Tényleg alá kell írni az oltás előtt, hogy saját felelősségedre oltatod be magad?
Hivatalosan [link]
Ezt kell kitölteni, ebben nincs ilyen pont. Én ezt vittem magammal, rendben volt vele minden, mást nem kellett aláírni.
Azonban vannak olyan nyilatkozatok, aminek rajta van az alján ez a saját felelősségre szöveg. Az én háziorvosom is átalakította a szöveget és hozzá írt ezt azt az eredeti nyomtatványhoz. Én nem nála oltattam végül, csak elküldte előre.
Tapasztalatom szerint eleinte mindenkinél aláíratták a "saját felellősségre" részt, késöbb már vegyesen. A közvetlen ismerettségembe 14 embert oltottak be, ebből 4 mondta hogy neki is tartalmazta azt a részt a nyilatkozat, mondjuk voltak akik nem emlékeztek mit írtak alá... Annyi lélekjelenléte senkinek nem volt hogy lefotózzon egy nyilatkozatot amiből saját példányt nem kap, de én most bemutatom a sajátomat hogy kicsit tisztuljon a kép:
De szerintem nincs a nyilatkozatra szükség:
A fent olvasható jogi bástyákon kívül, gondoljatok bele, Te kis ember hogyan pénzeled majd a bizonyító vizsgálatokat? Főleg hogy nincs teljeskörű felmérésed az oltás elötti állapotodról? Úgy mi bizonyítja egy lebomló anyag után, hogy egy folyamat nem volt jelen már az oltás elött? Véleményem szerint a felelősség végső soron elméletben nem, de gyakorlatban a tied marad.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!