jelenlegi szabályozásokról beszélek.
Ezt csak az életképtelenek találták ki, hogy felelősek vagyunk egymásért... Nem, én nem vagyok felelős senkiért, csak saját magamért. Ha valaki fél akkor zárkózzon be, ne mejnen ki a lakásból se, de ne engem akarjon korlátozni.
Sokan örülnek annak, hogy csődbe mennek az éttermek és vendéglátóhelységek, örülnek annak hogy nem lehet sportolni és szociális életet élni. Azért, mert egyszerűen irigyek a vállalkozókra és kárörvendésből örülnek, hogy csődbe mennek. Vagy akinek nincs szociális élete és egész nap otthon ül, most az is kárörvend, hogy senki se mehet.
Nyugodtan oltassátok be magatokat a létező összes szarral, amire még a gyártó sem vállal az égvilágon semmilyen felelősséget. Majd meglátjuk, 5-10 év múlva is ennyire jó bulinak tartjátok-e, ha ne adj isten előre nem látható szövődményekkel néztek szembe. Más oltásokat évtizedekig fejlesztenek, tesztelnek, mire ki merik jelenteni, hogy biztonságos. Csak nyugodtan fecskendezzétek magatokra literszámra ezt a fél év alatt kifejlesztett és szabadalmaztatott csodaszert.
De hogy engem SENKI nem kényszeríthet rá, arra mérget vehettek. A kis plasztik kártyájukat meg nyugodtan dugják abba a bizonyos nyílásukba, ahová nem süt a nap. Alapvető emberi jogokat sért, negatív diszkrimináció, ha ehhez kötik, hogy elmehessek pl. egy moziba. Jó, akkor nem fogok moziba menni. Ennyi.
Hogy a józan paraszti ésszel rendelkezőket mi gátolja abban, hogy beszerezzék a kis kártyát, hát csupán ennyi.
"De hogy engem SENKI nem kényszeríthet rá, arra mérget vehettek. "
Semmi gond. Senki sem kényszerít semmire. Csak viseld ezen döntésed következményét. Én beoltatom magam, és viselem annak a következményét. Apropó, ha 10 év múlva semmi bajom, meg úgy kb másnak sem, vagy akár 20 év múlva, akkor beismered, hogy hülye voltál? Ha lebénultam, harmadik mellem nőtt, megvakultam, lepisált a kutya, stb, akkor én beismerem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!