Jó ötlet lenne ha kötelezővé tennénk Magyarországon a kínai nyelv oktatást az általános iskolákban és plusz előnyöket adnánk az érettségin?
A Nyugat megbukott, mind erkölcsileg mind gazdaságilag. Kelet viszont felemelkedik, főleg Kína.
Nem lenne jó ötlet ha nyelvtanárokat hívnánk Kínából és minden általános iskolába kötelező lenne tanítani (mint anno az oroszt a Kádár korszakban). Hogy legalább alap szinten tudjanak az utódaink majd a kínaiakkal kommunikálni. Így elősegítve, hogy ide fektessenek be a kínai cégek.
Valamint érettségin a választott idegen nyelvnek kötelezően Keleti nyelvnek kell lennie. Ha kínai nyelvet válassza valaki, akkor +10 pont jár a felvételijébe például.
A kötelezö szó szerintem tulzás. Az oké, hogy virágzik ott a gazdaság, de szerintem ez nem lenne jó ötlet.
Maximum, ha csak több lehetöség lehetne a tanulásra. Aki szeretne tanulná, aki nem nem. Nagyon sokan elleneznék. Föleg azok, akik nem ismerik Kínát, csak utálják öket. Szerintem inkább csak több lehetöséget kellene adni, de nem kötelezövé tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!