Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek berobban a vírus...

Szerintetek berobban a vírus 2 hét múlva a terasz nyitás miatt?

Figyelt kérdés
2021. ápr. 25. 10:05
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
22%
Igen, brutális lesz. A 4. Hullám mindent el fog söpörni. Ez nem hullám lesz, CUNAMI készül!!!! 🌊
2021. ápr. 25. 11:03
 12/21 anonim ***** válasza:
62%

" valóságban ma már Florida jobban áll vírusügyileg , mint számos USa tagállam, amelyke le vannak zárva"

Tetszenek az ilyen cselesen megfogalmazott mondatok. Maradjunk annyiban, hogy Floridában nem romlott drasztikusan a helyzet az enyhítések óta, részben az egyre jobb átoltottságnak köszönhetően. De összehasonlítva más államokkal benne van a top 10-ben, a lakosságarányosan vett esetszámokat nézve. Sűrűbben lakott államok, mint Texas vagy Kalifornia sokkal jobban állnak.

[link]

2021. ápr. 25. 11:09
 13/21 anonim ***** válasza:
96%

Tudok olyat aki be van oltva, de most az ágyat nyomja. Akik első körökben kapták meg már nem is biztos, hogy védettek. Mint mondták is, fogalmuk sincs, hogy meddig véd az oltás.

Szeptemberben lehet újra kell oltani mindenkit. Míg szeptembertől esetleg elkezdik az újra oltásokat, addig megint számítható tömeges megbetegedés is. Az oltás nem véd attól, hogy ne kapd el, hordozó is lehetsz. Egyedül a tüneteket és a kimenetelt csillapítja.

2 nap múlva kapom az oltást, szóval nem vagyok oltás ellenes sem. De azt ne mond már, hogy a tények ismeretében szerinted jó ötlet most nyitni??

Sok krónikus beteg nincs még beoltva, az első körökben oltottak már lehet nem is védettek. Hiába hangoztatják, hogy ennyi meg ennyi oltott. Nézd meg a számokat. Hány az, aki megkapta a második oltást?? Ebből hány az aki tényleg védett, mert letelt a második oltás utáni 2-3 hét?? Alig van védett személy az országban, de mi már nyitunk. De ugye a védettség sem azt jelenti, hogy az oltás, mint spártai katonák hada védi a testedet, szóval nem kaphatod el semmilyen szinten és hordozó sem lehetsz.

Valóban kellene már a nyitás, de előbb oltsuk már be a krónikus betegeinket és az időseket. Valamint nem ártana ésszerű nyitási terv.

2021. ápr. 25. 11:17
 14/21 anonim ***** válasza:
10%

"Komolyan mondom, ha nem kapnánk napi 24 órában a vírus témát a képünkbe, sokan észre se vettük volna, hogy egyáltalán létezik ez a vírus."

Így sem vettük észre. Európában még nem találtunk olyat, aki ezzel fertőződött volna.

2021. ápr. 25. 12:23
 15/21 anonim ***** válasza:
29%

"Szerintem nem kötelező."

Soha ne hazudj!

2021. ápr. 25. 12:26
 16/21 anonim ***** válasza:
33%

Nem kötelező!? Beülhetek ebédszünetben egy menüre? Elmehetek úszni egyet hétvégén? Vagy egy jó koncert péntek este? Vagy legalább egy könyvet kölcsönözhetek a könyvtárból? Arról nem is beszélve, hogy a munkahelyeken is könnyen megszabadulnak az embertől, ha nem vállalja az oltást.

A "nem kötelező" kifejezés akkor használatos, ha semmilyen hátrány nem éri a döntési lehetőség elutasítását. Itt rohadtul sok hátrány ér!

2021. ápr. 25. 12:44
 17/21 anonim ***** válasza:
21%

Tényleg nem kötelező. Nem kötelező koncertre járni, vagy étterembe menni se. A "kikapcsolódási" lehetőségek is csak opcionálisak.

Ha uszodába mész, de az a szabály, hogy fel kell venni az úszósápkát, akkor fel kell venni. Én is hiába mondom, hogy kopasz a fejem, akkor mi a pélónak?? Ez a feltétele. De nem kötelező úszni menni.

Az más téma már, hogy ettől függetlenül elég pucuság, hogy oltási igazolványhoz van kötve. Én fel veszem az oltást. Te (nem biztos, de valószínű, hogy) nem veszed fel az oltást. Ez a te döntésed, te vállalod a "veszélyt". Most miért kell ezért neked azt mondani, hogy te nem mehetsz, mikor én igen?? Én úgymond védve leszek, én is elkaphatom, én is lehetek hordozó, szóval lefertőzhetlek akkor is, ha pl barátok vagyunk és nálad vagy nálam találkozunk. Emiatt is pucuság ez az elképzelés. Ha nyitás van, akkor legyen nyitás, ha korlátozás van, akkor legyen korlátozás, de ne legyen értelmetlen kivételezés.

A motor veszélyesebb, mint az autó, (mármint a vele való közlekedés) de nincsenek szankcionálva, hogy ne mehetnének csúcs forgalom idelyén, vagy korlátozott láthatósági viszonyok között. Vállalták, mikor motorra ültek, hogy veszélynek vannak kitéve, de ez őket nem érdekli.

Ti is vállaltátok, hogy nem kéritek az oltást, tudjátok a veszélyeit és kész.

Ez meg, hogy ne terheld az orvosokat... Hát fizeted a TB-t, de nem hinném, hogy naponta ott ülsz. Engem évek óta nem látott orvos, csak akkor veszek igénybe egészségügyi szolgáltatást mikor plazmát vagy vért adok. Ha egyszer kellene orvosi segítség, akkor kapjak. Az már nem az én vagy a te hibád, hogy nincsennek megfizetve az orvosok évek óta és emiatt sok kiment külföldre. Nem kéne megint ezt károgni, hogy le van terhelve az egészségügyi rendszer, hanem évek alatt rendbe kellett volna már tenni.

2021. ápr. 25. 13:57
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

17.!

Ennyi.

Nem kötelező.

En nem szeretnék oltást, de ez az én döntésem, nem beszélek le róla senkit. Tudomásul veszem,hogy nem mehetek be helyekre, nem vehetek részt programokon.

A vírus van, volt is és lesz is.

2021. ápr. 25. 15:41
 19/21 anonim ***** válasza:
34%

12) Texasban is megszüntették már a korlátozásokat.

Pont ez az,hogy a korlatozasok eltorlese ota egyik allamban sem rosszabodott a helyzet,kb ugyanazok a szamok vannak,akkor mi ertelme az egesznek,?

2021. ápr. 25. 16:39
 20/21 anonim ***** válasza:
78%
Előfordulhat, bár valószínűbbnek tartom/tartottam, hogy az EB után, viszont akár 2 hét után is elképzelhető (inkább 1 hónap).
2021. ápr. 25. 18:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!