Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az egy év covid helyzet alatt...

Az egy év covid helyzet alatt szerintetek volt olyan szigorítás aminek tényleg lett is értelme?

Figyelt kérdés

Gondolok itt a bolt bezárásokra, a vásárlási idősávra, az otthon maradós kampányra, a szolgáltatások megszüntetésére stb stb.

Ti bármelyiket értelmesnek, hasznosnak gondoljátok?

Valamelyiktől javult a helyzet véleményetek szerint?

2021. ápr. 24. 23:32
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
35%

Brit mutáns megjelent egy csomó országban, mégsem volt ilyen hatása.

2021. ápr. 25. 00:10
 12/29 molnarmarcell21 ***** válasza:
59%

Igen, jó lenne értelmesen beszélni és nem habzó szájjal :)

Valóban lehettek felesleges vagy olyan korlátozások, amelyek nem voltak elég hatékonyak. Pl. a fertőtlenítésről kiderült, hogy érdemben nem segít. Majd a kutatók megvizsgálják és legközelebb okosabbak leszünk, hogy hogyan lehet hatékonyabban gátolni a terjedést.

2021. ápr. 25. 00:18
 13/29 anonim ***** válasza:
21%
Orbán Viktornak van értelme.
2021. ápr. 25. 00:31
 14/29 anonim ***** válasza:
37%

"Brit mutáns megjelent egy csomó országban, mégsem volt ilyen hatása."

Mert játszanak a statisztikával.

Többlethalálozásban 8 ország is előttünk jár.

A területi WHO igazgató dicsérte a magyar járvány védekezést.

Amit feleslegesnek tartottam az 8 órási kijárási tilalom. Mert ezzel még többen zsúfolódtak össze a bevásárló központokban, holott egy orvos nyilatkozta, hogy egy bevásárló központ járványügyi szempontból ugyanolyan veszélyes mint egy kórházban a covid-osztály.

Ez a mostani szabályozás kellett volna a nagy ünnepekre is, akkor lehet nem lett volna ekkora a 3. hullám.

2021. ápr. 25. 00:53
 15/29 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem több is az, mint 8. Végre valaki, aki szintén a többlethalálozást veszi alapul!

2021. ápr. 25. 00:57
 16/29 anonim ***** válasza:
59%

Szerintem a maszkviselés és az iskola/óvoda bezárások azok, amik tényleg segítettek a helyzeten. Az üzletek és szolgáltatások szerintem maszkviselés mellett üzemelhettek volna tovább. Gondoljunk pl. egy könyvesboltra, ahol általában pár vevő lézeng egyszerre. Vagy egy könyvtárra. Ott maszkban rendkívül kicsi a fertőzés esélye, még akkor is, ha van covidos is az üzletben. Ugyanígy szabadtéren, tehát én pl. nem zártam voltam be az állatkerteket, és a teraszokon lehetett volna fogyasztani (de nem ész nélkül, mint tegnap sok helyen, hanem távolságtartással az asztalok között).

Édesapám az ÁNTSZ-nél dolgozik, covidosok aktáit iktatja, határozatait írja. Ő nagyon sok esetre rálát és azt mondja, a fertőzések túlnyomó része családi eseményeken és baráti összejöveteleken történik, otthon, ahol nem hordanak maszkot az emberek, ráadásul puszilgatják egymást, stb. Szóval hiába vannak a közterületeket érintő korlátozások, ha utána hétvégén összegyűlik az egész rokonság egy jó kis szülinapi ünnepségre.

2021. ápr. 25. 07:26
 17/29 anonim ***** válasza:
82%
Nem. Szerintem nincs.
2021. ápr. 25. 07:39
 18/29 anonim ***** válasza:
16%
Ha lett volna akkor a britt mutáns hogyan fertőzött itt is?
2021. ápr. 25. 08:11
 19/29 anonim ***** válasza:
81%
Semmilyen szigorításnak nincs értelme.
2021. ápr. 25. 09:00
 20/29 anonim ***** válasza:
58%
Nem volt értelme egyiknek sem, ellenben jól oda..szott a gazdaságnak, aminek majd most ihatjuk a levét. Mindezt a nagy büdös semmiért...
2021. ápr. 25. 13:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!